Ştrandul Neptun
Ştrandul Neptun, amplasat în bucla Mureşului, care este unul dintre cele mai frumoase locuri de agrement de acest gen din ţară. Ştrandul ocupă o suprafaţă de peste 20 hectare de verdeaţă, incluzând bazine de înot, terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii, cluburi, discoteci, peste 1500 de cabine şi 300 de căsuţe tip camping.
Ştrandurile termale
Ştrandurile termale de la Curtici, Macea, Şofronea şi Dorobanţi, aflate la o distanţă de 25 km nord de Arad, unde sunt bazine cu apă geotermale ce atinge 58 de grade C
Faleza Mureşului
Faleza Mureşului, unde se află Parcul Copiilor şi Parcul Eminescu, concepute la sfârşitul sec XIX, Parcul Europa, unde au fost sădiţi mai mulţi arbori de primarii unor oraşe înfrăţite cu Aradul şi unde au loc festivităţi cu ocazia Zilei Europei, terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii.
Păduricea
Păduricea, situată în apropierea Pieţei Podgoria. La sfârşitul secolului al XIX-lea, zona verde era mult mai întinsă, lacul natural de aici fiind înconjurat de o mică pădure, reminiscenţă a pădurii Ceala.
Pădurea Ceala
Pădurea Ceala, situată la 2 km de marginea vestică a oraşului pe o suprafaţă de 1560 ha, unul din locurile preferate ale arădenilor pentru petrecerea timpului liber. În pădure se află şi un lac natural, Lacul Moltăreţ. Un loc deosebit de pitoresc este Insula Mureş, situată la marginea sudică a pădurii. Pe insula formată de albia principală a râului Mureş şi de un braţ lateral al acestuia, se află numeroase case de odihnă şi cabane.
Pădurea Vladimirescu
Pădurea Vladimirescu, situată în apropierea comunei suburbane Vladimirescu, la o distanţă de 7 km de marginea estică a oraşului. Este o zonă cu vegetaţie şi faună specifică pădurilor de luncă.
Podgoria Miniş-Măderat
Podgoria Miniş-Măderat, situată la aproximativ 30 km, est de Arad, la poalele Munţilor Zărand. Este o zonă cu bogată tradiţie viticolă, cu lacuri de agrement şi pescuit, cetăţi medievale, muzee şi vechi lăcaşe de cult. De aici pornesc şi numeroase trasee marcate către creasta şi văile Munţilor Zărand.