1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Cel mai modern şi spectaculos Compartiment Clinic de Radiologie pentru copii din țară, aflat în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, a fost sfințit astăzi!

Cel mai modern şi spectaculos Compartiment Clinic de Radiologie pentru copii din țară, aflat în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, a fost sfințit astăzi!

17.06.2022
Cel mai modern şi spectaculos Compartiment Clinic de Radiologie pentru copii din țară, aflat în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, a fost sfințit astăzi!

 

Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, la eveniment fiind prezenți reprezentanții Asociației ,,Cetatea Voluntarilor”, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, conducerea Spitalului, a DSP Arad, cadre medicale și reprezentanți ai autorităților locale. 

 

,,Modernizarea Compartimentului Clinic de Radiologie Pediatrică oferă copiilor un spațiu deosebit, amenajat frumos, care cu siguranță va contribui la diminuarea experienței neplăcute pe care o presupune orice boală. În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, mulțumesc Asociației „Cetatea Voluntarilor” pentru energia și capacitatea de a uni societatea civilă, mediul de afaceri, Biserica în jurul acestor proiecte de modernizare a sistemului medical. La rândul nostru, Consiliul Județean realizează investiții istorice prin modernizarea a aproape tuturor secțiilor spitalului, extinderea Unității de Primiri Urgențe și a Ambulatoriului, construirea a patru spitale noi și dotarea acestora cu aparatură medicală nouă și performantă”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

Violeta Naghiu, fizician medical SCJU Arad, a precizat: ,,Proiectul susținut de Cetatea Voluntarilor Arad cu sprijinul comunității locale a vizat igienizarea spațiului și transformarea acestuia într-un mediu plăcut, prietenos și adaptat la nevoile micilor pacienți. Reabilitarea compartimentului a respectat recomandările Direcției de Sănătate Publică Arad referitoare la circuitele epidemiologice și la spațiile necesare bunei desfășurări a activității medicale de radiodiagnostic, precum și recomandările expertului în fizică medicală cu privire la normele de radio-protecție, conform legislației CNCAN în vigoare. Aparatul Rx destinat compartimentului este unul de generație anterioară și a fost protejat pe tot parcursul lucrărilor”.