1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Iustin Cionca: „Construim și dotăm noul spital de Boli Infecțioase adulți cu 1,8 milioane de euro, din fonduri europene”

Iustin Cionca: „Construim și dotăm noul spital de Boli Infecțioase adulți cu 1,8 milioane de euro, din fonduri europene”

05.06.2019

Iustin Cionca: „Construim și dotăm noul spital de Boli Infecțioase adulți cu 1,8 milioane de euro, din fonduri europene”

„Consiliul Județean continuă investițiile în modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad! În ședința de astăzi a Consiliului Județean au fost aprobate ultimele detalii și Acordul de Parteneriat pentru începerea procedurilor de construire și dotare a secției de Boli Infecțioase Adulți, printr-un proiect european în valoare de 1,8 milioane de euro” – a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Proiectul este  promovat în parteneriat de Județul Arad cu Centrul de îngrijire a sănătății - Hódmezővásárhely-Makó, județul Csongrad (Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ – Hódmezővásárhely-Makó)

Județul Arad va construi și dota Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Partenerul maghiar va amenaja o secție din spitalul din Mako și va achiziționa echipamente medicale și va organiza instruiri cu personalul privind igiena. Prin proiect, se vor derula 2 workshop-uri bilaterale: unul pe tema bolilor infecțioase (organizat de SCJUArad) și unul pe tema infecțiilor nosocomiale (organizat de partenerul maghiar)

Valoarea eligibilă totală a proiectului este de 3.000.000,00 Euro, din care UAT județul Arad – 1.800.000,00 Euro.