Şedinţă extraordinară 19.02.2016
Programare şedinţe pe comisii şi plen
+
Nr. 2132/15.02.2016
Către,____________________
Vă comunicăm programarea şedinţei extraordinare a Consiliului judeţean şi a şedinţelor pe comisii pentru analiza proiectelor de hotărâri pe luna FEBRUARIE 2016:
| Data | Ora | Sala |
Consiliul judeţean | 19.02.2016 | 13.00 | „Vasile Goldiş”
|
Comisia juridică, gestionarea patrimoniului şi respectarea drepturilor cetăţeneşti. | 19.02.2016 | 10.00 | Şt. Cicio Pop” |
Comisia de buget, finanţe, studii şi analize economico-financiare. | 19.02.2016 | 11.50 | „Vasile Goldiş”
|
Comisia de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrări publice, protecţia mediului şi agricultură | 19.02.2016 | 10.30 | „Vasile Goldiş”
|
Comisia pentru probleme culturale, de învăţământ, sportive şi de tineret | 19.02.2016 | 10.50 | „Şt. Cicio Pop”
|
Comisia pentru servicii publice, sociale şi turism. | 19.02.2016 | 11.10 | „Vasile Goldiş”
|
Comisia pentru strategii de dezvoltare, cooperare interinstituţională şi integrare europeană. | 19.02.2016 | 11.30 | „Şt. Cicio Pop”
|
Notă: După avizarea materialelor de către Direcţia Economică şi Serviciul Juridic Contencios Administrativ, acestea se vor depune la camera E2 10, până la data de 17.02.2016, ora 12.00, inclusiv pe suport electronic sau pe adresa de e-mail doina.glogovicean@cjarad.ro.
Vor fi înscrise pe ordinea de zi numai proiectele de hotărâre avizate de către Serviciul Juridic Contencios Administrativ.
Pentru instituţiile subordonate materialele se vor depune la compartimentele de specialitate pentru a fi prelucrate până la data de 17.02.2016, ora 10.00.
Directorii instituţiilor subordonate, care au proiecte de hotărâre pe ordinea de zi, au obligaţia să participe la şedinţele comisiilor şi în plen.
p.PREŞEDINTE,
Adrian ŢOLEA
Convocare
+
ROMÂNIA
JUDEŢUL ARAD
CONSILIUL JUDEŢEAN
DISPOZIŢIA NR. 61
din 17.02.2016
privind convocarea Consiliului Judeţean Arad în şedinţă extraordinară
Preşedintele Consiliului Judeţean Arad,
În temeiul prevederilor art. 94 alin. (2) şi art. 106 alin.(1) din Legea nr. 215/2001-Legea administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
DISPUNE:
Articol unic: Consiliul Judeţean Arad se convoacă în şedinţă extraordinară în data de 19.02.2016, ora 13, în Sala „Vasile Goldiş”, a Consiliului Judeţean Arad, cu următoarea
ORDINE DE ZI:
1.Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentanţilor Judeţului Arad în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. Compania de Apă Arad S.A.
2.Proiect de hotărâre privind înlocuirea reprezentantului Judeţului Arad în Adunarea Generală a Asociaţilor la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canalizare Judeţul Arad.
p.PREŞEDINTE, SECRETAR AL JUDEŢULUI,
Adrian Ţolea Silvana Lupu
Ordine de zi
+
ORDINEA DE ZI
a şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Arad din data de 19.02.2016, ora 13, Sala „Vasile Goldiş”
1.Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentanţilor Judeţului Arad în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. Compania de Apă Arad S.A.
2.Proiect de hotărâre privind înlocuirea reprezentantului Judeţului Arad în Adunarea Generală a Asociaţilor la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canalizare Judeţul Arad.
Proces-verbal
+
ROMÂNIA
JUDEŢUL ARAD
CONSILIUL JUDEŢEAN
Nr. 2506 / 22.02.2016
PROCES-VERBAL
încheiat în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Arad din data de 19 februarie 2016
Publicitatea şedinţei a fost asigurată prin publicarea pe site-ul Consiliului judeţean Arad a Dispoziţiei nr.61/17.02.2016, a preşedintelui Consiliului Judeţean, privind convocarea în şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Arad (cuprinzând ordinea de zi, data, ora şi locul desfăşurării), precum şi prin intermediul presei, în cotidianul local „Jurnalul Arădean ”. Convocarea consilierilor s-a realizat şi telefonic.
Prezenţi: Ţolea Adrian – Florin – vicepreşedinte, Guţu Romulus – Remus – vicepreşedinte, Ardelean Aurel, Achim Zeno, Boloni Gyorgy, Budiu Simion, Covaliv Valentin, Damian Vasilică, Enăchiuc Dumitru – Florian, Feieş Cristian, Gligor Ioan, Hărlău Dacian Alin, Lucaci Cornel – Ştefan, Micle Ioan, Negrea Daniel, Onea Mircea, Parpală Caius Mihai, Plaveţi Ioan, Purcaru Mircea, Săbău Gheorghe, Seculi Ioan – Gheorghe, Sulincean Marius – Mircea, Şipoş Gyorgy, Tripa Florin Dan şi Vesa Teodor – consilieri judeţeni, Silvana Lupu – secretar al judeţului.
Domnii Boloni Gyorgy şi Parpală Caius Mihai ajung la sedinţă după ce a fost votată ordinea de zi. Îşi vor exercita dreptul la vot începând cu punctul1.
Absenţi: Ioţcu Nicolae – preşedinte, Chambre Dorina – Rodica, Duruş Daniel – Sorin, Moţ Petru, Pereteatcu Cosmin Nicolae, Popa Garofiţa, Stan Simona – Lucia şi Ulici Ion – consilieri judeţeni.
