Şedinţă extraordinară 17.10.2008
Programare şedinţe pe comisii şi plen
+
Nr. 1048/13.10.2008
Programarea şedinţei extraordinare a Consiliului judeţean şi a şedinţelor pe comisii pentru analiza proiectelor de hotărâri pe luna OCTOMBRIE 2008.
| Data | Ora | Sala |
Consiliul judeţean | 17.10.2008 | 13.00 | 70 |
Comisia de buget, finanţe, studii şi analize economico-financiare. | 16.10.2008 | 11.00 | 34 |
Comisia de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrări publice şi protecţia mediului. | 16.10.2008 | 13.00 | 57 |
Comisia pentru servicii publice, sociale şi turism. | 16.10.2008 | 14.00 | 63 |
Comisia pentru probleme culturale, de învăţământ, sportive şi de tineret. | 16.10.2008 | 12.00 | 37 |
Comisia juridică, gestionarea patrimoniului şi respectarea drepturilor cetăţeneşti | 16.10.2008 | 16.00 | 63 |
Comisia pentru strategii de dezvoltare, cooperare interinstituţională şi integrare europeană. | 16.10.2008 | 15.00 | 72 |
Notă: Materialele se vor depune la Compartimentul Logistica Actelor Administrative până la data de 16.10.2008, orele 12.00, inclusiv pe suport electronic sau pe adresa de e-mail: doinag@cjarad.ro.
Conform regulamentului Consiliului judeţean, Comisiile se pot întruni şi la convocarea preşedintelui de comisie cu acceptul conducerii Consiliului judeţean.
PREŞEDINTE,
Nicolae IOŢCU
Convocare
+
ROMÂNIA
JUDEŢUL ARAD
CONSILIUL JUDEŢEAN
DISPOZIŢIA NR.470
Din 14.10.2008
privind convocarea Consiliului judeţean Arad în şedinţă extraordinară
Preşedintele Consiliului judeţean Arad,
In temeiul prevederilor art. 94 (2) şi 106 (1) din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, republicată,
DISPUNE:
Articol unic: Consiliul judeţean Arad se convoacă în şedinţă extraordinară în data de 17.10.2008 ora 13,00 în sala 70 a Consiliului judeţean Arad, cu următoarea
ORDINE DE ZI:
1.Proiect de hotărâre privind rectificarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor.
2.Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrative-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale ale consiliilor locale din judeţul Arad.
3.Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al Consiliului judeţean Arad.
4.Proiect de hotărâre privind repartizarea către bugetele locale a sumelor defalcate din impozitul pe venit destinate susţinerii programelor de dezvoltare locală şi proiectelor de infrastructură.
5.Proiect de hotărâre privind modificarea anexei la Hotărârea nr.5/23.01.2008 poziţia 17, Primăria Bârzava, poziţia 28 Primăria Ghioroc, poziţia 37 Primăria Păuliş şi poziţia 16 Primăria Bârsa.
6.Proiect de hotărâre privind aprobarea Avizului tehnic nr.24/03.10.2008 aferent Planului Urbanistic General comuna Birchiş şi RLU aferent.
7.Proiect de hotărâre privind aprobarea Avizului tehnic nr.25/03.10.2008 aferent planului Urbanistic Zonal `Parcelare în vederea construirii de locuinţe şi funcţiuni complementare prin extinderea intravilanului` comuna Şagu şi RLU aferent.
8.Proiect de hotărâre privind aprobarea preţurilor şi tarifelor la serviciile publice de alimentare cu apă potabilă, pentru localitatea Buceava, comuna Brazii şi localitatea Călugăreni, comuna Felnac practicate de S.C. `Compania de apă Arad` S.A.
9.Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici etapa I pentru proiectul `Drumul vinului: Păuliş-Ghioroc-Covăsânţ-Şiria`.
10.Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici etapa II pentru proiectul `Drumul vinului: Păuliş-Ghioroc-Covăsânţ-Şiria`.
PRESEDINTE, SECRETAR AL JUDEŢULUI,
Nicolae Ioţcu Ioan Silaghi
Ordine de zi
+
Proces-verbal
+
ROMÂNIA
JUDEŢUL ARAD
CONSILIUL JUDEŢEAN
PROCES-VERBAL
Încheiat în şedinţa extraordinară a Consiliului judeţean Arad din data de
17 octombrie 2008
Publicitatea şedinţei a fost asigurată prin publicarea pe site-ul Consiliului judeţean Arad a Dispoziţiei nr.470/14.10.2008 a preşedintelui Consiliului judeţean, privind convocarea în şedinţă extraordinară a Consiliului judeţean Arad (cuprinzând ordinea de zi, data, ora şi locul desfăşurării), precum şi prin intermediul presei, în cotidianul local `Jurnalul arădean` şi `Glasul Aradului` din data de15.10.2008. Convocarea consilierilor s-a realizat telefonic.
Prezenţi: Ioţcu Nicolae-preşedinte, Matula Iosif-vicepreşedinte, Bölöni György, Chambre Dorina Rodica, Costin Ionel,Cristina Ioan, Don Ciprian, Drăgan Cristian, Galu Cosmin, Herlo Rodica, Hondea Ionel, Jurcă Sever, Leah Sandu Virgil, Mihuţ Teodor, Năsui Adrian, Negrea Daniel, Ocolicean Horia, Parpală Caius, Pistru Popa Eusebiu, Purcaru Mircea, Remeţan Florin, Sabău Gheorghe, Scorobete Radu, Seculici Gheorghe, Sipos György, TothCsaba, Ulici Ioan, Velici Florin Teodor, Vesa Teodor-consilieri judeţeni, Silaghi Ioan-secretar al judeţului.
Absenţi motivaţi: Ţolea Adrian-vicepreşedinte, Dat Ionel, Giurgelea Ionel, Moţica Ana, consilieri judeţeni.
Dl.Ioţcu Nicolae: O să supun votului dvs. în primul rând ordinea de zi
Dl.Galu Cosmin: Domnu preşedinte, înainte de a supune votului ordinea de zi, am o solicitare. Aş solicita scoaterea de pe ordinea de zi a punctului nr.2 de pe ordinea de zi deoarece referatul prezentat pentru susţinerea acestui proiect de hotărâre nu este complet, în speţă nu ni se prezintă sumele solicitate de toate unităţile teritoriale administrative şi nu putem lua o decizie, cred eu, completă şi corectă.
Dl.Ioţcu Nicolae: Da, vă spun, dacă doriţi, o s-o rog şi pe doamna Gheorghina să vă dea un răspuns, sumele solicitate sunt de 1.000 de miliarde şi sunt trimise toate sub semnătura mea Guvernului României să atribuie aceste sume, din păcate nu a venit nici un leu.
Dl.Galu Cosmin: Domnule preşedinte, ca să putem lua o decizie, corectă şi concretă pe fiecare unitate teritorială administrativă trebuie să vedem cât a solicitat fiecare unitate în parte şi nu avem aceste informaţii anexate la referatul la proiectul de hotărâre.
Dl.Ioţcu Nicolae: Domnu Galu, sumele au fost solicitate Guvernului României, Consiliul judeţean nu are venituri. Dar, o rog pe doamna Gheorghina dacă doreşte să dea un răspuns cât de cât. Trebuie să ştiţi, Consiliul judeţean nu are venituri şi Guvernul României prin rectificări sau alocare bugetară la începutul anului acordă bani judeţului.
Dl.Galu Cosmin: În acest caz, domnule preşedinte, poate ne explicaţi şi criteriile în baza cărora aţi luat decizia, să înţelegem şi noi.
Dl.Galu Cosmin: Nu putem să luăm o decizie corectă. Era de preferat ca acest lucru să se facă cu mult timp înainte în şedinţă de comisii.
Dl.Ioţcu Nicolae: Domnu Galu, nu ştiu de ce nu aţi întrebat în comisie. Supun votului
Dl.Galu Cosmin: Am întrebat în comisie, îmi pare foarte rău şi de abia atunci am primit aceste informaţii. Nu pot lua o decizie pe bani publici aşa de pe o zi pe alta. Dl.Ioţcu Nicolae: Deci aveţi această informaţie înseamnă dacă aţi primit-o în comisie.
Dl.Galu Cosmin: Am primit-o doar cu o zi înainte de şedinţa de plen.
Dl.Ioţcu Nicolae: Pentru că este o şedinţă extraordinară, din cauză că foarte multe primării din judeţul Arad, datorită faptului că Guvernul nu a acordat de la începutul anului nici o sumă judeţului Arad, a trebuit să găsim resurse proprii pentru a ţine în viaţă aproape 50 de primării şi pentru acest lucru s-a făcut această şedinţă extraordinară. Dar pentru că aţi făcut o propunere, eu supun votului domnilor consilieri, propunerea făcută de dvs. Deci cine este pentru propunerea făcută de domnul Cosmin Galu? 6 voturi (Galu Cosim, Vesa Teodor, Purcaru Mircea, Herlo Rodica, Sabău Gheorghe, Remeţan Florin). Cu 6 voturi `pentru` nu sunt suficiente, propunerea a căzut. Mulţumesc.
Dl.Parpală Caius: Si eu aş solicita acelaşi lucru vis-a-vis de punctu 4. Nu cunoaştem toate proiectele. Ştiu anumite primării pe care nu le aveţi în listă.
Dl.Ioţcu Nicolae: Ce pot să vă răspund, pot să vă dau, dacă doriţi, o explicaţie, deci nu s-a umblat în lista care a fost aprobată la începutul anului, doar că la unele primării care deja au consumat, nu au avut alocat de la început la cota de 20 % li s-au completat bani, nu în totalitate pentru că nu am avut de unde, dar sunt şi primării, care sigur nu o să le vedeţi, pentru că nu puteţi, de exemplu comuna Bârzava la alocare pentru că nu a reuşit de la începutul anului să cheltuie 1,500 mild. cât are la cota de 20 % şi nu puteai să mai dai cuiva, sau care de exemplu au excedent conform listei de la finanţe, excedent bugetar, deci am considerat că situaţia trimisă de finanţe este una corectă, în al doilea rând, am ţinut cont din ceea ce înseamnă acest consum pe cota de 20%, acolo unde primăriile nu au consumat ce avea alocat de la începutul anului, e normal să nu mai primească până când se vor găsi. În schimb celelalte care avea facturi emise, lucrări executate, nu mai aveau resurse să acopere aceşti bani, acolo cu ce am putut, repet, nu acoperă toate datoriile, o mică parte din datorii, poate nici 30 % din datoriile pe care le au. Deci supun votului dvs. propunerea făcută de domnul Caius Parpală de scoaterea punctului 4 de pe ordinea de zi. Cine este pentru? 9 voturi (Hondea Ioan, Parpală Caius, Cristina Ioan, Galu Cosmin, Remeţan Florin, Sabău Gheorghe, Herlo Rodica, Purcaru Mircea, Vesa Teodor). Cu doar 9 voturi pentru, propunerea a fost respinsă.`Dacă mai sunt pe ordinea de zi alte intervenţii, dacă nu, supun Poftim? 9 voturi am numărat. Supun cu câte voturi trece, dacă sunt 9, e clar că nu a trecut hotărârea. Dacă doriţi, domnul Sabău, număr de 2 ori şi tot nu ajunge. Mulţumesc. Deci, supun votului dvs. ordinea de zi.
Dl.Silaghi Ioan: Domnul preşedinte, aş dori ca să propun Consiliului judeţean să îngăduie introducerea pe ordinea de zi a încă unui punct şi anume un proiect de hotărâre şi anume acceptarea trecerii în patrimoniul public al Judeţului Arad a suprafeţei de 13,95 ha adiacentă pistei de aterizare-decolare de pe Aeroportul Arad. Solicitarea noastră este veche, din 2005, dar datorită reorganizării institutelor de cercetare şi a societăţilor agricole s-a amânat această soluţionare a noastră şi în sfârşit s-a dat lege, s-a dat ordonanţă de guvern. La ora actuală acest teren de drept figurează în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, şi fiindcă în 2005 noi ne-am exprimat acordul pentru a fi preluat de la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Bovine Arad, şi actualmente terenul se află la Agenţia Domeniilor Statului, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative ne-a solicitat să adoptăm un nou proiect de hotărâre cu noile date ale problemei. Deci nu facem altceva decât să reactualizăm hotărârea din 2005 şi ca să nu întârziem prea mult procesul de adoptare a hotărârii de guvern am venit cu solicitarea de a fi de acord ca astăzi să ne exprimăm acest acord.
