1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Răzvan Cadar: „Consiliul Județean contribuie la finanțarea proiectului de dotare a Aeroportului cu echipament de siguranță și securitate”

Răzvan Cadar: „Consiliul Județean contribuie la finanțarea proiectului de dotare a Aeroportului cu echipament de siguranță și securitate”

18.12.2020
Răzvan Cadar:

„Consiliul Județean contribuie la finanțarea proiectului de dotare a Aeroportului cu echipament de siguranță și securitate”

 

În urma votului consilierilor județenei, bugetul Aeroportului Arad a fost majorat cu 490.520,46 lei. Această sumă reprezintă contribuția Consiliului Județean Arad (2% din valoarea totală eligibilă), cât și achitarea unor cheltuieli neeligibile din cadrul proiectului „Conformare Aeroport Arad la cerințele operaționale de infrastructură, siguranță și securitate aeroportuare, activități non-economice în vederea asigurării aeroportului cu dotări de siguranță și securitate, care nu implică realizarea de construcții”.

„Investim în continuare în modernizarea Aeroportului Arad. Ne aducem contribuția la proiectul de dezvoltare a Aeroportului, ca se va realiza din fonduri europene. Acest proiect constă în dotarea Aeroportului Arad cu echipamente necesare siguranței și securității aeroportuare, pentru a respecta standardele actuale ale aviației civile naționale, europene și internaționale”, a afirmat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 19.906.104,28 lei, din care:

- 16.920.188,64 lei reprezintă contribuția CE, respectiv 85% FEDR;

- 2.587.793,56 lei reprezintă contribuția publică eligibilă asigurată prin bugetul de stat, respectiv 13%;

- 398.122,09 lei reprezintă contribuția publică eligibilă asigurată prin bugetul Județului Arad, respectiv 2%.

Valoarea totală a proiectului  este de 23.673.746,35 lei – TVA inclus.