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Bună-ziua! Dacă sunteţi de acord o să începem şedinţa de astăzi. Am întârziat deja câteva minute, am avut o conferinţa de presă şi…aşa, dar… Cred că sunt mai mult de 23, nu? Au mai venit colegi între timp. Oricum există cvorumul. Vă rog să număraţi să ştim exact câţi consilieri sunt prezenţi la şedinţă. Avem o şedinţă extraordinară cu 2 puncte pe ordinea de zi. Cunoaşteţi ordinea de zi. Am să supun votului prima dată ordinea de zi a şedinţei de astăzi. Cine este pentru? 23 voturi (Ţolea Adrian – Florin – vicepreşedinte, Guţu Romulus – Remus – vicepreşedinte, Ardelean Aurel, Achim Zeno, Budiu Simion, Covaliv Valentin, Damian Vasilică, Enăchiuc Dumitru – Florian, Feieş Cristian, Gligor Ioan, Hărlău Dacian Alin, Lucaci Cornel – Ştefan, Micle Ioan, Negrea Daniel, Onea Mircea, Plaveţi Ioan, Purcaru Mircea, Săbău Gheorghe, Seculi Ioan – Gheorghe, Sulincean Marius – Mircea, Şipoş Gyorgy, Tripa Florin Dan şi Vesa Teodor – consilieri judeţeni). Dacă este cineva împotrivă? Sau abţineri? Nu există. Ordinea de zi a votată în unanimitate. A venit şi domnul Boloni!
Consiliul judeţean Arad, a aprobat cu unanimitate ordinea de zi.
ORDINEA DE ZI
a şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Arad din data de 19.02.2016, ora 13, Sala „Vasile Goldiş”
1.Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentanţilor Judeţului Arad în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. Compania de Apă Arad S.A.
2.Proiect de hotărâre privind înlocuirea reprezentantului Judeţului Arad în Adunarea Generală a Asociaţilor la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canalizare Judeţul Arad.
Punctul 1.
1. Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentanţilor Judeţului Arad în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. Compania de Apă Arad S.A.
Dl. Ţolea Adrian – Florin: O să intrăm în această ordine de zi. Deci la punctul 1 avem proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentanţilor Judeţului Arad în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. Compania de Apă Arad S.A. Dacă există… da pe rând o să facem, domnul Tripa sau domnul Gligor, care doriţi!
Dl. Gligor Ioan: Cu privire la…
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Vă rog!
Dl. Gligor Ioan: Mandatarea unui reprezentant, aş dori să discutăm vis-a-vis de criteriIle pe care le propune domnul Bănăţean.
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da.
Dl. Gligor Ioan: Dacă dumneavoastră sunteţi de acord cu criteriile de performanţă, dacă se vor vota acele criterii de performanţă, eu nu sunt de acord cu respectivul punct. Aş vrea să fie prezentate şi…
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Păi noi am invitat şi Compania de Apă. O să o rog pe doamna director economic să vină la microfon. Să vă răspundă întrebărilor, să prezinte, pentru a şti foarte clar ce mandat dăm reprezentanţilor noştri în AGA. Practic este … Compania de Apă este punctul principal, datorită faptului că luni în 22 există…este convocată Adunarea Generală a Acţionarilor şi pentru acest motiv noi trebuie să acordăm un mandat special reprezentanţilor noştri. Vă rog!
Dna. Costea Alina: Bună ziua! Vă rog să îmi puneţi întrebarea vis- -a-vis de criteriile de performanţă. Se aude?
Dl. Gligor Ioan: Aş fi vrut să ne prezentaţi criteriile de performanţă care erau propuse de către conducerea Companiei de Apă vis-a-vis de cifra de salarizare din planul de afaceri, din cifra de afaceri care mi se pare foarte mare. Respectiv încasarea care va fi la 52 virgulă şi ceva zile şi plata la 30 de zile deci care este absurd. În momentul în care construiţi un buget de venituri şi cheltuieli este firesc să vă bazaţi pe ceva. Să primiţi bani, nu să îi daţi mai repede decât îi primiţi.
Dna. Costea Alina: Da. Noi, criteriile de performanţă sunt pentru 2016 exact pe linia celor din 2015. Sunt anumite modificări în cuantumul acestora, datorită altor cifre pe care noi le-am luat în calcul la 2016 şi ţinând cont de extinderea practic a activităţii Companiei de Apă. Mă refer la preluarea unor noi investiţii. Vis-a-vis de ce spuneţi dumneavoastră, salariile brute, probabil că la asta vă referiţi, ponderea salariilor în cifra de afaceri. Ele sunt exact pliate pe personalul salarizat pe care noi îl avem acuma efectiv fundamentat 932 de persoane. Încă îl avem diminuat faţă de 2015 unde am avut o estimare de 960 de persoane. Deci noi ne-am dus exact cu bugetatul pe 932 de persoane, personal efectiv realizat.
În ceea ce priveşte perioada de recuperare a creanţelor şi de plată a datoriilor, într-adevăr ne-am dus pe nişte calcule clare deoarece avem un volum destul de mare de recuperare a creanţelor. Pentru că sunt foarte multe societăţi în insolvenţă, sunt foarte multe debite nerecuperate şi nici posibil de recuperat. După o evaluare a anului 2015.
Perioada de plată a datoriilor de exploatare, noi în contractele pe care le avem încheiate, cele de prestări servicii la nivel de Companie de Apă vis-a-vis de plata furnizorilor şi în general a tuturor datoriilor comerciale avem o prevedere de 30 de zile pe contracte. În ceea ce priveşte durata, calcularea indicatorilor de performanţă pe productivitatea muncii, cifra de afaceri şi numărul mediu de salariaţi rezultă practic calcul indicatorului. După cum îl aveţi. Iar pe partea de durată de media repararea de conducte avariate, suntem în conformitate cu registrele de la reclamaţii care sunt la nivelul nostru şi care sunt prezente la partea de dispecerat.
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Vă rog domnul Tripa! Şi pe dumneavoastră vă rog să rămâneţi încă la microfon.
Dl. Tripa Florin: Domnule preşedinte! Eu am o altă întrebare. Ştiu că este şedinţă extraordinară. Dar trebuie să intervin cu problema drumului Dieci-Crocna, fiindcă eu cred că este o problemă deosebită…
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Haideţi să o discutăm la sfârşit, dacă sunteţi de acord, să rămânem în acest punct şi….
Dl. Tripa Florin: Ok. Am cerut voie..
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Discutăm şi acest aspect. Cine mai dorea? Domnul Purcaru! Vă rog!
Dl. Purcaru Mircea: Doamna director, nu ne-aţi lămurit sau eu nu am înţeles de ce încasările sunt la 30 de zile. Pardon plăţile la 30 şi încasările la 60.