Dl.Ioţcu Nicolae: Este o solicitare a Instituţiei Prefectului de a reactualiza şi cât mai repede solicitarea ministerului, şi dacă doriţi, supun votului dvs.această propunere să nu mai întârziem până în data de 31. Mulţumesc. Cu această propunere, supun votului dvs. noua ordine de zi cu acest punct introdus la ultima poziţie:
1.Proiect de hotărâre privind rectificarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor.
2.Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrative-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale ale consiliilor locale din judeţul Arad.
3.Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al Consiliului judeţean Arad.
4.Proiect de hotărâre privind repartizarea către bugetele locale a sumelor defalcate din impozitul pe venit destinate susţinerii programelor de dezvoltare locală şi proiectelor de infrastructură.
5.Proiect de hotărâre privind modificarea anexei la Hotărârea nr.5/23.01.2008 poziţia 17, Primăria Bârzava, poziţia 28 Primăria Ghioroc, poziţia 37 Primăria Păuliş şi poziţia 16 Primăria Bârsa.
6.Proiect de hotărâre privind aprobarea Avizului tehnic nr.24/03.10.2008 aferent Planului Urbanistic General comuna Birchiş şi RLU aferent.
7.Proiect de hotărâre privind aprobarea Avizului tehnic nr.25/03.10.2008 aferent planului Urbanistic Zonal `Parcelare în vederea construirii de locuinţe şi funcţiuni complementare prin extinderea intravilanului` comuna Şagu şi RLU aferent.
8.Proiect de hotărâre privind aprobarea preţurilor şi tarifelor la serviciile publice de alimentare cu apă potabilă, pentru localitatea Buceava, comuna Brazii şi localitatea Călugăreni, comuna Felnac practicate de S.C. `Compania de apă Arad` S.A.
9.Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici etapa I pentru proiectul `Drumul vinului: Păuliş-Ghioroc-Covăsânţ-Şiria`.
10.Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici etapa II pentru proiectul `Drumul vinului: Păuliş-Ghioroc-Covăsânţ-Şiria`.
11. Proiect de hotărâre privind acordul pentru dezlipirea terenului situat în Arad, Calea Bodrogului, F.N., înscris în C.F. nr. 18532 Arad, cu nr. top. 7439/6648/6/1/1/1/1.
12. Proiect de hotărâre privind dezlipirea ternului înscris în C.F. nr. 78635 Arad cu nr. top. 6817/a-1/6-1/1/1 – S.C. Aeroportul Arad S.A.
13.Proiect de hotărâre privind dezlipirea terenului situat în oraşul Nădlac, înscris în C.F. 1621 Nădlac, cu nr. top. 2462/1.
14.Proiect de hotărâre privind dezlipirea terenului situat în oraşul Nădlac, înscris în C.F. 1621 Nădlac, cu nr. top. 2461.
15.Proiect de hotărâre privind reglementarea situaţiei juridice a terenului pe care îşi defăşoară activitatea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
16.Proiect de hotărâre privind acceptarea trecerii în domeniul public al Judeţului Arad şi administrarea Consiliului judeţean Arad a unei suprafeţe de teren de 13,95 ha
Cine este pentru? 22 voturi. Cine este împotrivă? 3 voturi (Remeţan Florin, Galu Cosmin, Sabău Gheorghe) Mulţumesc, cu 3 voturi împotrivă ordinea de zi a fost adoptată. Trecem la punctul 1de pe ordinea de zi.
Dl.Galu Cosmin: Domnule preşedinte, aţi uitat abţinerile la numărătoare.
Dl.Ioţcu Nicolae: Da, domnul Galu. Abţineri dacă sunt? 4 (Parpală Caius, Hondea Ioan, Cristina Ioan, Scorobete Radu). Cu 4 abţineri, ordinea de zi a fost adoptată.
Punctul 1.
Proiect de hotărâre privind rectificarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor.
Dl.Ioţcu Nicolae: Dacă sunt discuţii?
Dl.Parpală Caius: Aş avea un singur comentariu aici de făcut. Această repartizare se face de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice,
Dl.Ioţcu Nicolae: Da,
Dl.Parpală Caius: Conform unei formule, unde implicarea politică nu-şi are locul. Sunt obligaţi să respecte formula cei de la Administraţia Finanţelor Publice a Judeţului Arad. Vă spun şi de ce, pentru că am auzit deja de la unii primari că le-a dat Consiliul judeţean aceşti bani. Consiliul judeţean este obligat să dea aceşti bani după acea formulă. Deci el transmite aprobarea către direcţia care ei fac această repartiţie.
Dl.Ioţcu Nicolae: Nu, sunt 2 lucruri diferite. Finanţele au făcut o comunicare, pe care dvs. nu, şi noi nu o aprobăm pentru că este pe formulă şi fiecare primărie a primit ce a primit cu sume de 70 mil.lei vechi, 5 mil.lei vechi, deci cam sumele acestea au fost repartizate, iar noi, din resursele noastre am completat acele sume la punctele următoare. Doar că, sigur ceea ce au trimis finanţele, sunt date pe formulă, sunt sume infime, dar mă rog, atât a fost, atât s-a repartizat şi noi nu am intervenit absolut deloc la ceea ce înseamnă formulă stabilită prin lege. Dacă la acest punct mai sunt observaţii? Dacă nu, supun votului dvs. acest punct. Cine este pentru? 19 voturi pentru (Ioţcu Nicolae, Matula Iosif, Bölöni György, Chambre Dorina-Rodica, Costin Ionel, Don Ciprian, Drăgan Cristian, Jurcă Sever, Leah Sandu Virgil, Mihuţ Teodor, Năsui Adrian, Negrea Daniel, Ocolicean Horia, Pistru-Popa Eusebiu-Manea, Seculici Gheorghe, Sipos György, Toth Csaba, Ulici Ioan, Velici Florin), acest proiect de hotărâre, a trecut. Împotrivă? (Cristina Ioan, Galu Cosmin, Herlo Rodica, Hondea Ioan, Parpală Caius, Purcaru Mircea, Vesa Teodor, Remeţan Florin, Sabău Gheorghe, Scorobete Radu) Abţineri?Dar nu mai contează, sunt 19 voturi pentru, suficient ca proiectul de hotărâre să treacă.
