1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Comuna Sintea Mare, proiecte importante pentru anul 2022

Comuna Sintea Mare, proiecte importante pentru anul 2022

21.01.2022
Comuna Sintea Mare, proiecte importante pentru anul 2022

Comuna Sintea Mare are proiecte importante prevăzute și pentru anul 2022. Primarul Ciprian Ban a avut o întâlnire zilele acestea cu președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, pentru a discuta strategia de dezvoltare a comunei.

,,Pe lângă proiectele pe care le avem în desfășurare și care au transformat comuna într-un șantier pentru că muncim pe mai multe planuri, am prevăzut o serie de investiții și pentru anul 2022, care vizează, în special, infrastructura comunei. Am solicitat susținerea financiară a Consiliului Județean Arad pentru construirea unei capele în Țipar Colonie și pentru dotarea și renovarea totală, atât interioară, cât și exterioară, a Clubului Tineretului din Sintea. Am depus pe Programul Național ,,Anghel Saligny” proiecte pentru extinderea rețelei de canalizare și a stației de epurare în localitățile Țipar și Adea, respectiv modernizare de străzi și a drumului comunal DC 130-131. O altă investiție importantă pe anul 2022 vizează reabilitarea și dotarea dispensarelor umane din Sintea Mare și Adea, proiecte aflate pe lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții. De asemenea, am pregătit un proiect care urmează să fie depus spre finanțare la Administrația Fondului pentru Mediu, în vederea modernizării sistemului de iluminat în comuna Sintea Mare, iar din fonduri proprii vom moderniza corpul A, al Școlii Gimnaziale din Țipar”, a declarat primarul comunei Sintea Mare, Ciprian Ban.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a subliniat: ,,Îl apreciez pe primarul Ciprian Ban pentru entuziasmul de care dă dovadă la acest prim mandat și pentru faptul că reușește să identifice soluții pentru nevoile comunității din Sintea Mare. Consiliul Județean se implică în dezvoltarea acestei zone. Am modernizat drumul județean Sintea Mare-Șepreuș, în lungime de 14 kilometri, iar anul trecut am alocat comunei 530 000 lei pentru proiecte locale, precum modernizarea drumului DC 130 Sintea Marea – Adea, reabilitarea dispensarului din Țipar și a clădirii administrative a Primăriei (sediul secundar). Sunt receptiv la solicitările primarilor atunci când alocăm bani pentru investiții, fiindcă aceștia cunosc cel mai bine prioritățile locale”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.