1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Drumul Grăniceri-Pilu, recepționat de Consiliul Județean

Drumul Grăniceri-Pilu, recepționat de Consiliul Județean

29.12.2020
Drumul Grăniceri-Pilu, recepționat de Consiliul Județean

 

Consiliul Județean Arad a recepționat lucrările la drumul județean Grăniceri-Pilu, în lungime de 7 km. Valoarea lucrării a fost de 11,84 kilometri, aproximativ 2,5 milioane euro, din surse proprii ale Consiliului Județean.

„Am scurtat cu 15 km distanța de la Arad la Vărșand, de la 64 la 49 km! Încheiem anul la muncă și în forță, așa cum am făcut în fiecare zi din acest 2020 agitat! Astăzi am recepționat lucrările la drumul județean Grăniceri-Pilu, pe o lungime de 7 km, o componentă a proiectului de modernizare a rețelei de drumuri transfrontaliere, prin care accesul la vama Vărșand se face pe un drum mai scurt și de calitate foarte bună! Lucrarea, în valoare de 11,84 milioane lei, a fost realizată din bugetul propriu al Consiliului Județean Arad. Au fost alături de mine vicepreședintele Consiliului Județean, Răzvan Cadar, primarul comunei Grăniceri, Claudiu Bătrânuț și viceprimarul comunei Pilu, Georgiana Olteanu”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Tronsonul Grăniceri-Pilu face parte din proiectul de modernizare a drumurilor județene, demarat de Consiliul Județean Arad în 2016. În prezent sunt modernizați, în lucru sau în faza de documentație (dar cu finanțare asigurată) 444 kilometri de drum județean.

Alte drumuri modernizate în zonă:

- Sânmartin-Grăniceri (fonduri transfrontaliere 2007-2013) finalizat;

- Centură Curtici-Macea-Sânmartin-Socodor (fonduri transfrontaliere 2014-2020) – în diferite stadia de execuție;

- Socodor-Șiclău-Grăniceri (covor asfaltic) – finalizat.