1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Iustin Cionca: „Alocarea banilor de la Guvern să aibă în vedere Consiliile Județene care, la fel ca Aradul, demonstrează că sunt capabile să se gospodărească bine și corect”

Iustin Cionca: „Alocarea banilor de la Guvern să aibă în vedere Consiliile Județene care, la fel ca Aradul, demonstrează că sunt capabile să se gospodărească bine și corect”

31.05.2017

În anul 2016, Consiliul Județean Arad a depășit cu patru procente veniturile prognozate, ajungând la 248 de milioane de lei. Cea mai importantă creștere (7%) s-a înregistrat la sumele încasate din impozitul pe venit la nivel de județ, ceea ce înseamnă că economia Aradului a funcționat mai bine în anul 2016 decât se estimase la începutul anului. Așa se explică și faptul că rata șomajului la nivel de județ a ajuns la 1,2% în aprilie, în scădere cu 0,9% față de perioada similară a anului trecut.

            Și anul acesta, veniturile prognozate pentru primul trimestru au fost depășite (ajungându-se la 66,5 milioane lei). În aceeași perioadă, Consiliul Județean a cheltuit doar 61% din totalul cheltuielilor estimate la începutul anului.

Cele mai importante investiții realizate de Consiliul Județean Arad în anul 2016 au fost reabilitarea DJ 682 Arad-Felnac-limită de județ Timiș (o lucrare în valoare totală de 16,8 milioane lei), respectiv reabilitarea DJ 791 Zimandu Nou-Sântana (în vloare de 1,5 milioane lei).             Tot aici adăugăm finalizarea lucrărilor la noua secție TBC, din cartierul Grădiște. Consiliul Județean a investit în anul 2016 în modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad suma de 2,1 milioane lei. S-au realizat, printre altele, reamanejarea laboratorului clinic de radiologie și imagistică, extinderea, reabilitarea și modernizarea UPU, program informatic Ambulator, echipamente pentru majoritatea secțiilor, în funcție de solicitări, documentația tehnică pentru reabilitarea unor secții.

            Cheltuielile de capital ale Consiliului Județean au fost, anul trecut, de aprox. 16 milioane de lei. „Aceste cifre demonstrează că gestionăm corect banii arădenilor. Am cheltuit mai puțin decât se estimase și am încasat mai mult decât ne-am propus la începutul anului. M-aș bucura ca și alocarea banilor de la Guvernul României să aibă în vedere Consiliile Județene care, după modelul Aradului, demonstrează că sunt capabile să se gospodărească bine și corect”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.