1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Un arădean reprezintă Adunarea Regiunilor Europei în grupul de lucru de la Bruxelles, pentru proiectul administrativ al Europei de mâine

Un arădean reprezintă Adunarea Regiunilor Europei în grupul de lucru de la Bruxelles, pentru proiectul administrativ al Europei de mâine

05.05.2017
Un arădean reprezintă Adunarea Regiunilor Europei în grupul de lucru de la Bruxelles, pentru proiectul administrativ al Europei de mâine

Directorul Executiv al Direcției de Comunicare și Strategii a Consiliului Județean Arad, Andrei Ando, este reprezentatul Adunării Regiunilor Europei într-un organism constituit la nivelul Uniunii Europene pentru elaborarea de politici publice în domenii strategice.

Au fost constituite două grupuri de lucru (WG), iar coordonatorul High Level Task Force (HTLF) deservit de aceste grupuri de lucru este fostul premier italian, Romano Prodi. Ambele grupuri au, la rândul lor, câte un coordonator. WG 1, în care activează Andrei Ando, este coordonat de Lieve Fransen.

Andrei Ando activează în WG 1, care vizează infrastructura socială, dezvoltarea regională și sănătatea publică. Toate aceste domenii sunt considerate prioritare și la nivelul Consiliului Județean Arad. „Adunarea Regiunilor Europei (organizaţie internaţională în cadrul căreia judeţul Arad, prin Consiliul Judeţean Arad, este membru cu drepturi depline) a făcut publică selecția reprezentanților săi în cele două grupuri de lucru. Am aplicat și, după o procedură de selecție, care a inclus și un interviu, am fost admis. Sunt singurul reprezentant ARE în acest grup de lucru, format din aprox. 15 persoane. Este o mare onoare, o experiență utilă și o provocare frumoasă, pentru că lucrez împreună cu specialiști reputați de la nivelul Comisiei Europene, Băncii Europene pentru Investiții, instituții de învățământ superior din vestul Europei, la un proiect care se va repercuta și asupra legislației românești. Putem pune în valoare experiențele noastre, dificultățile cu care ne confruntăm, dar și să atragem atenția asupra domeniilor de excelență care există la nivel regional în euroregiunea din care facem parte, dar poate sunt insuficient cunoscute la Bruxelles”, a declarat Andrei Ando.

Cheltuielile de participare sunt suportate de Uniunea Europeană. Trei întâlniri ale WG 1 au avut loc până acum la Bruxelles. Următoarea este programată pentru finalul lunii mai. În această toamnă, cele două grupuri de lucru care deservesc High Level Task Force vor elabora, într-un document, poziția lor față de programul administrativ al UE în domeniile-cheie analizate.

Andrei Ando este director executiv al Direcției de Comunicare și Strategii al Consiliului Județean Arad. Este doctor în filologie, cadru universitar la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.