Dna. Costea Alina: Propunerea, propunerile pe care noi le avem sunt efectiv pe ce s-a realizat pe 2015, ştiţi… pe realizat. Nu v-am lămurit în sensul că v-am spus aşa în contractele pe care le avem noi de furnizare apă-canal sunt prevăzute 30 de zile, plus 15 zile întârzieri, 45 de zile la încasarea creanţelor, da? În contractele comerciale pe care le avem cu furnizorii sunt prevăzute 30 de zile la plată. Calculele care au stat la fundamentarea criteriilor sunt efectiv pe real, efectiv pe real executat. Inclusiv partea de furnizori POST MEDIU şi tot ce avem furnizori de imobilizări. Pentru că dorim să facem o activitate continuă. Nu stăm foarte mult de exemplu la plata furnizorului. Când îşi depune o situaţie, într-adevăr respectăm contractul. Dar dacă avem disponibilităţi plătim. Nu îi ţinem să aştepte pentru a putea să-şi continuie activitatea.
Dl. Purcaru Mircea: Eu am înţeles că încasarea se face la 60 de zile şi plata se face la 30 de zile către furnizor. Deci dumneavoastră practic din asta nu vă asiguraţi fluxul de numerar.
Dna.Costea Alina: Încasarea facturilor se face conform contractului de furnizare la 45 de zile, 30 de zile puls 15 zile suplimentar. Plata furnizorilor conform contractelor de furnizare, de furnizare servicii ş.a.m.d. se face tot la 30 de zile conform contractului.
Dl. Gligor Ioan: Nu aţi scris că se face la 52 de zile. De aia nu înţeleg de ce criteriu de performanţă, dumneavoastră v-aţi stabilit 52 de zile de ce nu v-aţi stabilit 30 de zile?
Dna. Costea Alina: Nu asta era o fundamentare…
Dl. Gligor Ioan: De ce nu faceţi o modificare la contractul respectiv să găsiţi o soluţie să şi încasaţi, nu numai să plătiţi.
Dna. Costea Alina: Păi asta vă spun. Noi am făcut aici calcul de bază şi fundamentarea, am făcut-o pe date reale. Efectiv ceea ce s-a întamplat.
Dl. Gligor Ioan: Ăsta nu îi un criteriu de performanţă. Dumneavoastră veniţi şi ne spuneţi o statistică. Cum se poate, cum lucraţi dumneavoastră, ne prezentaţi o situaţie de fapt. Nu este un criteriu de performanţă. Ca să vă propuneţi să lucraţi pe 2016 ca şi performanţă, ca să încasaţi la 52 de zile, nu mi se pare o performanţă!
Dna. Costea Alina: Dar asta…unde aveţi dumneavoastră? Ce hârtii aveţi?
Dl. Gligor Ioan: Obiective şi criterii de performanţă…
Dna. Costea Alina: Aşa.
Dl. Gligor Ioan: Anexă la contractul de mandat pe 2016, membrii Consiliului de Administraţie. La punctul 5 aveţi perioada de recuperare a creanţelor în zile exprimate 52,84. Dumneavoastră aţi scris!
Dna. Costea Alina: Da. Este o fundamentare pentru indicatorii de performanţă. Dar aprobarea obiectivelor…scrie acolo…nu mi-o daţi să o văd, să văd ce se distribuie…Tocmai asta spuneam, obiectivele şi criteriile de performanţă pe care le-am fundamentat în anexa respectivă, sunt calculate pe baze şi informaţii reale din efectiv perioada anului 2015. Pentru că estimarea pe buget aşa se face pe bază… pe prevederi reale. Iar noi ca directori să spun avem semnate contractele la termenele pe care vi le-am spus.
Dl. Gligor Ioan: Nu ne înţelegem, vorbim altă limbă! Deci, nu…
Dna. Costea Alina: Pentru că…
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Dacă mai aveţi şi alte întrebări? Deci, da! Vă rog! Răspunsul a fost dat de doamna…
Dna. Costea Alina: Deci nu putem, nu putem…eu să…
Dl.Ardelean Aurel: Doamna director în managementul dumnea-voastră pentru anul 2016…
Dna. Costea Alina:Da.
Dl.Ardelean Aurel: Ce îmbunătăţiri propuneţi? Ca să fim informaţi consilierii, faţă de anul 2015. Având în vedere că Consiliul Judeţean a constatat o serie de nereguli în activitatea dumneavoastră. Care se vor confirma, nu se vor confirma. Dar ce v-aţi propus dumneavoastră faţă de anul trecut? Să ne spuneţi concret asta, asta şi asta. Şi prin acest lucru să demonstraţi că Compania de Apă este o instituţie, o întreprindere care vine în ajutorul populaţiei judeţului şi municipiului Arad.
Dna. Costea Alina: Deci…
Dl.Ardelean Aurel: Ştiţi că toată lumea spune că la apă suntem furaţi. Acesta este sloganul populaţiei.
Dna. Costea Alina: Cu tot respectul domnule Ardelean suntem.. Dacă ştiam că se extinde discuţia pe tema managementului şi a performanţelor pentru 2016, veneam cu alte informaţii. La momentul ăsta pot să vă pregătesc un material în sensul ăsta, unde să putem cuprinde toate aspectele pe care le-aţi solicitat. Dar aşa în trei vorbe nu vă pot explica exact şi nu vă pot spune foarte sintetic, noi avem, criteriile noastre şi avem planurile de acţiune şi încercăm să le respectăm şi avem destul de multe obiective de atins. Dar sunt destul de multe să vi le spun acum.
Dl. Gutu Remus Romulus: Cred că vă pot ajuta să ajungeţi la criterii de performanţă într-adevăr realiste. Să ne spuneţi, că mă gândesc că aveţi câţiva ani la Compania de Apă. Câţi angajaţi aveţi dumneavoastră, angajaţi politic?
Dna. Costea Alina: Dacă doriţi să mă întrebaţi aspecte financiar …financiare, contabile, indicatori, vă rog să o faceţi. Dacă nu, îmi permit să nu răspund!
Dl. Guţu Remus Romulus: Este foarte simplu ca să ajungeţi la o performanţă reală, trebuie să reduceţi costurile!
