1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Devizul drumului Dieci-Dezna, ajustat la prețurile actuale

Devizul drumului Dieci-Dezna, ajustat la prețurile actuale

29.06.2022
Devizul drumului Dieci-Dezna, ajustat la prețurile actuale

 

Consilierii județeni au pe masa de lucru, în ședința de mâine, ajustarea Devizului general al Modernizării drumului Dieci-Dezna, valoarea lucrării crescând cu aproximativ 4 milioane de lei, de la 24.214.451 lei la 28.238.830 lei (TVA inclus).

„Acest drum este unul special, denumit «Transalpina județului Arad», care pe parcursul celor 11,3 kilometri oferă o priveliște extraordinară, iar modernizarea tronsonului respectiv deschide o altă perspectivă de dezvoltare a întregii zone, economică, dar și turistică. Ne dorim o lucrare de calitate, în concordanță cu cerințele actuale ale traficului rutier. Ajustarea prețului contractului a fost impusă de majorarea prețurilor materialelor de construcții, a preţului pe piaţa de energie electrică, gaze naturale, a combustibilului, transport de mărfuri etc”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Drumul județean Dieci-Dezna are o lungime de 11,3 kilometri și face legătura între Valea Mureșului (prin tronsonul Julița-Mădrigești-Gurahonț-Dieci) și stațiunea Moneasa. În prezent, lucrările la drumul Dieci-Dezna sunt realizate la 55-60%.

Ședința Consiliului Județean Arad va avea loc mâine, joi, 30 iunie, cu începere de la ora 13.00, prin mijloace electronice.