1. Consiliul Judetean Arad
  2. Activitate
  3. Proiecte Europene
  4. Prevenirea şi monitorizarea bolilor infecţioase şi a infecţiilor intraspitaliceşti în Arad şi Mako-Hodmezovasarhely – ROHU 361

Prevenirea şi monitorizarea bolilor infecţioase şi a infecţiilor intraspitaliceşti în Arad şi Mako-Hodmezovasarhely – ROHU 361

Titlul proiectului: StopGerms - Prevenirea și supravegherea comună a bolilor infecțioase și a infecțiilor dobândite în spitale în Arad, Makó și Hódmezővásárhely.

Cod proiect: ROHU-361

Programul de finanțare: Programul INTERREG VA România -Ungaria, Axa prioritară 4: Îmbunătățirea serviciilor de îngrijire a sănătăţii, Prioritatea de investiții 9/a : Investiţii în infrastructura medicală și socială, care contribuie la dezvoltarea națională, regională și locală, reducând inegalitățile în ceea ce privește statusul de sănătate, promovând incluziunea socială prin accesul îmbunătățit la serviciile sociale, culturale și recreative și tranziția de la serviciile instituționale, la cele comunitare.

Valoarea totală eligibilă a proiectului: 2.999.996,95 Euro, din care FEDR 2.549.997,40 Euro.

Valoarea totală eligibilă - Unitatea Administrativ Teritorială Județul Arad: 1.800.000 Euro.

Perioada de implementare: 01.11.2019 – 31.12.2023.

Parteneriatul este format din Unitatea Administrativ Teritorială Județul Arad în calitate de partener lider de proiect și Centrul de îngrijire a sănătății din județul Csongrád-Csanád – Hódmezővásárhely-Makó care și-au stabilit ca obiectiv principal îmbunătățirea serviciilor de îngrijire a sănătății și a siguranței pacienților în trei spitale din județele Arad și Csongrád-Csanád.

În cadrul proiectului, Consiliul Județean Arad are în vedere achiziționarea de echipamente medicale pentru deservirea Compartimentului de Boli Infecțioase Adulte pentru diagnosticarea/tratarea pacienților. Lista echipamentelor necesare a fost întocmită de specialiști în domeniul sănătății, în scopul creșterii calității actului medical. S-a încheiat un act adițional la contractul de finanțare prin care o parte din echipamentele prevăzute a se cumpăra în cadrul proiectului au fost înlocuite cu echipamente medicale necesare pentru tratarea pacienților afectați grav de virusul Covid 19, cum ar fi: purificatoare aer, ventilatoare, injectomate, defibrilator, videolaringoscop, Rx grafiescopie, cărucioare pacienți cât și pentru diagnostic și tratament pentru Departamentul de Boli Infecțioase, ca de exemplu: ecograf, aspiratoare secreții, EKG, monitoare funcții vitale, stații de monitorizare wireless, paturi cu saltele antiescare, CT, aparat gazometrie, scanner mâini.

La finalul proiectului se va organiza un workshop cu participarea personalului medical de la spitalele din Arad și Csongrád-Csanád, a profesorilor și studenților de la universitățile arădene de profil.