Dl. Gligor Ioan: Aveţi cumva dosare împarţite pe criterii politice sau altfel? Haideţi că nu cred aşa ceva!
Dl. Guţu Remus Romulus: Acele costuri se regăsesc în angajaţii care sunt politic!
Dna. Costea Alina: Şi eu îmi doresc credeţi-mă să reduc cheltuielile de exploatare foarte mult, îmi doresc. Dar pentru lucrul aceasta ar trebui în primul şi în primul rând evaluată activitatea aşa cum noi am început să o facem. Să putem repune practic tot personalul de care se vorbeşte la Compania de Apă care este şi operează pe perimetrele de distribuţie, da, în conformitate cu contractul de delegare şi până la urmă pe structura şi organigrama Companiei de Apă, fiecare angajat şi fiecare departament este la locul lui şi respectă condiţiile contractului.
Dl. Guţu Remus Romulus: Nu vă pun această întrebare întâmplător. Pentru că Compania de Apă din 2012 este direct în subordinea mea şi nu am fost consultat cu nicio angajare care s-a făcut din 2012 până în 2015.
Dl. Gligor Ioan: Concediu medical!
Dl. Guţu Remus Romulus: Şi apropo de asta mă gândesc că din acele venituri se regăseşte vreo 80 de milioane, adică 8 mii de roni în plus prin plecarea domnului Cionca. Dar se compensează că-l plătim la Consiliul Judeţean!
Dl. Tripa Florin: Păi şi noi suntem curioşi cât a avut domnul Cionca, salariu sau indemnizaţia?
Dl. Guţu Remus Romulus: În jur de 8 mii, 8 mii şi ceva!
Dna. Costea Alina: Vă rog..deci eu…vă răspund cu tot respectul! Vă răspund la probleme care ţin de buget. Să nu mă implicaţi în alte discuţii, pentru că nu sunt de competenţa mea.
Dl. Guţu Remus Romulus: Dar este foarte simplu. Ca să ajungi la performanţă reală trebuie să reduci din cheltuieli. Dacă aveţi sute de angajaţi politic, mă gândesc că o să aveţi un plus. Din moment ce oamenii ăia au fost angajaţi politic!
Dna. Costea Alina: Credeţi-mă nu doresc să intru în detaliile respective că nu sunt de competenţa mea. M-aţi chemat, am fost convocată aici pentru partea de buget şi indicatori.
Dl. Guţu Remus Romulus: Dumneavoastră aţi participat la acele numiri? Aţi semnat vreun document oficial?
Dna. Costea Alina: La ce vă referiţi? La care numiri?
Dl. Guţu Remus Romulus: La toţi oamenii care se regăsesc angajaţi politic din 2012 până în 2015.
Dna. Costea Alina: Vă rog, deci…
Dl. Guţu Remus Romulus: Vă mulţumesc!
Dna. Costea Alina: Mulţumesc!
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Bun. Mulţumesc! Spune-ţi domnul Seculi!
Dl.Seculi Ioan-Gheorghe: Am şi eu o propunere a fost cerută doamnei Costea, criteriile de performanţă. Eu propun având în vedere că luni avem Adunarea AGA să facă o minută în scris şi eu mă oblig ca să o aduc, să o prezint consilierilor situaţia pe care o întocmeşte doamna Costea.
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Doar că noi în această şedinţă trebuie să vă dăm un mandat special celor care sunteţi reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad în AGA. Deci dumneavoastră luni va trebui să votaţi, conform a ceea ce votăm noi astăzi aici. Dacă nu există voturi suficiente pentru a fi aprobat, putem, putem relua acest vot, putem cere o amânare, AGA se poate convoca la o altă dată. Dar asta este în funcţie de votul pe care îl veţi exprima astăzi. Chiar nici nu ştiu care …cam asta văd soluţia! Dacă nu trece propunerea făcută de către Compania de Apă. Adică bugetul de venituri şi cheltuieli respectiv obiectivele şi criteriile de performanţă. Dacă sunt şi alte întrebări pe această temă? Vă rog domnul Lucaci!
Dl. Lucaci Cornel: Domnule vicepreşedinte Guţu! Dacă dumneavoastră recunoaşteţi că toate aceste nereguli s-au întamplat în subordinea dumneavoastră, înseamnă că aveţi o problemă? Pe parcursul acestor ani din 2012 şi până acuma nu aţi sesizat niciodată nimic? De ce ?
Dl. Guţu Remus Romulus: Am sesizat, dar din păcate şi domnul Ioţcu…cred că de când a fost numit domnul Ţolea, avem o altă colaborare şi cred că adevărul va ieşi la iveală!
Dl. Purcaru Mircea: Acuma aicea…numai puţin…dar şti că a rămas fără secretară şi fără maşină!
Dl. Tripa Florin: Domnul Cionca?
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Haideţi vă rog să rămânem în punctul de pe ordinea de zi!
Dl. Gligor Ioan: Atunci puteţi să ne spuneţi la Consiliul Judeţean câţi sunt angajaţi pe aceste criterii, pe care le-a enumerat domnul Guţu?
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Deci haideţi să rămânem în ordinea de zi şi o să …. dacă nu mai sunt…domnul Plaveţi, vă rog!
Dl.Plaveţi Ioan: Noi suntem în altă situaţie. Dacă ne gândim bine că în principiu Consiliul Judeţean a aprobat bugetul societăţii. Şi nu facem altceva astăzi decât să mandatăm colegii noştri să voteze prin mandat special în cadrul societăţii.
Ştiţi bine că există o acţiune a Instituţiei Prefectului privind atacarea unei hotărâri, nu intrăm în detaliile acesteia. În schimb fondul motivaţiei acestei acţiuni este că toţi colegii noştrii care sunt reprezentanţii Judeţului în Companie, sunt declaraţi ca având interes personal şi că votul acestora este… duce la nulitatea absolută a acestei hotărâri. Noi de fapt aici avem o problemă. Îi mandatăm, deşi suntem înştiinţaţi de prefect ca principiu, că toţi consilierii judeţeni care reprezintă interesele judeţului în societăţi au totuşi interese personale. Nu văd logica legală în a mandata colegii noştri să voteze acest proiect. Deci trebuie să fim atenţi.