In temeiul art.97 alin.(1) din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, republicată, Consiliul judeţean Arad, cu majoritate de voturi a adoptat
HOTĂRÂREA NR.218/2008
privind rectificarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru
echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor.
Punctul 2.
Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrative-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale ale consiliilor locale din judeţul Arad.
Dl.Galu Cosmin: Domnule preşedinte, vă rog să ne spuneţi câte unităţi administrativ-teritoriale au solicitat repartizare şi care au fost criteriile în baza cărora aţi decis repartizarea acestor sume aşa cum sunt prezentate ele în anexă.
Dl.Ioţcu Nicolae: Au trimis solicitări majoritatea primăriilor înspre Guvernul României,
Dl.Parpală Caius: Către Consiliul judeţean?
Dl.Ioţcu Nicolae: Către Consiliul judeţean au trimis în jur de 30 de primării solicitări, atâţia au solicitat, iar la solicitările trimise s-a ţinut cont de următorul criteriu: s-a acţionat şi pot să vă dau 2-3 exemple, un exemplu este Ususău şi Şilindia, unde dacă observaţi, sunt nişte sume 1 mild. lei vechi care s-au acordat pentru că aceste primării sunt în dificultate, nu au luat salariile de 4 luni de zile, datorită dezastrului lăsat de foştii primari, inclusiv cu executare la Primărie la Ususău pentru un angajat care trebuia să-şi ia drepturile care a fost dat afară în 2005 de fostul primar şi a ajuns la 1 mild. despăgubirea care trebuie să i se dea, şi alţi angajaţi pentru greşelile acestea, actuala administraţie am ajutat-o cu o sumă de 1 mild. ca să recupereze câte ceva, să menţinem în funcţiune primăria, acelaşi lucru este la Dezna, unde s-a luat un credit pentru a completa sumele necesare cofinanţării unui proiect SAPARD şi are o dobândă de 2 miliarde şi ceva, domnul Hondea poate ştie, care trebuie să o plătească băncii de la care a luat. Noi am ajutat cu o sumă, sigur v-am spus, nu ajunge. Nu am avut de unde, ca să poată să-şi plătească din rate, şi dacă doriţi, continuăm la majoritatea primăriilor cu aceste probleme care s-au rezolvat punctual, aproape punctual.
Dl.Parpală Caius: Vă întreb încă o dată, câte primării au făcut solicitări. Aţi spus cca. 30, aţi dat la 31, 32, acum cele de oraş îmi spuneţi. Deci, înţeleg că aţi dat şi celor care n-au solicitat.
Dl.Ioţcu Nicolae: Au solicitat şi am completat, de exemplu, Primăria Conop, să vă dau un exemplu.
Dl.Parpală Caius: Vă spun eu, sunt 68 de solicitări
Dl.Ioţcu Nicolae: Bun, poate între timp au ajuns, depinde unde au ajuns solicitările, dar vă dau un exemplu
Dl.Parpală Caius: La Direcţia generală Economică a Consiliului judeţean, locul unde trebuia să ajungă,
Dl.Ioţcu Nicolae: Probabil, dar vă dau un exemplu: Primăria Conop, am ajutat cu acea sumă pentru a realiza cel 10 % cât are de la contribuţia la OG.7 privind Podul peste Mureş, trebuie să şi-l plătească. Absolut toţi banii au mers exact acolo unde trebuiau să se plătească anumite sume. Sigur nu s-au dat la primării, care, chiar dacă au solicitat aveau excedent bugetar, fond de rulment sau sume din cota de 20 % necheltuite.
Dl:Parpală Caius: Vreţi să vă dau exemple şi invers? Vă dau.
Dl.Galu Cosmin: Domnu preşedinte, mie tot îmi este neclar şi din păcate nu pot sau dau nici un fel de vot.
Dl.Ioţcu Nicolae: Observ lucrul ăsta
Dl.Galu Cosmin: Pentru că dvs. sunteţi neclar, nu din alte motive
Dl.Ioţcu Nicolae: Eu sunt foarte clar
Dl.Galu Cosmin: Aţi spus că sunt 30 de unităţi administrative care au solicitat
Dl.Ioţcu Nicolae: Aproximativ
Dl.Galu Cosmin: Nu mă întrerupeţi, că nici eu nu vă întrerup. Aflăm că de fapt sunt 68.
Dl.Ioţcu Nicolae: Vreţi să vă spun ceva
Dl.Galu Cosmin: Spuneţi că acţi acordat pentru 40 şi ceva, în anexă sunt 32 de unităţi teritorial-administrative. Criteriile încă nu le-am înţeles.
Dl.Ioţcu Nicolae: Domnu Galu, dvs. nici nu o să le înţelegeţi niciodată, mai număraţi încă o dată primăriile
Dl.Galu Cosmin: Din 32 unităţi teritorial-administrative 29 sunt PD, sunt primari PD, vă dau eu un criteriu aşa la prima mână.
Dl.Ioţcu Nicolae: 80 % din primarii judeţului sunt PDL
Dl.Galu Cosmin: Vă înşelaţi, dar şi ceilalţi nu sunt tot ai judeţului?
Dl.Ioţcu Nicolae: Ba da, sunt ai judeţului.
Dl.Galu Cosmin: Şi le-aţi acordat, ce sume? Nimic.
Dl.Ioţcu Nicolae: Daţi-mi dvs. un exemplu de un primar căruia nu i s-a alocat
Dl.Galu Cosmin: Vă dau eu 2 exemple Archiş şi Şiştarovăţ, la Archiş la care i-aţi acordat 50 de milioane dintr-o sumă, nu ştiu cât a solicitat, am înţeles că a fost o sumă foarte mare,
Dl.Ioţcu Nicolae: Nu ştiu
Dl.Galu Cosmin: Dacă nu ştiţi cât a solicitat, cum aţi luat decizia?
