1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Iustin Cionca: „Modernizăm drumul județean Sintea Mare-Șepreuș, pentru prima dată după 47 de ani!”

Iustin Cionca: „Modernizăm drumul județean Sintea Mare-Șepreuș, pentru prima dată după 47 de ani!”

04.06.2019
Iustin Cionca: „Modernizăm drumul județean Sintea Mare-Șepreuș, pentru prima dată după 47 de ani!”

Președintele Iustin Cionca și vicepreședintele Sergiu Bîlcea au promis și s-au ținut de cuvânt - anul acesta, Consiliul Județean a început investiții fără precedent în modernizarea și reabilitarea drumurilor județene, iar rezultatele sunt tot mai vizibile.

Una dintre lucrările mari ale Consiliului Județean Arad prinde contur! Iustin Cionca și Sergiu Bîlcea s-au deplasat astăzi pe șantierul drumului județean Sintea Mare-Șepreuș, unde sunt în toi lucrările de modernizare a drumului. Investiția este realizată prin finanțare integrală din fondurile Consiliului Județean, pentru că Guvernul României a refuzat finanțarea prin Programul Național de Dezvoltare Locală a acestui drum care nu a mai fost modernizat din anul 1972.

„Am discutat cu constructorul, lucrările se desfășoară în ritmul stabilit. Astăzi pe șantier erau mai multe echipaje care lucrează la lărgirea drumului județean. Se pune un strat de 40 cm de piatră,  se compactează, apoi vor veni două straturi de asfalt. Drumul are o lungime de peste 14 kilometri, iar lucrările constau în frezarea drumului existent, refacerea structurii de rezistență, două straturi de asfalt, cinci podețe, refacerea sensului giratoriu din Șepreuș, realizarea acceselor la proprietăți şi podețe noi în localitate” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Acesta a accentuat că firma care execută lucrarea a fost nevoită să aducă muncitori din Brăila și din Severin, datorită șomajului scăzut din județul nostru și a lipsei forței de muncă în domeniul construcțiilor.

„O astfel de investiție nu servește doar comunitățile din Sintea Mare și Șepreuș, care vor avea un drum județean modern, ci și orașul Chișineu Criș, unde muncitorii sunt cazați, consumă și susțin astfel micile afaceri locale”, a declarat Iustin Cionca.

La rândul său, vicepreședintele Sergiu Bîlcea a precizat că dorința sa fermă este ca până la sfârșitul anului să se treacă la asfaltarea celor 14 km de drum județean.

 

 


Galerie Foto: