1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Răzvan Cadar: ,,Consiliul Județean Arad modernizează Muzeul din Lipova”

Răzvan Cadar: ,,Consiliul Județean Arad modernizează Muzeul din Lipova”

26.09.2019
Răzvan Cadar: ,,Consiliul Județean Arad modernizează Muzeul din Lipova”

Muzeul Orășenesc Lipova va fi restaurat cu bani de la Consiliul Județean Arad. Consiliul Județean Arad va depune și un proiect de finanțare din fonduri europene.

,,În calitate de consilier județean, obiectivul meu este să contribui la cât mai multe realizări pentru orașul Lipova. Asta înseamnă că mă implic să aduc bani de la Consiliul Județean pentru obiective de dezvoltare care vor crește calitatea vieții în oraș. De această dată, împreună cu președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și cu vicepreședintele Răzvan Cadar, ne-am stabilit ca prioritate restaurarea muzeului. De ce este asta important? Pentru că Lipova are o istorie cum poate nici un alt oraș din județ nu o are și ar putea trăi bine doar din serviciile dezvoltate în jurul acestei istorii”, a declarat Cristian Sălășan, consilier județean și reprezentant al Consiliului Județean Arad în Consiliul de Administrație al Complexului Muzeal Arad.   

În prezent Muzeul Orășenesc Lipova este în administrarea Complexului Muzeal Arad.

,,Modernizăm Muzeul din Lipova, una dintre clădirile oraşului cu o mare valoare istorică şi arhitecturală. Vom amenaja un muzeu complex, modern, unde, pe lângă exponatele de artă, vom organiza expoziții conexe și evenimente pentru locuitorii oraşului şi turiști. Ne dorim creșterea numărului de vizitatori și transformarea muzeului într-un punct de interes cultural, educaţional și turistic pentru Lipova”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.