Dl.Ioţcu Nicolae: Domnul Galu, dvs. staţi puţin. Criteriul nu este cine solicită cel mai mult, pentru că vă spun, numai eu am semnat note de fundamentare, domnul Galu, când dvs. vorbiţi eu nu vă întrerupt, chiar dacă sunteţi de la un partid aşa mai vorbăreţ, când dvs. vorbiţi eu vă las, vă rog să nu mă întrerupeţi da, şi oricum, dacă doriţi să continuăm în acest mod o să aplicăm regulamentul şi o să aveţi cât o să aveţi ca timp alocat fiecărui grup de consilieri. Nu înseamnă cine cere cel mai mult şi primeşte. Al doilea lucru este, dacă ceea ce cere, este justificat, sunt bani cheltuiţi, pentru că sunt primării care au cerut şi în momentul de faţă figurează la Direcţia Generală a Finanţelor cu excedent bugetar, dacă ştiţi ce este acela, sau la noi figurează la cotele de 20 % cu bani necheltuiţi. Cum să dau acestor localităţi bani când altele au datorii, nu pot plăti salariile doar pe criteriul cine cere cel mai mult. Vreţi să vă spun, am semnat note de fundamentare, pe care le-am dat domnului Calimente că s-a lăudat că aduce bani de la Guvern în valoare de 1.000 miliarde lei vechi, atâta solicită primăriile toate din judeţul Arad.
Dl.Galu Cosmin: Înţeleg domnule preşedinte că, dezbaterea democratică este o mare dificultate atunci când este o majoritate atât de covârşitoare, dar totuşi trebuie să acceptaţi lucrul acesta, cu tot respectul vă spun că toate aceste informaţii pe care ne spuneţi acum, chiar dacă nu sunt 100 % complete, nu le avem în referat. Dacă nu le avem, nu putem decide, nu putem vota.
Dl.Ioţcu Nicolae: Domnu Galu,
Dl.Galu Cosmin: Nu e mai bine să luăm o decizie
Dl.Ioţcu Nicolae: Nici un primar nu e obligat să vă informeze pe dvs. dacă a făcut notă de fundamentare la Guvern
Dl.Galu Cosmin: dvs. atunci când ne cereţi să luăm o decizie
Dl.Ioţu Nicolae: Aţi cerut această informaţie mie?
Dl.Galu Cosmin: Puteţi să nu mă întrerupeţi, vă rog, dacă nu vă deranjează? Mulţumesc. Dvs. în referatul pe care ni-l prezentaţi ne spuneţi că aţi trimis o adresă din partea Consiliului judeţean prin care solicitaţi să aflaţi care sunt nevoile acestor localităţi. Foarte bine, o decizie foarte bună. Vrem să vedem şi noi răspunsurile, dacă se poate.
Dl.Ioţcu Nicolae: Răspunsuri la ce, domnu Galu?
Dl.Galu Cosmin: Răspunsul la adresa dvs.
Dl.Ioţcu Nicolae: Cui adresată?
Dl.Galu Cosmin: Adresată primăriilor. Vă rog citiţi aliniatul nr.3 din referat. Îmi pare rău, am primit-o ieri după multe solicitări şi vă spun sincer, nu pot să iau decizia. Are puţină relevanţă când am primit-o, nu ne-aţi pus-o la dispoziţie domnu preşedinte,
Dl.Ioţcu Nicolae: Cred că vi s-au pus la dispoziţie toate documentele, apelând la ultimul aliniat din regulament, supun votului dvs. ca intervenţia pe fiecare punct de pe ordinea de zi să fie de 1 minut pentru fiecare grup al consilierilor judeţeni. Cine este pentru această propunere? 19 voturi. (Boloni Gyorgy, Chambre Dorina-Rodica, Costin Ionel, Don Ciprian, Drăgan Cristian, Ioţcu Nicolae, Jurcă Sever, Leah Sandu, Matula Iosif, Mihuţ Teodor, Năsui Adrian, Negrea Daniel, Ocolicean Horia, Pistru Eusebiu, Seculici Gheorghe, Sipos Gyorgy, Toth Csaba, Ulici Ioan, Velici Teodor). Mulţumesc, cu 19 voturi această propunere şi vă rog ca atunci când luaţi cuvântul să menţionaţi grupul din care faceţi parte. Un grup trebuie să aibe trei consilieri judeţeni ca membrii să fie constituiţi ca şi grup. Mulţumesc.
Dl.Cosmin Galu: Domnu preşedinte
Dl.Ioţcu Nicolae: Supun votului dvs.proiectul de la punctul 2. Dacă pe punctul 2 de pe ordinea de zi aveţi intervenţii?
Dl.Remeţan Florin: La proiect am dreptul la acest minut. Dacă nu-l invocaţi nu-l foloseam. Vreau să vă spun un singur lucru şi atrag atenţia consilierilor de câteva ori le-am mai spus acest lucru şi poate nu am fost băgat în seamă. Atenţie la Legea Curţii de Conturi, care spune că atunci când se formează exerciţiul financiar se verifică mai nou inclusiv oportunitatea repartizării acestor fonduri. Deci în acest moment, pentru acest punct, grupul PSD nu participă la vot. Mulţumesc.
Dl.Ioţcu Nicolae: Mulţumesc, supun votului dvs. punctul 2 de pe ordinea de zi. Cine este pentru? 19 voturi (Boloni Gyorgy, Chambre Rodica, Costin Ionel, Don Ciprian, Drăgan Cristian, Ioţcu Nicolae, Jurcă Sever, Leah Sandu Virgil, Matula Iosif, Mihuţ Teodor, Năsui Adrian, Negrea Daniel, Ocolicean Horia, Pistru-Popa Eusebiu-Manea, Seculici Gheorghe, Sipos Gyorgy, Toth Csaba, Ulici Ioan, Velici Teodor). Abţineri? 1 vot (Vesa Teodor) Deci cu 19 voturi pentru şi 1 abţinere, proiectul a fost adoptat.
Nu au votat: Cristina Ioan, Galu Cosmin, Herlo Rodica, Hondea Ioan, Parpală Caius, Purcaru Mircea, Remeţan Florin, Sabău Gheorghe, Scorobete Radu.
In temeiul art.97 (alin.1) din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, republicată, Consiliul judeţean Arad, cu majoritate de voturi a adoptat
HOTĂRÂREA NR.219/2008
privind repartizarea pe unităţi administrative-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale ale consiliilor locale din judeţul Arad.
Punctul 3.
Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al Consiliului judeţean Arad.
