1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Ghioroc Summer Fest – pol turistic regional

Ghioroc Summer Fest – pol turistic regional

08.09.2017
Ghioroc Summer Fest – pol turistic regional

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a subliniat atenţia pe care o acordă dezvoltării zonei Podgoriei Aradului şi importanţa pe care aceasta o are în dezvoltarea turistică a judeţului. „Consiliul Judeţean se implică în transformarea Podgoriei Aradului într-o atracţie turistică. Am accesat fonduri europene pentru a moderniza infrastructura, prin proiectul «Drumul Vinului», am organizat an de an evenimente în localităţi din Podgorie, denumite «Festivalul Vinului», am sprijinit iniţiativa locală a comunei Ghioroc pentru dezvoltarea potenţialului turistic dat de Lacul Ghioroc şi pentru ca această localitate să primească statut de staţiune, iar din acest an am introdus în circuitul public «Săgeata Verde» şi am iniţiat un proiect de promovare a tradiţiei viti-vinicole: «Circuitul Cramelor». Sunt paşi concreţi prin care administraţia judeţeană promovează Podgoria Aradului”, a sintetizat preşedintele CJA implicarea administraţiei judeţene în dezvoltarea turismului arădean în Podgorie.

Festivalul Ghioroc Summer Fest, aflat la cea de a 7-a ediţie, s-a dovedit un succes, de-al lungul celor 11 week-end-uri ale verii (2 iulie – 9 septembrie). Cifrele vorbesc de la sine: peste 50.000 de vizitatori, din care peste 35.000 unici, reperul fiind dat de numărul de maşini parcate la plaja de la Lacul Ghioroc. „Anul trecut s-au înregistrat 7148 de maşini, iar în acest an numărul a urcat la 11763. Sunt turişti veniţi să petreacă o zi sau un week-end la aer curat, la plajă, participă la diferite evenimente, sportive sau spectacole, la concursuri. Nu doar arădenii sunt atraşi de Lacul Ghioroc, ci şi turişti din alte judeţe, mai ales din Timiş şi Bihor. Este foarte vizibilă creşterea calităţii evenimentului prin numărul de activităţi, calitatea acestora, numărul de vizitatori străini din judeţele limitrofe în urma sprijinului financiar al CJA şi sperăm că următoarea ediţie va fi sprijinită şi mai puternic pentru a creşte şi mai mult vizibilitatea comunei Ghioroc, a plajei lacului Ghioroc, a Ligii Studenţilor din UAV, a Universităţii «Aurel Vlaicu» şi a imaginii centrului universitar Arad prin desfăşurarea de activităţi şi evenimente mult mai mari”, a declarat Corneliu Popi Morodan, primarul comunei Ghioroc.

„Este îmbucurător faptul că acest parteneriat, între Consiliul Judeţean şi Primăria Ghioroc, la care s-a adăugat implicarea Ligii Studenţilor din Universitatea «Aurel Vlaicu», a dus la crearea unui frumos pol de atracţie turistică la Ghioroc. Am depăşit piedicile puse de Opoziţie, am trecut peste polemicile şi atacurile mediatice nefondate şi am dovedit că investiţia Consiliului Judeţean în «Proiectul Ghioroc», peste 800.000 de lei, a dat rezultate şi confirmă aşteptările tuturor celor care au ales Ghiorocul ca destinaţie de petrecere a week-end-urilor din această vară”, a completat Iustin Cionca, caracterizând activitatea turistică a Ghiorocului din această vară.