1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Turişti străini în vizită la Arad

Turişti străini în vizită la Arad

12.12.2019

Turişti străini în vizită la Arad

Peste 30 de studenţi din Szeget au vizitat Aradul pentru a cunoaşte o parte din istoria, cultura şi secretele municipiului nostru.

         Tinerii au poposit în oraşul nostru cu ocazia unei colaborări a universităților de sport din Arad şi Szeged. Istoria şi povestea frumosului oraş le-a fost prezentată de către Alex Matica, ghid al Centrului Național de Informare și Promovare Turistică al Județului Arad, din cadrul Direcţiei de Comunicare, Strategii și Administrație Publică din Consiliul Județean.

         Tinerii au fost încântaţi de arhitectura de excepţie a unora dintre cele mai  reprezentative clădiri şi monumente ale oraşului de pe Mureş, cum ar fi Parcul Reconcilierii, Palatul Sârbesc, Biserica Sârbească, Sinagoga ortodoxă, Sinagoga neologă, Colegiul Național „Moise Nicoară”, Biserica „Sfântul Anton de Padova”, Palatul Administrativ sau Teatrul de Stat „Ioan Slavici”.

         Centrul Național de Informare și Promovare Turistică al Județului Arad vă stă la dispoziţie cu tururi ghidate ale clădirilor din municipiul Arad. Oraşul  nostru are una dintre cele mai dezvoltate reţele de clădiri Secession din România, ceea ce reprezintă un patrimoniu cultural și istoric de excepție. Fiecare clădire are povestea ei pe care o veți putea auzi de la ghizii noştri. Înscrierile se pot face la sediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică al Județului Arad din Bd-ul Revoluției nr.81, telefon : 0728116412.