1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Iustin Cionca: „Am semnat contractul pentru modernizarea drumului județean Pecica – Turnu”

Iustin Cionca: „Am semnat contractul pentru modernizarea drumului județean Pecica – Turnu”

24.04.2019
Iustin Cionca: „Am semnat contractul pentru modernizarea drumului județean Pecica – Turnu”

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, și reprezentantul firmei PORR CONSTRUCT au semnat astăzi, la sediul primăriei Pecica, contractul de modernizare pentru drumul județean 709J Pecica – Turnu. La semnarea contractului au fost prezenți și cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, respectiv Răzvan Cadar, primarul orașului Pecica, Petru Antal, viceprimarul Miodrag Staionov, precum și consilieri locali.

Prin acest proiect se va moderniza un  tronson de drum județean pe o lungime totală de 9,2 km împărțiți astfel:  1,9 km din Pecica, de la intersecția cu drumul național DN7 până la piciorul pasajului peste autostrada A1, respectiv 7,3 km de la ieșirea de pe pasaj până la intersecția cu DN7B din Turnu.

,,Suntem într-un circuit prin tot județul, pentru deschiderea de noi șantiere pe drumurile județene! Așa cum am mai afirmat și la Gurahonț, și la Șimand, și la Șepreuș, acum începe să se vadă rezultatul muncii noastre! Timp de doi ani și jumătate am pregătit proiectele de dezvoltare a județului. Acum, este momentul să le implementăm! Suntem la Pecica, unde continuăm lucrările la coridorul transfrontalier care va lega punctele de trecere a frontierei Nădlac, Turnu și Vărșand printr-o rețea de drumuri modernizate sau unele chiar noi, construite de la zero. Creăm un circuit paralel cu DN7 și cu DN 79, două dintre cele mai circulate și mai periculoase drumuri naționale din județ. Realizăm, practic, un nou inel în jurul municipiului Arad, un inel de drumuri județene, care pe de o parte va absorbi din traficul de pe cele două drumuri naționale aglomerate, pe de altă parte va contribui la dezvoltarea zonelor industriale din județ și deschiderea lor pentru forță de muncă din Ungaria.

Pentru mine, în mod special, această investiție între Turnu și Pecica înseamnă foarte mult, fiindcă în calitate de primar ales de trei ori de comunitatea pecicană, știu cât de mult au așteptat oamenii de aici acest drum! Îl realizăm acum și sper ca anul viitor să îl putem inaugura și să îl legăm de Nădlac-Pereg, Dorobanți-Macea, de centura orașului Curtici, de Sânmartin-Olari-Caporal Alexa, astfel încât să realizăm o rețea de drumuri transfrontaliere de bună calitate, care să contribuie la dezvoltarea întregii zone”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Termenul pentru realizarea proiectului și obținerea tuturor avizelor este de 60 de zile de la semnarea contractului, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de maxim 22 de luni.