1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Consiliul Județean continuă să se implice în manifestările dedicate Anului Centenar

Consiliul Județean continuă să se implice în manifestările dedicate Anului Centenar

28.09.2018
Consiliul Județean continuă să se implice în manifestările dedicate Anului Centenar

Consiliul Județean continuă să se implice în manifestările dedicate Anului Centenar, pentru a evoca într-un mod cât mai amplu împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire și rolul Aradului în acest act istoric.

Astfel, în urma ședinței de astăzi a Consiliului Județean Arad, s-a aprobat alocare a 24.000 de lei din excedentul bugetar pentru achiziționarea și amplasarea unei epigrafe care să marcheze împlinirea a 100 de ani de la negocierile istorice ce au avut loc în Arad. Placa omagială va fi amplasată pe clădirea în care se află sala „Iuliu Maniu”, de pe Bd. Revoluției, nr. 81, unde au avut loc negocierile dintre părțile română și maghiară, care au prefațat Marea Unire.

„Aradul este Capitala Politică a Marii Uniri, locul unde a prins viață acest act istoric, ce a dus la întregirea țării. Această placă omagială are rolul de a ne aduce întotdeauna aminte că Unirea a avut loc la Alba Iulia, dar a pornit de aici, de la Arad, prin dorința și voința corifeilor”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.