1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Iustin Cionca: Un centru logistic pe 98 000 mp în Arad a primit autorizație de construcție

Iustin Cionca: Un centru logistic pe 98 000 mp în Arad a primit autorizație de construcție

09.06.2022
Iustin Cionca: Un centru logistic pe 98 000 mp în Arad a primit autorizație de construcție

 

 

 

 

 

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a analizat împreună cu reprezentanții Centrului Logistic CTP investiția pe care această companie o realizează în Arad. Autorizația de construcție a fost eliberată în această săptămână, iar Compania de Apă a acordat zilele trecute ultimul aviz necesar pentru începerea lucrărilor. CTP construiește peste drum de Expo Arad un parc logistic pe suprafața de 98 000 mp, cu posibilitate de extindere în a doua fază a investiției. Parcul va deservi unii dintre cei mai importanți transportatori la nivel european.

 

,,Am discutat despre această investiție la Budapesta cu reprezentanții CTP în cadrul unui eveniment la care Consiliul Județean a prezentat oportunitățile de investiții în Arad. Acest parc logistic creează locuri de muncă, crește atractivitatea Aradului și reconfirmă calitatea de centru logistic euroregional pe care județul nostru o are. Vă reamintesc că la Curtici funcționează cel mai mare intermodal din Europa Centrală și de Est și care acum se extinde printr-o investiție de încă 10 milioane de euro. La Șagu este un al doilea intermodal privat care profită de oportunitățile pe magistrala de cale ferată Arad-Timișoara. La asta se adaugă dezvoltarea din jurul autostrăzii și proiectul drumului expres Arad-Oradea care, deși aflat deocamdată doar în stadiul de proiectare, deja generează interes și investiții noi”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

Săptămâna viitoare conducerea companiei CTP  și președintele Consiliului Județean stabilesc agenda unei conferințe internaționale în domeniul logisticii care va avea loc la Arad.