1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Consiliul Județean se alătură Asociației „MOȚII, ȚARĂ DE PIATRĂ”

Consiliul Județean se alătură Asociației „MOȚII, ȚARĂ DE PIATRĂ”

31.01.2020
Consiliul Județean se alătură Asociației „MOȚII, ȚARĂ DE PIATRĂ”

În urma ședinței de astăzi a Consiliul Județean Arad, instituția face parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „MOȚII, ȚARĂ DE PIATRĂ”.

Asociația „MOȚII, ȚARĂ DE PIATRĂ” își dorește ca prin proiecte, acțiuni și evenimente să contribuie la dezvoltarea zonei care se întinde pe patru județe. Unul dintre cele mai importante evenimente care se desfășoară în prezent, cu rezonanță națională și internațională, este tradiționalul Târg de Fete de pe Muntele Găina, organizat în fiecare an în luna iulie.

„Am aderat la această Asociație pentru a ne aduce contribuția la dezvoltarea zonei moților, o regiune care se întinde pe patru județe: Alba, Arad, Bihor și Cluj. Scopul nostru este de a contribui, prin proiecte, la promovarea valorilor culturale și valorificarea patrimoniului natural, cultural și turistic al județului Arad”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „MOȚII, ȚARA DE PIATRĂ” a fost înființată în 12.03.2019, de către 9 Unități Administrativ-Teritoriale din județul Alba, iar între timp asociația are 36 de membri – comune, orașe și consilii județene din Alba, Arad, Bihor și Cluj.

Scopul asociației este accesarea de fonduri europene prin proiecte depuse direct la Bruxelles. În județul Arad, coordonatorul activităților este Mircea Braiți, primarul comunei Buteni.