1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. „Să ne cunoaştem judeţul!”

„Să ne cunoaştem judeţul!”

06.02.2017

Consiliul Judeţean Arad sprijină demersurile Asociaţiei pentru Turişti Nefumători şi de Ocrotire a Naturii „Veniţi cu noi” Arad de organizare a unui maraton al drumeţiilor de iarnă. Următoarea întâlnire din acest an este programată în perioada 11-12 februarie 2017, când membrii asociaţiei vă provoacă la o drumeţie – PE LUNĂ PLINĂ – ÎN SATUL DE MUNTE VĂSOAIA, LA CABANA MOŢEŞTI.

„A devenit deja o tradiţie organizarea drumeţiilor de către asociaţia «Veniţi cu noi». Sub deviza «Să ne cunoaştem judeţul!», ne alăturăm demersurilor celor care organizează campanii de educare prin mişcare, pentru că ne dorim cu toţii să fim mai activi şi implicit mai sănătoşi. Promovăm cu plăcere şi interes activităţile care au ca loc de desfăşurare natura. Este un mijloc excelent de a cunoaşte obiectivele turistice ale judeţului nostru, bogăţiile noastre naturale, de a petrece timp în aer liber, de a ne încărca bateriile, pentru că o drumeţie este un excelent mijloc de odihnă activă”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Plecarea se va face din Arad, sâmbătă, 11 februarie, ora 8.00, de la Poşta din gara Arad, cu microbuzul (închiriat), până la Păiuşeni şi o oră jumate pe jos la cabana Moţeşti, unde se face cazarea (curent electric, încălzire cu lemne, 25 lei/noapte/persoană). Elevii şi studenţii ,,de la zi” (care nu lucrează) beneficiază de cazare gratuită, dacă fac deplasarea cu grupul. Sosirea la Arad duminică la ora 19.05, după un traseu de 5-6 ore pe la cocheta cabană Irişor şi cantonul Babina, la Bârzava (se poate opta şi pentru întoarcerea prin Minişel; 2 ore pe jos, apoi cu autobuzul de la ora 16 din Minişel la Arad).

Înscrieri se fac la conducătorul de grup: Gasser Alexandru (tel. 0723-575.357) sau la Liptai Roni (tel. 0747-437.106 - seara) până miercuri inclusiv. Se va face şi o frumoasă plimbare în zonă. Cheltuieli de transport: circa 40-45 lei. Aduceţi sac de dormit (obligatoriu), bidon cu apă, şlapi. Este apă de izvor. Masa se serveşte din rucsac, cu alimente aduse de acasă. Gazdă va fi Milancovici Mircea (Mielu).