1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Modificări legislative în transportul județean de persoane

Modificări legislative în transportul județean de persoane

25.06.2020

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a declarat că programul de transport judeţean de persoane prin servicii regulate cuprinde 37 de trasee din care 20 sunt atribuite unui număr de 3 operatori de transport și pentru care va trebui încheiat câte un contract de delegare a gestiunii (pentru fiecare operator), cu valabilitate cel mult până în data de 31.12.2021. După data de 31.12.2021, gestiunea serviciilor de transport rutier județean de persoane prin curse regulate se va realiza de către operatorul care va fi desemnat câștigător în urma desfășurării procedurii competitive, în conformitate cu legislația europeană.

 

         La nivelul județului,  Companiei de Transport Public Arad, în calitate de operator intern al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public Arad (ADI), i s-a atribuit în mod direct contractul de delegare a gestiunii transportului public local pe aria teritorială a ADI. În aceste condiții, Județul Arad neavând un operator intern, este obligat să atribuie contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport rutier județean de persoane, prin curse regulate, printr-o procedură competitivă publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

 

                  Întrucât încheierea contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport rutier județean de persoane trebuie să aibă loc înainte de 01.01.2022, este necesară publicarea urgentă a anunțului de intenție fără invitație la procedura concurențială de ofertare. Pentru asta a fost necesară adoptarea unei hotărâri de consiliu. În ceea ce privește durata contractului, se propune ca aceasta să fie de maximum 5 ani (60 luni).