1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Recepție pentru drumul Zăbalț – limită de județ Timiș!

Recepție pentru drumul Zăbalț – limită de județ Timiș!

05.05.2020
Recepție pentru drumul Zăbalț – limită de județ Timiș!

Președintele Consiliului Județean Arad a semnat astăzi documentele pentru întocmirea comisiei de recepție pentru drumul Zăbalț – limită de județ Timiș. Acesta constituie a doua legătură modernizată cu județul vecin după darea în exploatare a drumului Neudorf – limită de județ Timiș.

,,Mă bucur să anunț că am terminat, iată cu mai bine de trei luni înainte de termen, acest drum, care constituie o nouă oportunitate de dezvoltare pentru zona de sud a județului nostru. Orice drum nou deschis înseamnă o nouă cale spre progres! Legăturile cu județul Timiș sunt importante atât pentru dinamica forței de muncă, dar și în ceea ce privește infrastructura de transport. Prin acest drum se creează o nouă rută de acces spre Autostrada A1”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

În lungime de 3,6 kilometri, drumul Zăbalț – limită de județ Timiș a fost preluat de constructor în august 2019 și avea un termen de execuție de 12 luni. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 3,8 milioane de lei. Garanția oferită de constructor pentru noul drum este de 60 de luni (5 ani) de la admiterea recepției.

În toamna acestui an urmează să fie deschisă o nouă legătură cu județul vecin, între Sânpetru German și localitățile Sânpetru Mic și Gelu din județul Timiș. O a patra legătură pe ruta Lipova – Șiștarovăț – Cuveșdia se află în prezent în faza de licitație publică, urmând ca șantierul efectiv să înceapă undeva spre finalul acestui an.