Ori lămurim prin instanţă că prefectul a atacat pe această speţă o hotărâre a Consiliului Judeţean. Motiv pentru care eu vă propun să o amânăm. Întrebarea mea era în comisie, că dacă aţi observat în materialele prezentate de secretariat am solicitat amânarea discuţiei acestui proiect, tocmai pe acţiunea instanţei, chiar dacă în primă fază nu are legătură cu…Are, are una chiar de formă.
Şi v-aş ruga în condiţile date, să primesc informaţile pe care le-am solicitat. Am şi discutat cu doamna director. Dacă există vreo cheltuială imperativă care duce la blocajul activităţii societăţii prin amânarea discuţiei de astăzi. Adică mandatarea colegilor noştri să voteze bugetul. Să fim înştiinţaţi ca să nu creăm această problemă. Dacă nu, soluţia cea mai bună de moment este amânarea discuţiei acestui proiect. Lămurirea în instanţă pe un termen cred că scurt cu celeritate judecâdu-se asemenea proiecte, speţa pe care Prefectura ne-o pune în acţiunea din instanţă. Mulţumesc.
Dl.Seculi Gheorghe: Dacă îmi permiteţi domnule preşedinte!
Dl. Ţolea Adrian – Florin:Da. Spune-ţi!
Dl.Seculi Gheorghe: Având în vedere propunerea domnului Plaveţi vă rugăm să solicitaţi doamnei Costea ce implicaţii va avea amânarea aplicării bugetului. Vă rog să ne spuneţi doamnă, dacă sunt probleme sau nu?
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Imediat o să îi dau cuvântul. Aş vrea însă înainte să mă refer la ce-a spus domnul Plaveţi. Deci în primul rând noi ne-am votat bugetul în 27 ianuarie, dar nu am votat bugetul Companiei de Apă. Deci atenţie! Nu am votat. Acuma trebuie să-l votăm pentru a mandata reprezentanţii noştri în AGA, să-l voteze. Deci bugetul nu a fost votat, a fost votat bugetul Consiliului Judeţean în 27 ianuarie. Bun.
Există o prevedere legală care spune că până la adoptarea bugetului ai voie să faci o cheltuială de 1/12 dacă nu mă înşel este şi doamna Ribovici aici poate să intervină, până când ai bugetul pe anul în curs. Deci există această prevedere şi o să rog şi pe doamna Costea să se pronunţe cu privire la acest aspect.
Acum referitor, că probabil am văzut că colegii nu ştiu…poate că nu au toate informaţiile ca şi dumneavoastră domnul Plaveţi, deci noi am primit comunicarea din partea Tribunalului şi acolo există motivarea Prefecturii. Prefectura motivează de ce a atacat hotărârea din 22 decembrie. Principala motivaţie a dânşilor este legată de faptul că reprezentanţii noştri în AGA ar fi votat. Acuma din câte ştiu eu a fost doar domnul Micle care a votat, restul s-au abţinut. Dar este tot vot, într-o anumită interpretare.
Şi Prefectura spune că nu ar fi avut voie să voteze pentru că este vorba de un interes personal patrimonial. Discuţia asta noi am avut-o şi atunci în 22. Şi noi am spus foarte clar că atunci când votăm modificarea sistemului de administrare practic nu există niciun interes personal patrimonial a niciunuia din cei 5 reprezentanţi ai noştri în AGA şi cred că decizia noastră a fost corectă. Sigur că va trebui să ne judecăm în instanţa de contencios din păcate, nu se poate face cu celeritate aşa cum spune domnul Plaveţi. Va dura din câte ştiu eu din practica judiciară nu ştiu, minim 6 luni…
Dna.Lupu Silvana: Deci toate litigiile cu Prefectura le-am finalizat cam într-un an. Am avut 3 hotărâri atacate. Ne-am dus până la un an.
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Bun. Deci oricum este vorba de o perioadă mai lungă de timp. Iar noi nu vom putea aştepta cu acest buget până când se rezolvă în instanţă. Când în instanţă se va da o decizie cu privire la hotărârea din 22 eu zic că lucrurile vor fi foarte simple în momentul ăla se convoacă… se va face convocarea pentru o nouă AGA, dacă noi avem câştig de cauză şi se va vota atunci schimbarea sistemului de administrare. Dar nu trebuie să amestecăm. Adică una este bugetul pe anul acesta al Companiei şi alta este ceea ce ne-am dorit noi prin acea hotătâre.
Noi am vorbit şi în particular şi vă înteleg şi vă respect opinia. Insă cred că nu trebuie, adică o atitudine de a bloca acest buget pâna când instanţa se va pronunţa, nu este una corectă. Însă sunt de acord că dacă dumneavoastră consilierii judeţeni nu sunteţi convinşi de argumentele pe care le-a adus Compania cu privire cum a spus domnul Gligor la criteriile şi obiectivele de performanţă. Deci dacă nu suntem convinşi de ce ni s-a propus, putem face o amânare de câteva zile. Timp în care Compania să vină cu o explicaţie mai clară aşa cum a spus şi domnul Ardelean să ne arate foarte clar prin aceste criterii şi obiective cum vor să îmbunătăţească activitatea faţă de anul trecut şi într-o şedinţă viitoare. Putem face chiar miercuri în şedinţa ordinară. Noi să ne pronunţăm şi să acordăm acest mandat. Va trebui doar ca în Consiliul de Administraţie de la Companie ei să convoace… deci în 22 vor rămâne fără obiect să convoace o nouă AGA după data de 24 când avem noi şedinţa ordinară. Asta ar fi o variantă ca să fim convinşi că ceea ce votăm legat de buget este corect. Da, vă rog intervenţii şi cum decideţi aşa facem. Eu sigur sunt iniţiator, eu am pus pe ordinea de zi acest proiect. Pot să vă spun şi cu asta închei, prin compartimentul pe care îl am în subordine de relaţii cu societăţile şi eu am cerut întrebări suplimentare. Este aici doamna Pârjol de la Companie pentru acest buget. Au fost făcute câteva modificări la intervenţia noastră. Dar haideţi să decidem astăzi. Să vedem ce facem, le dăm mandat astăzi sau facem o mică amânare.
Dl.Micle Ioan: Domnule preşedinte!
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Va rog!