Dl.Ioţcu Nicolae: Dacă la acest punct sunt luări de cuvânt. Dacă nu, mulţumesc. Cine este pentru? 19 voturi. Împotrivă? Abţineri? Pentru, mă scuzaţi, n-am văzut. Încă o dată, cine este pentru? 23 voturi pentru. (Boloni Gyorgy, Chambre Dorina, Costin Ionel, Cristina Ioan, Don Ciprian, Drăgan Cristian, Ioţcu Nicolae, Herlo Rodica, Jurcă Sever, Leah Sandu, Matula Iosif, Mihuţ Teodor, Năsui Adrian, Negrea Daniel, Ocolicean Horia, Pistru-Popa Eusebiu-Manea, Purcaru Mircea, Seculici Gheorghe, Sipos Gyorgy, Toth Csaba, Ulici Ioan, Velici Florin Teodor, Vesa Teodor).Cu 23 voturi pentru acest proiect de hotărâre a fost adoptat.
In temeiul art.97 alin.(1) din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, republicată, Consiliul judeţean Arad, cu majoritate de voturi a adoptat
HOTĂRÂREA NR.220/2008
privind rectificarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al Consiliului judeţean Arad.
Dl.Sabău Gheorghe: Domnu preşedinte, data trecută am solicitat să se specifice nominal modul în care se votează. Dacă dvs. aşa de repede număraţi cum vreţi,
Dl.Ioţcu Nicolae: Domnul Sabău, într-o şedinţă anterioară aţi solicitat acest lucru, s-a aprobat, secretariatul tehnic face acest lucru.
Dl.Sabău Gheorghe: Nu apare nici acum.
Dl.Ioţcu Nicolae: Verificăm.
Dl.Sabău Gheorghe: Nu are timp să numere aşa de repede. Staţi mai calm, nu suntem la Senat, aici suntem la Consiliul judeţean.
Dl.Remeţan Florin: Domnu preşedinte, la hotărârea cu Tămandul nu aţi supus
Dl.Ioţcu Nicolae: Domnul Sabău, spre surprinderea dvs, număr foarte repede.
Dl.Sabău Gheorghe: Mă surprinde că număraţi încet.
Punctul 4.
Proiect de hotărâre privind repartizarea către bugetele locale a sumelor defalcate din impozitul pe venit destinate susţinerii programelor de dezvoltare locală şi proiectelor de infrastructură.
Dl.Ioţcu Nicolae: Dacă sunt luări de cuvânt?
Dl.Parpală Caius: Aş vrea să-i spun doamnei Ribovici, văd că dânsa figurează că a întocmit referatul, că Legea 273/2006 a suferit o modificare la art.33, se repartizează, vă citesc ultima parte `se repartizează prin hotărârea consiliului judeţean pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru proiecte de infrastructură care necesită cofinanţare locală`. Acest articol în luna martie a suferit o modificare, în locul virgulei, a apărut şi. Si aş fi curios să văd, câte din aceste proiecte care sunt pe dezvoltare locală mai au cofinanţare, adică sunt proiecte finanţate şi trebuie asigurată cofinanţare. Pentru că în caz contrar, această hotărâre solicit public acum prefectului să o atace în contencios pentru că va fi ilegal.
D-na Ribovici Gheorghina: Am făcut referire la legea finanţelor publice, proiectele sunt pentru cofinanţare, nu s-a finanţat de noi 100 %.
Dl.Parpală Caius: Trebuie să asigurăm cofinanţarea locală cu partea lor. Solicit public prefectului să atace în contencios hotărârea.
Dl.Ioţcu Nicolae: Da, sigur, va întârzia nişte plăţi. Nu se va întâmpla nimic altceva. Dacă sunt alte comentarii la acest punct?
Dl.Hondea Ioan: Domnu preşedinte, dacă-mi permiteţi un comentariu. Poziţia 16: Studiu de fezabilitate pentru proiect integrat Apă-canal, drumuri şi cămin cultural, în baza măsurii 3.2.2.fonduri FADR Vreau să spun colegilor că măsura 3.2.2. fonduri FADR finanţarea este în totalitate pentru comunităţile locale, aşa că nu este nevoie de cofinanţări şi mai există o chestiune, acest studiu de fezabilitate dacă s-a solicitat bani pentru el, foarte bine, aş fi de acord să acordăm bani pentru toate primăriile să întocmească studii de fezabilitate, să depună proiecte pe măsura 3.2.2., dar ar fi bine să aibe în spate un document din care să reiasă că au ţinut acea licitaţie, şi suma necesară pentru întocmirea proiectului. Nu ştiu dacă această sumă care depăşeşte 10.000 Euro nu putea să meargă pe negociere directă, trebuia să se dea să participe firme la licitaţie. Ar fi interesant să vedem dacă există acele documente. Mulţumesc.
Dl.Ioţcu Nicolae: Mulţumesc, dacă există alte intervenţii pe subiect? Mulţumesc, supun votului dvs. acest proiect de hotărâre. Cine este pentru? 19 voturi (Boloni Gyorgy, Chambre Dorina, Costin Ionel, Don Ciprian, Drăgan Cristian, Ioţcu Nicolae, Jurcă Sever, Leah Sandu, Matula Iosif, Mihuţ Teodor, Năsui Adrian, Negrea Daniel, Ocolicean Horia, Pistru-Popa Eusebiu-Manea, Seculici Gheorghe, Sipos Gyorgy, Toth Csaba, Ulici Ion, Velici Teodor).. Împotrivă? 8 voturi (Herlo Rodica, Remeţan Florin, Sabău Gheorghe, Cristina Ioan, Galu Cosmin, Scorobete Radu, Hondea Ioan, Parpală Caius, Purcaru Mircea, Vesa Teodor). Cu 19 voturi pentru şi 8 voturi împotrivă, proiectul de hotărâre s-a adoptat.
In temeiul art.97 alin.(1) din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, republicată, Consiliul judeţean Arad, cu majoritate de voturi a adoptat
HOTĂRÂREA NR.221/2008
privind repartizarea către bugetele locale a sumelor defalcate din impozitul pe venit destinate susţinerii programelor de dezvoltare locală şi proiectelor de infrastructură.
Punctul 5.
Proiect de hotărâre privind modificarea anexei la Hotărârea nr.5/23.01.2008 poziţia 17, Primăria Bârzava, poziţia 28 Primăria Ghioroc, poziţia 37 Primăria Păuliş şi poziţia 16 Primăria Bârsa.
Dl.Ioţcu Nicolae: Dacă sunt comentarii pe acest subiect? Dacă nu, cine este pentru? 29 voturi. Cine este împotrivă? – Abţineri? –
In temeiul art.97 alin.(1) din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, republicată, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.222/2008
privind modificarea anexei la Hotărârea nr.5/23.01.2008 poziţia 17, Primăria Bârzava, poziţia 28 Primăria Ghioroc, poziţia 37 Primăria Păuliş şi poziţia 16 Primăria Bârsa.
