1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Consiliul Judetean pregătește „Zilele Aradului”, la Tübingen

Consiliul Judetean pregătește „Zilele Aradului”, la Tübingen

25.04.2019
Consiliul Judetean pregătește „Zilele Aradului”, la Tübingen

Consiliul Județean Arad face un pas concret pentru a prezenta partenerilor săi administrativi din Germania o altă față a României decât cea cunoscută sub relatările politice ale agențiilor internaționale de presă. Este vorba despre imaginea oamenilor harnici, responsabili, dedicați valorilor europene, care trăiesc în județul Arad și, în general, în vestul României.

O delegație a Consiliului Județean va efectua, în perioada 27 – 30 iunie 2019,  o vizită la Tübingen, district german înfrățit cu Județul Arad. Scopul deplasării este organizarea, în acest an, a unui eveniment dedicat prezentării județului nostru, intitulat „Zilele Aradului la Tübingen”.   

„Înfrățirea cu districtul Tübingen ne oferă prilejul de a organiza «Zilele Aradului» în Germania și de a face cunoscute potențialul și specificul județului nostru la nivel internațional. Ne deplasăm în Germania pentru a pregăti acest eveniment prin care vom promova oferta turistică și culturală a județului Arad, elementele de cultură și civilizație arădeană care ne accentuează unicitatea în Europa Centrală”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Evenimentul va fi susținut și de reprezentanți ai diaspora română din Germania.