Dl.Micle Ioan: Domnule preşedinte! Având în vedere că apare şi numele meu în această acţiune. Eu o să-mi rezerv dreptul în calitate de avocat pe care o am şi de profesor exact pe dreptul comercial. Să depun plângere penală împotriva ori acuma ori la finalizarea procesului pentru semnatarii acţiunii. Având în vedere că mă împiedică să-mi exercit dreptul la vot. Pentru motivaţia că eu sunt reprezentant al Consiliului Judeţean în condiţiile în care am fost desemnat prin hotărârea consilierilor judeţeni. Iar eu să am un interes când eu reprezint Consiliul Judeţean în AGA la Apă Canal nu cred că este corectă cu această afirmaţie în cadrul acţiunii.
Dacă se referea poate la un singur consilier da, dar inclusiv la toţi cei 4 consilieri, toţi cei 4 care suntem reprezentanţi în AGA. Asta ar fi însemnat toţi să fim absenţi de la şedinţa respectivă, că acea hotărâre să fie din punct de vedere a Prefecturii să poată fi legală şi reală. În codiţiile în care cei 3 colegi ai mei s-au abţinut, îi consider că au avut şi ei interes prin faptul că s-au abţinut prin formularea care a fost făcută şi citez ca atare toţi cei 4 consilieri locali, mă rog locali se referă la judeţeni că aşa prevede legea care au votat actul administrativ aveau un interes în problema supusă dezbaterii Consiliului Judeţean în sensul prevederii articolului 46. Prin această afirmaţie eu consider că îmi împiedică să-mi exercit dreptul la vot .
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Mulţumesc. Domnul Micle sunt total de acord cu dumneavoastră asta este şi opinia mea. Şi eu am susţinut-o şi în conferinţele de presă. Cred că Prefectura şi-a depăşit atribuţiile şi modul în care atacă. Practic nu aveau argumente şi le-au inventat să spunem aşa. Dar încă odată instanţa se va hotărî, iar dumneavoastră aveţi dreptul să faceţi ce aţi spus că faceţi. Domnul Plaveţi, vă rog!
Dl.Plaveţi Ioan : O să mai intervin odată tot pe procedură. Trebuie să fim atenţi că în acţiunea din instanţă prefectul nu face decât să enunţe texte de lege. În concret nu justifică interesul personal. Şi cădem într-un aspect derizoriu de reprezentare a Judeţului în aceste societăţi. Întrebarea mea retorică este, dacă mă duc în compania în care eu pot vota toate proiectele care mi le supune atenţiei Consiliul de Administraţie de acolo. Cu ce sunt eu mai departe de interesul personal când trebuie să le votez în Consiliul Judeţean? Legea 393 invocă foarte descifrat dacă vreţi interesul personal. Legea 161 privind transparenţa în funcţia publică, descifrează foarte clar conflictul de interese. Este o interpretare eronată ca să nu spun răuvoitoare a Instituţiei Prefectului în acest sens. Şi să nu cădem în derizoriu. Pentru că s-ar putea odată să ne trebuiască un vot covârşitor şi nu o să-l putem trece pe acest considerent că toţi reprezentanţii Judeţului în societatea respectivă, nu au dreptul să voteze. Trebuie să tranşăm odată acest aspect şi să intrăm în normalitatea legii. Mulţumesc.
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Sunt şi cu dumneavoastră total de acord. Din păcate nu putem împiedica Prefectura respectiv pe domnul prefect să îşi exercită acest atribut, a făcut-o. Însă dacă se întâmplă şi o plângere penală, până la urmă sunt de acord că oricine pe orice funcţie trebuie să răspundă pentru actele pe care le face. Nu putem aşa să dăm decizii să atacăm în instanţă să facem lucruri şi să nu răspundem pentru ele. Deci eu sunt convins că în final lucrurile se vor lămuri şi fiecare va răspunde după ceea ce a făcut. Dacă mai sunt…şi vă rog să revenim la acest punct cu bugetul. Deci dacă repet…dacă dumneavoastră nu sunteţi convinşi de aceste criterii şi obiective de performanţă, putem face o amânare până miercuri, avem şedinţă ordinară. Eu cred că şi din partea Companiei este o soluţie în care pot veni cu noi explicaţii. Şi miercuri să dăm acest mandat special. Dacă sunteţi lămuriţi eu supun, oricum o să o votăm. Şi în funcţie de voturile dumneavoastră practic vom decide. Deci eu supun la vot. Dacă sunteţi pentru dăm mandat şi luni se va vota prin reprezentanţii noştri aşa cum este propunerea. Dacă ea nu are suficiente voturi o să vă propun să o reluăm miercuri şi să o….
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Deci cine este pentru…Dacă nu mai sunt intervenţii, supun votului cine este pentru proiectul de hotărâre aşa cum a fost el propus? 6 voturi (Ţolea Adrian – Florin – vicepreşedinte, Hărlău Dacian Alin, Negrea Daniel, Parpală Caius Mihai, Purcaru Mircea şi Şipoş Gyorgy – consilieri judeţeni). Deci nu sunt suficiente voturi patru, cinci voturi. Cine se abţine? 19 voturi (Guţu Romulus – Remus – vicepreşedinte, Ardelean Aurel, Achim Zeno, Boloni Gyorgy, Budiu Simion, Covaliv Valentin, Damian Vasilică, Enăchiuc Dumitru – Florian, Feieş Cristian, Gligor Ioan, Lucaci Cornel – Ştefan, Micle Ioan, Onea Mircea, Plaveţi Ioan, Sabau Gheorghe, Seculi Ioan – Gheorghe, Sulincean Marius – Mircea, Tripa Florin Dan şi Vesa Teodor). Împotrivă?-.
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Evident nu a avut suficiente voturi. Ca urmare eu vă propun ca pe ordinea de zi de miercuri o să o întreb şi pe doamna Silvana Lupu, având în vedere că este o şedinţă ordinară dar putem introduce suplimentar. O să reintroducem acest punct miercuri pe ordinea de zi. O să rog Compania de Apă să vină să explice un pic mai în detaliu. Poate este şi o chestiune de comunicare. Nu acuză nimeni. Eu cred că este important să avem un buget. Însă să veniţi miercuri să ne explicaţi aşa cum a spus şi domnul preşedinte Ardelean. Să vedem clar care sunt criteriile şi obiectivele cu ce vreţi să îmbunătăţiţi activitatea faţă de anul trecut şi o supunem din nou la vot, pe miercuri.