Punctul 6.
Proiect de hotărâre privind aprobarea Avizului tehnic nr.24/03.10.2008 aferent Planului Urbanistic General comuna Birchiş şi RLU aferent.
Dl.Ioţcu Nicolae: Cine este pentru? 29 voturi. Cine este împotrivă? – Abţineri? –
In temeiul art.97 alin.(1) din Legea 215/2001.Legea administraţiei publice locale, republicată, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.223/2008
Proiect de hotărâre privind aprobarea Avizului tehnic nr.24/03.10.2008 aferent Planului Urbanistic General comuna Birchiş şi RLU aferent.
Punctul 7.
Proiect de hotărâre privind aprobarea Avizului tehnic nr.25/03.10.2008 aferent planului Urbanistic Zonal `Parcelare în vederea construirii de locuinţe şi funcţiuni complementare prin extinderea intravilanului` comuna Şagu şi RLU aferent
Dl.Ioţcu Nicolae: Cine este pentru? 29 voturi. Cine este împotrivă? – Abţineri?
In temeiul art.97 alin.(1) din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, republicată, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.224/2008
privind aprobarea Avizului tehnic nr.25/03.10.2008 aferent planului Urbanistic Zonal `Parcelare în vederea construirii de locuinţe şi funcţiuni complementare prin extinderea intravilanului` comuna Şagu şi RLU aferent
Punctul 8.
Proiect de hotărâre privind aprobarea preţurilor şi tarifelor la serviciile publice de alimentare cu apă potabilă, pentru localitatea Buceava, comuna Brazii şi localitatea Călugăreni, comuna Felnac practicate de S.C. `Compania de apă Arad` S.A.
Dl.Ioţcu Nicolae: Cine este pentru? 29 voturi. Cine este împotrivă? – Abţineri? –
In temeiul art.97 alin.(1) din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, republicată, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.225/2008
Proiect de hotărâre privind aprobarea preţurilor şi tarifelor la serviciile publice de alimentare cu apă potabilă, pentru localitatea Buceava, comuna Brazii şi localitatea Călugăreni, comuna Felnac practicate de S.C. `Compania de apă Arad` S.A.
Punctul 9.
Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici etapa I pentru proiectul `Drumul vinului: Păuliş-Ghioroc-Covăsânţ-Şiria`.
Dl.Ioţcu Nicolae: Dacă la acest punct sunt intervenţii?
Dl.Parpală Caius: Adiacent de fapt acestui punct, aici noi va trebui să asigurăm o cofinanţare. Urmează să luăm un împrumut. Altă situaţie sigur nu-i. Cofinanţarea, dacă vă uitaţi la el este circa 3 milioane Euro. Consiliul judeţean nu are această posibilitate decât în baza unui împrumut. Am renunţat cu foarte multă uşurinţă la 26 miliarde care putean să-i transferăm în fondul de rulment al consiliului şi să asigurăm partea de cofinanţarea proiectelor Mădrigeşti-Juliţa, Drumul Vinului şi altceva. Dacă asta-i filozofia, e în regulă.
Dl.Ioţcu Nicolae: Domnu Parpală, m-aş fi bucurat să putem lăsa aceşti bani în fondul de rulment, dar atunci când primăriile sunt în situaţia în care sunt, am decis să facem un lucru bun, pentru că, judeţul nu înseamnă numai fondul de rulment al Consiliului judeţean, înseamnă şi primăriile care până la urmă, primarii reprezintă cetăţenii acestui judeţ şi ei sunt prioritatea şi nu fondul de rulment al Consiliului judeţean. Iar despre Drumul Vinului, sunt convins că vom găsi resurse după 30 noiembrie. Dacă sunt alte comentarii? Cine este pentru? 20 voturi (Boloni Gyorgy, Chambre Dorina-Rodica, Costin Ionel, Don Ciprian, Drăgan Cristian, Ioţcu Nicolae, Herlo Rodica, Jurcă Sever, Leah Sandu, Matula Iosif, Mihuţ Teodor, Năsui Adrian, Negrea Daniel, Ocolicean Horia, Pistru-Popa Eusebiu-Manea, Seculici Gheorghe, Sipos Gyorgy, Toth Csaba, Ulici Ion, Velici Teodor).Împotrivă? Cristina Ioan, Galu Cosmin, Hondea Teodor, Parpală Caius, Remeţan Florin, Sabău Gheorghe, Scorobete Radu). Abţineri? 2 (Purcaru Mircea, Vesa Teodor).
In temeiul art.97 alin.(1) din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, republicată, Consiliul judeţean Arad, cu majoritate de voturi a adoptat
HOTĂRÂREA NR.226/2008
privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici etapa I pentru proiectul `Drumul vinului: Păuliş-Ghioroc-Covăsânţ-Şiria`.
Punctul 10
Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici etapa II pentru proiectul `Drumul vinului: Păuliş-Ghioroc-Covăsânţ-Şiria`.
Dl.Ioţcu Nicolae: Dacă sunt intervenţii? Dacă nu, cine este pentru? 29 voturi. Cine este împotrivă? – Abţineri? -.
In temeiul art.97 alin.(1) din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, republicată, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.27/2008
privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici etapa II pentru proiectul `Drumul vinului: Păuliş-Ghioroc-Covăsânţ-Şiria`.
Punctul 11.
Proiect de hotărâre privind acordul pentru dezlipirea terenului situat în Arad, Calea Bodrogului, F.N., înscris în C.F. nr. 18532 Arad, cu nr. top. 7439/6648/6/1/1/1/1.
Dl.Ioţcu Nicolae: Comisiile au avizat în unanimitate. Cine este pentru? 29 voturi. Cine este împotrivă? – Abţineri? – Mulţumesc.
In temeiul art.97 alin.(1) din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, republicată, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.228/2008
privind acordul pentru dezlipirea terenului situat în Arad, Calea Bodrogului, F.N., înscris în C.F. nr. 18532 Arad, cu nr. top. 7439/6648/6/1/1/1/1.
Punctul 12.
