H

  1. Consiliul Judetean Arad
  2. Activitate
  3. Hotărâri de Consiliu
  4. Hotărâri adoptate
  5. Hotărâri adoptate - 1995

Hotărâre adoptată - Nr. 22 / 30.06.1995

ROMÂNIA
JUDEŢUL ARAD
CONSILIUL JUDEŢEAN

HOTĂRÎREA NR. 22

din data: 30.06.1995
privind modificarea unor hotărâri ale Consiliului judeţean, privind reorganizarea regiilor autonome judeţene


Având în vedere,
- Expunerea de motive prezentată de Direcţia programe, prognoze şi buget-finanţe,
- Prevederile Ordonanţei nr. 69/1994, modificată şi republicată.

În temeiul articolului 62 din Legea nr. 69/1991 - Legea privind administraţia publică locală,


H O T Ă R Ă Ş T E :

Art.1 Hotărârea nr.5/1995 a Consiliului judeţean Arad privind reorganizarea regiilor autnonome de interes judeţean se modifică după cum urmează:
1. Articolul 2 va avea următorul cuprins: "Regia autonomă de apă-canal se reorganizează prin preluarea, cu acceptul consiliilor locale, a sistemelor de alimentare cu apă din localităţile: Pâncota, Vinga, Hălmăgel - Hălmagiu, Bocsig - Beliu - Archiş şi Cărand, precum şi prin predarea către Consiliul local Sebiş a sistemelor de alimentare cu apă Sebiş-Buteni-Bârsa-Hodiş-Chisindia, cu dotările şi instalaţiile aferente de captare, tratare, aducţiune şi laborator.
În conformitate cu prevederile Ordonanţei nr. 69/1994, art.2, alin.4, în structura activităţilor Regiei de apă-canal nu sunt cuprinse sistemele de canalizare a localităţilor, exploatarea lor de către regie făcându-se - acolo unde consiliile locale în cauză şi-au exprimat acordul - pe bază de contracte de concesiune cu consiliile locale care vor deţine aceste elemente ale patrimoniului public. În acest scop, în termen de 45 zile de la data adoptării hotărârii, Regia de apă-canal va transmite reţelele şi instalaţiile aferente de canalizare în evidenţa consiliilor locale: Arad, Curtici, Pâncota, Sebiş şi Hălmagiu".
2. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul curpins: "Regia autonomă de transport local se organizează sub autoritatea Consiliului judeţean şi împreună cu consiliile locale Arad, Lipova, Pâncota şi Ghioroc, într-o societate comercială pe acţiuni, care va cuprinde activităţile aferente transportului auto de persoane pe traseele de interes judeţean, celelalte activităţi aferente transportului electric de călători organizându-se într-o societate comercială pe acţiuni de către Consiliul local al municipiului Arad, împreună cu Consiliul judeţean şi Consiliile locale Ghioroc, Păuliş şi Vladimirescu, conform hotărârilor care se vor adopta în acest sens de către autorităţile menţionate".
3. La articolul 5 termenele scadente se modifică astfel: în loc de 30 aprilie a.c., la 30 iulie a.c., iar în loc de 15 mai a.c. la 15 august a.c.
4. La articolul 6 în loc de 15 mai a.c. termenul se modifică în 15 august a.c.
5. Articolul 7 va avea următorul cuprins: "Până la finalizarea acţiunilor prevăzute la art.5 şi 6 regiile judeţene vor continua să funcţioneze în actuala formă juridică şi structură organizatorică, Consiliul judeţean stabilind până la data de 15 august a.c. reprezentanţii proprii în adunările generale la noile societăţi, precum şi atribuţiile conferite acestora prin mandat.

Art.2 Hotărârea nr.7/1995 a Consiliului judeţean Arad se abrogă.

Art.3 Articolul 1 din Hotărârea nr. 14/1995 a Consiliului judeţean se modifică după cum urmează:
"Art.1 - În vederea reorganizării Regiei autonome de transport Arad, se separă patrimoniul acesteia în patrimoniu public şi privat de interes judeţean şi local în conformitate cu defalcarea prezentată în anexa nr.1.
Elementele patrimoniale prezentate în anexă vor fi transmise consiliilor locale nominalizate, conform defalcării acestora în teritoriu în termen de 45 de zile".

Art.4 Prezenta hotărâre va fi dusă la îndeplinire de direcţiile de specialitate ale Consiliului judeţean, iar hotărârile anterioare prevăzute a se modifica vor fi redactate cu modificările prevăzute.

PREŞEDINTE,
DAN IVAN
CONTRASEMNEAZĂ:
SECRETAR GENERAL AL JUDEȚULUI,
IOAN SILAGHI



Documente:


Modul de votare:

Reprezentare vot Total-Voturi
 
pentru 0 voturi
 
contra 0 voturi
 
abtineri 0 voturi
 
absenti 0 voturi
 
nu au votat 0 voturi

Vot detaliat:

Ctr. Consilieri Vot