Dna. Costea Alina: Dacă îmi permiteţi!
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Vă rog!
Dna. Costea Alina: Aş vrea să solicit în acest sens în scris să ne transmiteţi să nu cumva se transfere informaţiile greşit. Dacă ne scrieţi efectiv ce se doreşte criteriile de performanţă, management vis-a- vis de ce a solicitat domnul consilier. Nu este nicio problemă, vă răspundem în scris, dar să fie urmare a şedinţei de astăzi.
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Păi s-a spus aici foarte clar. Deci partea de criterii şi obiective de performanţă, nu domnul Gligor şi domnul Ardelean? O explicare mai clară a obiectivelor şi a criteriilor de performanţă pentru anul 2016.
Dna. Costea Alina: O să revenim cu explicaţii pe efectiv pe criteriile de performanţă vis-a- vis de încasarea creanţelor, iar vis-a-vis de planul de acţiuni şi de îmbunătăţiri a managementului la fel. 2 situaţii ţintă, bine?
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Perfect. Este foarte bine! Şi atunci ne vedem miercuri. Va trebui la Companie, Consiliul de Administraţie să convoace o nouă AGA cât mai repede posibil dar după data de miercuri, deci după data de 24. Şi atunci reprezentanţii noştri pot vota acest buget.
Dna. Costea Alina: Bun.
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Până atunci puteţi faceţi cheltuieli pe acea prevedere cu 1/12. Lămuriţi că domnul Seculi a întrebat.
Dna. Costea Alina: Conform Ordonaţei 26 avem într-adevăr posibilitatea să efectuăm cheltuieli la nivel de 1/12 din cheltuielile anului precedent. Cu menţiunea că lucrul acesta nu se poate perpetua prin neaprobarea bugetului. Pentru că mergem pe regim de avarie şi eu nu aprob absolut nicio cheltuială în plus decât cele foarte urgente. Salariile contribuţiile şi alte cheltuieli de genul acesta. În rest aştept aprobarea bugetului.
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Deci trebuie să ne grăbim cu aprobarea bugetului.
Dna. Costea Alina: Da.
În temeiul art.97 alin.(1) din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, republicată, Consiliul judeţean Arad, nu a adoptat proiectul în forma prezentată.
Punctul 2.
Proiect de hotărâre privind înlocuirea reprezentantului Judeţului Arad în Adunarea Generală a Asociaţilor la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canalizare Judeţul Arad.
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Punctul 2 de pe ordinea de zi este legat tot de Companie. Domnul Rusu şi-a înaintat…Mircea Rusu reprezentantul Consiliului Judeţean în Adunarea Generală a Asociaţilor la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal. Domnul Rusu motivează motive de ordin personal. Dânsul se şi apropie de pensie şi ca urmare trebuie să numim un nou reprezentant al nostru în AGA la Asociaţie. Dacă sunt intervenţii? Dacă nu, cine este pentru? 25 voturi (Ţolea Adrian – Florin – vicepreşedinte, Guţu Romulus – Remus – vicepreşedinte, Ardelean Aurel, Achim Zeno, Boloni Gyorgy, Budiu Simion, Covaliv Valentin, Damian Vasilică, Enăchiuc Dumitru – Florian, Feieş Cristian, Gligor Ioan, Hărlău Dacian Alin, Lucaci Cornel – Ştefan, Micle Ioan, Negrea Daniel, Onea Mircea, Parpală Caius Mihai, Plaveţi Ioan, Purcaru Mircea, Săbău Gheorghe, Seculi Ioan – Gheorghe, Sulincean Marius – Mircea, Şipoş Gyorgy, Tripa Florin Dan şi Vesa Teodor – consilieri judeţeni). Împotrivă? – Daca se abţine cineva?-. În unanimitate a fost adoptat. Adoptat.
În temeiul art.97 alin.(1) din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, republicată, Consiliul judeţean Arad, a adoptat in unanimitate,
HOTĂRÂREA NR. 31/2016
privind înlocuirea reprezentantului Judeţului Arad în Adunarea Generală a Asociaţilor la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canalizare Judeţul Arad
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Ne vedem la şedinţa ordinară de miercuri!
Dl. Seculi Ioan – Gheorghe: Domnule preşedinte! Mai am o problemă!
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da şi domnul Tripa! Spuneţi domnul Seculi!
Dl. Seculi Ioan – Gheorghe: Vă rugăm să cereţi doamnei Cristina Neamtiu să ne prezinte procesul verbal care s-a încheiat la şedinţa de astăzi!
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Păi o să… va trebui să-l şi aprobăm miercuri şi…
Dl. Seculi Ioan – Gheorghe: Nu, nu, nu. Acuma dacă a scris procesul verbal la această şedinţă!
Dl. Tripa Florin: Acuma nu vă luaţi de doamna Cristina, vă rog!
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Deci… toate şedinţele se înregistrează. Doamna Cristina Neamţiu nu poate să scrie aşa repede cum vorbim noi. Sunt înregistrate, avem înregistrările toate. Şi procesul verbal dumneavoastră îl primiţi. Eu am să rog să vă facă o copie şi ştiţi că le votăm în fiecare şedinţă. Votăm procesele de la şedinţele anterioare.
Dl. Seculi Ioan – Gheorghe: Deci domnule preşedinte! Eu m-am deplasat la Consiliul Judeţean Timiş şi Bihor. La fiecare şedinţă se face stenograma şi proces verbal. Noi suntem unicat !
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Şi noi avem proces verbal. Doamna Silvana Lupu interveniţi!
Dl. Seculi Ioan – Gheorghe: Poftim? Vă rugăm să ni-l arătaţi acuma!
Dl. Tripa Florin: Domnul coleg, nu vă legaţi acuma de doamna Cristina!
Dl. Seculi Ioan – Gheorghe: Păi dânsa completează, nu? Procesul verbal care l-am primit data trecută, l-am primit şi am întrebat-o: Unde este procesul verbal de la şedinţă? Şi a spus nu avem. Şi am spus de unde aveţi acest proces verbal? L-am spicuit de pe înregistrare.
