1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Iustin Cionca: „2019 a fost anul investițiilor record în drumurile județene arădene, cu 250 km în lucru!”

Iustin Cionca: „2019 a fost anul investițiilor record în drumurile județene arădene, cu 250 km în lucru!”

30.12.2019
Iustin Cionca: „2019 a fost anul investițiilor record în drumurile județene arădene, cu 250 km în lucru!”

Consiliul Județean Arad încheie un an cu investiții record în modernizarea și reabilitarea drumurilor județene! Niciodată în existența instituției nu s-au adus atât de mulți bani pentru drumurile județene și nu au fost realizate investiții atât de consistente!

Obiectivul conducerii Consiliului Județean Arad a fost ca până în iunie 2020, 300 km de drumuri județene, adică un sfert din total, să fie ca noi. Acest obiectiv este foarte aproape de realizare, întrucât la finalul acestui an ajungem la 250 km. Această performanță a fost premiată în luna decembrie, la Gala Administrației din România, organizată la Cluj, unde Consiliul Județean Arad a fost apreciat pentru rezultatele deosebite în modernizarea drumurilor județene.

Anul 2019 a fost anul marilor investiții, unele începute, altele finalizate. Am realizat zeci de kilometri de covoare asfaltice în localități unde de peste cincizeci de ani nu s-au mai realizat decât, poate, cârpeli. Dar am avut și curajul să începem lucrări grele, modernizare din fundație, pe cele mai grele trasee din județ, și aș aminti aici, printre altele, Pâncota-Târnova-Buteni, Gurahonț-Dieci-Buteni, Sintea-Șepreuș, Târnova-Tauț. Nu în ultimul rând, faptul că modernizăm drumurile transfrontaliere, realizând pentru prima oară în istorie o legătură ireproșabilă între punctele de trecere a frontierei Nădlac și Vărșand (inclusiv centuri ocolitoare pentru două orașe) demonstrează eficiența și forța Consiliului Județean Arad. Le mulțumesc tuturor colegilor și colaboratorilor noștri, care și-au adus contribuția la aceste proiecte”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Consiliul Județean Arad are în lucru investiții în valoare de 805 milioane lei pe drumurile județene, dintre care 561 de milioane lei din fonduri europene, 131 milioane lei din fonduri proprii ale Consiliului Județean Arad și 113 milioane lei credite angajament. În perioada 2016-2019 au fost finalizate 14 șantiere pe drumurile județene, iar alte 13 lucrări sunt în execuție.