1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Consiliul Județean Arad continuă să realizeze investiții noi în spital și este, astfel, printre administrațiile locale din România care investesc cei mai mulți bani în sistemul de sănătate publică.

Consiliul Județean Arad continuă să realizeze investiții noi în spital și este, astfel, printre administrațiile locale din România care investesc cei mai mulți bani în sistemul de sănătate publică.

25.04.2019
Consiliul Județean Arad continuă să realizeze investiții noi în spital și este, astfel, printre administrațiile locale din România care investesc cei mai mulți bani în sistemul de sănătate publică.

Consilierii județeni au alocat în cadrul ședinței ordinare de astăzi suma de

24 000 lei pentru proiectul”Creșterea accesibilității serviciilor medicale prin dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Clinic  Județean de Urgență Arad”. Suma reprezintă contribuția proprie a Consiliului Județean și a fost alocată din excedentul bugetar al anilor precedenți nerepartizat.

,,La începutul lunii aprilie am semnat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest contractul prin care aducem încă 4 milioane de euro din fonduri europene pentru extinderea Unității de Primire Urgențe și a Ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean. Muncim pentru ca arădenii să beneficieze de servicii și condiții medicale la cele mai înalte standare”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Ambulatoriul spitalului de pe strada Andrényi Károly nr. 2-4 va fi dotat cu un aparat de radiodiagnostic cu post de grafie și scopie, un computer tomograf, un aparat radiologic DEXA, un angiograf pentru artere periferice, un ecograf, un turn de videoendoscopie și o mașină pentru spălarea și dezinfectarea endoscoapelor.

Valoarea totală a proiectului este de 10.475.854,37 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile - 10.266.337,28 lei. Perioada de implementare este de 16 luni.