1. Consiliul Judetean Arad
  2. Informații utile
  3. Ştiri de ultimă oră
  4. Consilierii județeni au aprobat demararea procedurii de achiziție publică pentru contractarea de servicii sociale. Este vorba despre două loturi de contracte

Consilierii județeni au aprobat demararea procedurii de achiziție publică pentru contractarea de servicii sociale. Este vorba despre două loturi de contracte

25.06.2020

Primul deservește 13 persoane adulte cu handicap, găzduite într-un centru de îngrijire și asistență (CIA), valoarea contractului fiind de 2,6 milioane lei/lot. Cel de-al doilea lot se adresează unui număr de 20 persoane adulte cu handicap, valoarea contractului fiind în sumă de 4 milioane lei/lot.

 

            Recent, Guvernul a decis creșterea standardului de cost pentru beneficiarii asistați, contractarea serviciilor serviciilor sociale redevenind atractivă pentru asociațiile de profil.

 

            În ceea ce privește contribuția furnizorilor privați de servicii sociale consilierii județeni au aprobat ca aceasta să fie de minim 2 % din valoarea contractului, iar cofinanțarea se va adăuga la prețul contractelor.

 

            „Pentru fiecare beneficiar Guvernul alocă sume mult mai consistente care acoperă întregul necesar. Precizăm faptul că anul trecut standardul de cost a fost considerat descurajator pentru asociații, nefiind suficient pentru asigurarea serviciilor sociale minimale. Mulțumesc premierului Ludovic Orban, care repară o mare nedreptate făcută de guvernele anterioare și alocă fonduri suficiente pentru contractarea serviciilor sociale. În județul Arad noi am început o reformă în domeniul serviciilor sociale, și deciziile guvernului, mai ales creșterea standardului de cost, ne încurajează să continuăm. Persoanele din categoriile defavorizate sunt preluate în case de tip familial sau centre unde sunt foarte bine îngrijite, și în condiții (inclusiv financiare) mult mai convenabile și pentru stat și pentru administrațiile locale”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.