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Domnul Seculi nu l-a spicuit, de pe înregistrare…
Dl. Seculi Ioan – Gheorghe: Domnule dragă eu vă spun care este demersul şi cum s-a întâmplat. Dacă dumneavoastră sunteţi de acord cu aşa ceva!
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Îmi daţi voie să am şi eu o părere. Să vă spun ce se întâmplă. Nu spicuieşte, dânsa transcrie înregistrarea în proces verbal. Practic cuvânt cu cuvânt şi este aici şi se poate verifica acest lucru. Deci domnul Seculi, eu vă dau înregistrările şi procesele verbale!
Dl. Seculi Ioan – Gheorghe: Numai la Arad se întâmplă aşa ceva!
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Am înţeles. Bine. Mulţumim. Domnul Tripa, da! Spuneţi vă rog încă o dată!
Dl. Tripa Florin: Vă rog frumos să luaţi măsuri urgente la drumul Crocna- Dieci. Fiindcă acolo se circulă pe o rută ocolitoare după cum bine ştiţi de vreo 25 km. Dar eu cred că trebuie să ne îndreptăm şi spre constructor care a asfaltat acel drum şi spre decedenţii din Consiliul Judeţean la acea vreme. Nu ştiu dacă s-au cerut avizele de la societatea de la Oradea a … Râul Crişului Alb. Fiincă acolo trebuia să dea şi nişte avize, mă gândesc. Că drumul respectiv este mâncat efectiv de râul Crişul Alb, de albia Crişului.
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Da. Am să vă răspund. Şi dupa aia şi domnul Sulincean. Deci încă… imediat după ce s-a întâmplat acea problemă la drumul respectiv, domnul Răzvan Ciubotaru directorul tehnic din Consiliul Judeţean împreună cu alţi colegi a fost prezent acolo. Ca urmare a intervenţiei noastre s-a închis drumul respectiv, pentru că aşa cum ştiţi nu se mai putea trece pe acolo. Am solicitat Prefecturii să convoace o comisie…Comisia pentru Situaţii de Urgenţă. Astăzi de dimineaţă a fost convocată această comisie la Prefectură. Noi vom lua toate măsurile pentru a remedia, pentru a reface acel drum pe cheltuiala Consiliului Judeţean şi sigur că sperăm ca ulterior să poată fi decontate de la nivelul Guvernului aceste cheltuieli. Însă trebuie să vă spun că… Deci din câte ştiu eu, drumul când a fost realizat a avut toate avizele. Problema este însă în opinia mea am discutat-o în detaliu cu colegii mei, este aşa cum aţi spus şi dumneavoastră este legată de albia râului acolo cei de la Direcţia Apelor trebuiau să facă regularizarea văii.
Dl. Tripa Florin: (Neinteligibil)
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Este o investiţie pe care ei trebuiau să o facă, nu au făcut-o din păcate şi în timp apa a tot măcinat acel mal şi astăzi practic o parte din dealul ăla a alunecat, s-a dus în jos. Va trebui…intervenţia noastră va fi de moment. Deci noi cu eforturi mari sper că în câteva zile în timpul cel mai scurt posibil, să refacem acolo, o să refacem fundaţia, o să refacem drumul ei. Dar dacă cei de la Ape nu vor face regularizarea care înseamnă o lucrare mare. Deci dacă ei nu vor face lucrarea, vom ajunge într-un final că tot aşa se va întâmpla. Deci este obligatoriu ştie şi domnul prefect pentru că la şedinţa de astăzi se discută această problemă şi vom face demersurile pe toate căile către cei de la Ape pentru a-şi da concursul. Să ştiţi că am mai avut o situaţie similară la Hălmăgel la primăria de acolo. Noi am intervenit prompt tot aşa Consiliul Judeţean dar este tot o problemă a celor de la Ape. Cred că doamna primar este mulţumită că am reuşit să rezolvăm problema. Însă încă odată sunt lucrări pe care cei de la Ape trebuie să le facă şi ne pun pe noi în situaţii dificile. Da, domnul Sulicean!
Dl. Sulincean Marius: Da. În ultimile zile am asistat la mai multe declaraţii de presă a domnului vicepreşedinte Guţu care îl vizau pe domnul Cionca şi pe domnul Falcă. Dacă vrea să nuanţeze puţin. Noi în 3 ani nu am auzit nimic şi acum avem surpriza să aflăm din presă anumite chestiuni!
Dl. Guţu Remus Romulus: Stimate coleg, vreau să vă anunţ că nu mai fac parte din niciun partid politic şi acuma lăsaţi impresia că sunt ca la partid. Deci declaraţiile pe care le-am făcut în presă le susţin, sunt reale altceva o să vedeţi ….
Dl. Sulincean Marius: Adică să înţeleg că domnul Cionca nu prea vine la servici şi ia 8.000 sau 8.500 de lei pe lună?
Dl. Guţu Remus Romulus: Eu cred că poate să confirme, poate să confirme şi domnul preşedinteŢolea. Eu am verificat, că nu spun lucruri neadevărate.
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Haideţi! Deci eu am lămurit situaţia! Domnul Cionca câştigă în jur de 2 mii lei, 2 mii şi ceva în funcţie de vechimea pe care o are la Consiliu. Se poate verifica fluturaşul de la Serviciul Resurse Umane din Consiliul Judeţean. Da. Domnul Tripa!
Dl. Tripa Florin: Acuma, sper că domnul Cionca a participat acolo la drumul Crocna-Dieci că i-am alocat o maşină. A fost la drumul respectiv ieri Dieci-Crocna, să vadă problemele, că i-am alocat şi o maşină să se deplaseze în judeţ.
Dl. Ţolea Adrian – Florin: Deci maşina respectivă este la cabinetul preşedintelui poate să o folosească şi domnul Cionca. Dar v-am spus a fost directorul tehnic cu specialiştii noştri pe drumuri acolo. Bun. Dacă nu mai sunt alte intervenţii, o să declar şedinţa închisă! Şi ne vedem miercuri la şedinţa ordinară!
p.PREŞEDINTE, SECRETAR AL JUDEŢULUI,
Adrian Ţolea Silvana Lupu
Întocmit,
Cristina Neamţiu