1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Se semnează proiectarea tehnică a noului Complex Matern-Pediatrie

Se semnează proiectarea tehnică a noului Complex Matern-Pediatrie

08.09.2023
Se semnează proiectarea tehnică a noului Complex Matern-Pediatrie

Consiliul Județean Arad anunță că miercurea viitoare va semna contractul pentru proiectarea tehnică a noului Complex Matern-Pediatrie. La eveniment vor fi invitați reprezentați ai presei, ai proiectantului, echipa de proiect,  conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență,  pentru că este un eveniment important al întregii comunități.

Proiectantul va avea la dispoziție șase luni pentru realizarea proiectului tehnic ce va sta la baza autorizației de construcție. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, apreciază că cel târziu în primăvara lui 2024 proiectul tehnic va fi finalizat,  după care, din cauza procedurilor birocratice, vor fi necesare câteva luni pentru obținerea autorizației de construcție.

Valoare proiectului este 115 milioane de euro.  „Trebuie să ne mișcăm rapid,  pentru că avem puțin timp la dispoziție pentru finalizarea lucrărilor. Pe de o parte, ne dorim o lucrare de calitate, bineînțeles, iar pe de altă parte condiții mult mai bune pentru mame, pentru pacienți, total îmbunătățite față de ceea ce este astăzi”, a subliniat Iustin Cionca.

Complexul Matern-Pediatrie este cel mai amplu proiect al județului Arad în domeniul sănătății publice.