Proiect de hotărâre privind dezlipirea terenului înscris în C.F. nr. 78635 Arad cu nr. top. 6817/a-1/6-1/1/1 – S.C. Aeroportul Arad S.A.
Dl.Ioţcu Nicolae: Cine este pentru? 29 voturi. Cine este împotrivă? – Abţineri? –
In temeiul art.97 alin.(1) din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, republicată, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.229/2008
privind dezlipirea ternului înscris în C.F. nr. 78635 Arad cu nr. top. 6817/a-1/6-1/1/1 – S.C. Aeroportul Arad S.A.
Punctul 13.
Proiect de hotărâre privind dezlipirea terenului situat în oraşul Nădlac, înscris în C.F. 1621 Nădlac, cu nr. top. 2462/1.
Dl.Ioţcu Nicolae: Cine este pentru? 29 voturi. Cine este împotrivă? – Abţineri? –
In temeiul art.97 alin.(1) din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, republicată, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.230/2008
privind dezlipirea terenului situat în oraşul Nădlac, înscris în C.F. 1621 Nădlac, cu nr. top. 2462/1.
Punctul 14.
Proiect de hotărâre privind dezlipirea terenului situat în oraşul Nădlac, înscris în C.F. 1621 Nădlac, cu nr. top. 2461.
Dl.Ioţcu Nicolae: Cine este pentru? 29 voturi. Cine este împotrivă? – Abţineri? –
In temeiul art.97 alin.(1) din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, republicată, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.231/2008
privind dezlipirea terenului situat în oraşul Nădlac, înscris în C.F. 1621 Nădlac, cu nr. top. 2461.
Punctul 15.
Proiect de hotărâre privind reglementarea situaţiei juridice a terenului pe care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
Dl.Ioţcu Nicolae: Cine este pentru? 29 voturi. Împotrivă? – Abţineri? –
În temeiul art.97 alin.(1) din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, republicată, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.232/2008
privind reglementarea situaţiei juridice a terenului pe care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
Punctul 16.
Proiect de hotărâre privind acceptarea trecerii în domeniul public al Judeţului Arad şi administrarea Consiliului judeţean Arad a unei suprafeţe de teren de 13,95 ha.
Dl.Ioţcu Nicolae: Supun votului dvs. proiectul de hotărâre propus de domnul secretar general Silaghi. Cine este pentru? 29 voturi. Cine este împotrivă? – Abţineri? –
În temeiul art.97 alin.(1) din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, republicată, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.233/2008
privind acceptarea trecerii în domeniul public al Judeţului Arad şi administrarea Consiliului judeţean Arad a unei suprafeţe de teren de 13,95 ha
Dl.Ioţcu Nicolae: Dacă la punctul `diverse` sunt întrebări?
Dl.Sabău Gheorghe: Aş dori ca la şedinţa următoare să-mi prezentaţi o listă cu toţi consilierii judeţeni fac parte din diferite AGA şi cu indemnizaţiile pe care le primesc respectiv.
Dl.Ioţcu Nicolae: Domnul Sabău, prin hotărâre de consiliu, o să vă distribuim Monitorul Oficial în care sunt trecuţi toţi
Dl.Sabău Gheorghe: Am cerut şi indemnizaţiile pe care le primesc. Acolo nu-s trecute indemnizaţiile
Dl.Ioţcu Nicolae: Da, o să primiţi şi indemnizaţiile, dar aţi spus cei care sunt în AGA. Distribuim încă un monitor oficial domnului Sabău, să fie foarte bine informat. Mulţumesc. În numele cărui grup al consilierilor vorbiţi, ca să ştim şi noi
Dl.Galu Cosmin: Vorbesc în numele PNŢCD dacă nu vă deranjează foarte tare.
Dl.Ioţcu Nicolae: Nu este grup, domnul Galu
Dl.Galu Cosmin: Luaţi cuvântul?
Dl.Ioţcu Nicolae: Ba vă dau cuvântul, pentru 20 de secunde. Consideraţi-o bună voinţă, conform regulamentului.
Dl.Galu Cosmin: Care articol din regulament, dacă nu vă supăraţi.
Dl.Ioţcu Nicolae: Aceluia care ne dă voie să limităm intervenţiile prin hotărâre de consiliu pentru fiecare grup de consilieri. Tocmai l-am limitat la un minut, dumneavoastră nu reprezentaţi nici un grup.
Dl.Galu Cosmin: Puteţi să citiţi articolul, vă rog. Vi-l citesc eu.
Dl.Ioţcu Nicolae: Da, citiţi-l.
Dl.Galu Cosmin: Deci articolul 4.2. timpul alocat dezbaterii, participării la dezbateri, formulării şi susţinerea amendamentelor în plenul şedinţei este de 3 minute punct. Timpul alocat eventualelor replici este de max.1 minut. Vă rog să-mi spuneţi unde scrie grup aici.
Dl.Ioţcu Nicolae: Ultimul articol din regulament şi nu trebuie să vă spun numărul, prevede că în plenul şedinţei Consiliului judeţean se pot lua hotărâri privind orice lucru care duce la buna desfăşurare a şedinţelor şi tocmai am luat această hotărâre şi aţi aprobat şi dvs. regulamentul în prima şedinţă, dacă vă aduceţi aminte, vă dăm şi dvs. un monitor oficial.
Dl.Galu Cosmin: Dacă vă amintiţi foarte bine, exact împotriva acestui articol am fost împotrivă, tocmai pentru că ştiam că majoritatea pe care dvs. o conduceţi în acest consiliu va recurge la aceste abuzuri cum văd că se întâmplă tocmai acuma. Vreau doar un singur lucru tehnic, dacă se poate, ca să punem treburile în legalitate, pentru că nu mi-aţi permis să vorbesc, aş vrea să ştiu cum s-a consemnat în procesul-verbal votul meu pentru punctul 2 de pe ordinea de zi pentru că nu m-aţi lăsat să spun.
Dl.Ioţcu Nicolae: Rog secretariatul tehnic ca printr-o adresă să-l înştiinţeze pe domnul Galu până la şedinţa următoare, cum a votat dumnealui în această şedinţă, să aibe un document scris. Vă rog frumos. Mulţumesc. Declar şedinţa închisă, vă invit în sala 63.
PREŞEDINTE, SECRETAR AL JUDEŢULUI,
Nicolae Ioţcu Ioan Silaghi
Intocmit
Elisabeta Abonyi
Ex.1