1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Restricţii rutiere pe drumurile judeţene

Restricţii rutiere pe drumurile judeţene

08.08.2015

Ca urmare a faptului că judeţul Arad a intrat din nou sub incidenţa Codului Portocaliu de caniculă, Consiliul Judeţean vă informează că reintră în vigoare Hotărârea CJA nr.153/ 08.07.2015, privind instituirea de restricţii temporare de circulaţie pe drumurile judeţene asfaltate. Restricţiile sunt valabile pe întreaga perioadă a avertizărilor meteorologice.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), sâmbătă şi duminică, în judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, temperaturile maxime vor atinge frecvent 37- 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Astfel, pe întreaga perioadă pentru care Administraţia Naţională de Meteorologie emite avertizări meteorologice „cod galben”, „cod portocaliu” sau „cod roşu” de caniculă, valabile pe teritoriul administrativ al judeţului Arad, se instituie restricţii temporare de circulaţie pe drumurile judeţene asfaltate din judeţul Arad aflate în administrarea Consiliului Judeţean Arad, între orele 10-20, pentru vehiculele cu o masă totală mai mare de 7,5 tone.

Restricţiile temporare de circulaţie instituite conform art.1 din hot. nr.153/ 08.07.2015, nu se aplică transporturilor de persoane şi de animale vii, transporturilor de produse perisabile de origine animală şi vegetală, transporturilor de apă îmbuteliată şi de produse provenite din activităţi agricole, vehiculelor care intervin în caz de forţă majoră, transporturilor funerare, de prim ajutor, de mărfuri sub temperatură controlată, transporturilor efectuate pentru tractări de vehicule avariate, pentru distribuţie de apă şi de hrană în zonele calamitate.

Conform art. 3 din Hot nr.153/ 08.07.2015, Consiliul Judeţean Arad asigură informarea utilizatorilor drumurilor publice asupra cărora sunt instituite restricţii temporare de circulaţie conform art. 1, prin afişarea pe site-ul propriu al Consiliului Judeţean Arad www.cjarad.ro a perioadei în care operează restricţia.