1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Colectarea selectivă a deșeurilor

Colectarea selectivă a deșeurilor

21.01.2021

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor” (ADI SIGD) Arad împreună cu operatorul Retim Ecologic Service SA au invitat reprezentanții administrațiilor locale aferente Zonei 1 de colectare a deșeurilor la o întâlnire a cărei principal scop a fost conștientizarea cetățenilor cu privire la selectarea deșeurilor, punându-se accent în special pe cele reciclabile.  

„Această colectare selectivă s-a desfășurat și până acum, la un anumit nivel. Doar că acum, împreună cu operatorul, am decis să pornim o campanie activă. Prin aceasta ne dorim să convingem arădenii de importanța selectării deșeurilor, în special a separării celor reciclabile, astfel încât acestea să ajungă, într-o proporție cât mai mare, în stațiile de sortare, nu la depozitul conform. Succesul în acest demers are la bază omul, arădeanul, care trebuie să realizeze cel dintâi că prima și cea mai importantă selectare a deșeurilor o facem fiecare dintre noi în gospodăria proprie. Am încredere în acest parteneriat cu arădenii și sunt convins că, la încheierea campaniei, gradul de colectare selectivă va fi mult mai ridicat”, a afirmat Răzvan Cadar, președinte ADI SIGD Arad.

Un rol important în această campanie îl au primarii orașelor și comunelor, cei care interacționează direct cu cetățenii.  

„Sistemul de colectare a Deșeurilor s-a implementat ca urmare a unui proiect European, care are anumiți indicatori de performanță, un anumit grad de colectare selective a deșeurilor. Este foarte important să atingem aceste obiective, evitând astfel eventualele penalități aplicabile de către Ministerul Mediului. Îmi doresc să derulăm această campanie inclusiv în școli, atunci când acestea se vor deschide, deoarece copiii sunt mai deschiși spre nou, au o viziune și o dorință mult mai mari”, a explicat, la rândul ei, Simona Stan, director adjunct ADI SIGD Arad.