Şedinţă ordinară 29.07.2005
Programare şedinţe pe comisii şi plen
+
Convocare
+
Ordine de zi
+
Proces-verbal
+
JUDEŢUL ARAD
CONSILIUL JUDEŢEAN ARAD
PROCES VERBAL
Încheiat în şedinţa Consiliului Judeţean Arad din data de 29 iulie 2005
Prezenţi: Matula Iosif-preşedinte, Buza Gavril-vicepreşedinte, Popescu Gavril-vicepreşedinte, Căprar Dorel, Chisăliţă Constantin, Creţu Ioan, Csepella Ioan Matei, Duka Iosif Atila, Fîciu Gabriela Aniela, Flueraş Ioan, Flueraş Pavel, Giurgelea Ionel, Herlo Rodica, Jurcă Sever, Leah Sandu Virgil, Mandek Francisc, Micurescu Ion, Moroşteş Eugen Teodor, Moş Ioan, Mureşan Maftei, Negrea Daniel, Oneţ Aurelian, Parpală Caius, Pereteatcu Cosmin-Nicolae, Purcaru Mircea , Rancu Tiberiu, Rotaru Zoe-Treji, Sabău Gheorghe, Sipoş Gheorghe, Tolea Adrian Florin, Vancu Eugen, Vasii Vasile-consilieri, Silaghi Ioan-secretarul general al judeţului. Absenţi : Moţica Ana.
Dl.preşedinte Matula Iosif deschide şedinţa şi propune următoarea
ORDINE DE ZI :
Proiect de hotărâre privind aprobarea Avizului tehnic nr.34/24.06.2005 aferent Planului urbanistic zonal `Platformă industrială Zimandu Nou` proiect nr.08/2004, întocmit de S.C. INARCH PREMO STRUCTURES S.R.L.
Proiect de hotărâre privind aprobarea Avizului tehnic nr.33/24.06.2005 aferent Planului urbanistic zonal `Zona CET.Arad` proiect nr.114/2004 întocmit de S.C.STACONS SRL.
Proiect de hotărâre privind validarea în calitate de membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Arad a unui membru al comunităţii şi a şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.
Proiect de hotărâre privind avizarea de către Consiliul judeţean Arad a documentaţiilor tehnice pentru reabilitarea drumurilor pietruite cuprinse în programul guvernamental finanţat prin credite externe.
Proiect de hotărâre privind modificarea programului sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor de personal din învăţământul preuniversitar de stat pe anul 2005.
Proiect de hotărâre privind scutirea la plata dobânzilor şi penalităţilor de întârziere aferente restanţelor la 31 decembrie 2004 reprezentând contribuţia comunităţilor locale la finanţarea activităţii de protecţie a copilului aflat în dificultate, a celui cu handicap, precum şi a persoanei majore care beneficiază de protecţie în condiţiile art.19 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.26/1997, republicată.
Proiect de hotărâre privind aprobarea preţurilor la apă potabilă şi tarifele la canalizare-epurare practicate de S.C.Compania de Apă Arad S.A.
Proiect de hotărâre cu privire la suplimentarea programului sumelor defalcate din cota de 22 % pe anul 2005 cu suma de 600.000 lei.
Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al Judeţului Arad, scoaterea din funcţiune şi dezmembrarea unor fonduri fixe cu durata normală de utilizare expirată.
Proiect de hotărâre privind programarea, repartizarea şi alocarea sumelor din cota de 22 % la dispoziţia Consiliului judeţean pentru echilibrarea bugetelor locale.
Proiect de hotărâre cu privire la aprobarea predării unor bunuri spre adiministrare şi a unui număr de 15 posturi ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, Centrului Scolar din Ineu.
Proiect de hotărâre privind aprobarea de către Consiliul Judeţean Arad a Strategiei de Dezvoltare a Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DKMT).
Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Consiliului judeţean Arad conform OUG.66/2005.
Proiect de hotărâre privind modificarea nivelului redevenţei pe anul 2005 pentru bunurile concesionate SC.Aeroportul Arad SA.
Proiect de hotărâre privind trecerea unor imobile aflate în domeniul public al Judeţului Arad, între Direcţia Judeţeană de Protecţia Plantelor şi Alte Servicii Arad şi Administraţia de Drumuri şi Poduri a Judeţului Arad, imobile care se află în administrarea operativă a acestora.
Proiect de hotărâre privind modificarea componenţei Comisiei de expertiză medicală a persoanelor cu handicap-adulţi Arad aprobată prin HCJ.nr.9/2005.
Proiect de hotărâre privind modificarea prevederilor art.1 şi art.2 din Hotărârea nr.156/2002 privind constituirea Comisiei Judeţene Antisărăcie şi Promovare a Incluziunii Sociale a Judeţului Arad.
Proiect de hotărâre privind mandatarea reprezentanţilor Consiliului judeţean Arad în AGA la SC.Cargo Arad SRL de a vota completarea consiliului de administraţie.
Proiect de hotărâre privind înfiinţarea Observatorului Judeţean pentru Drepturile Copilului Arad şi aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare.
Proiect de hotărâre privind preluarea în patrimoniul public al Judeţului Arad a unor imobile situate în Arad, str.Corneliu Coposu, fn.
21. Proiect de hotărâre privind transformarea Corpului Gardienilor Publici Arad în Direcţia Publică de Pază.
22.Proiect de hotărâre privind aderarea Consiliului Judeţean Arad la Asociaţia oraşelor şi regiunilor Marii Europe pentru cultură.
23. Proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului de funcţionare al Consiliului judeţean Arad.
24. Proiect de hotărâre privind stabilirea indemnizaţiilor lunare a preşedintelui şi vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Arad, începând cu 01.09.2005.
25. Diverse: solicitarea Parlamentului Tinerilor din Arad de a se adresa Consiliului Judeţean pentru a-şi expune ideile legate de ajutorarea sinistraţilor, solicitarea doamnei director Prişcă de la Spitalul Judeţean de a avea o scurtă intervenţie.
Dl. Matula: Dacă sunt observaţii?
Dl. Duka: Stimate domnule preşedinte, dacă veni vorba la diverse aş avea şi eu nişte intervenţii, vreo 15 intervenţii dar, ţinând cont de căldura asta, rămânem la vreo 5 şi aş avea şi eu o propunere de proiect de hotărâre , o discutăm la diverse sau ….?
Dl. Matula: Da.
Dl. Duka: O introducem şi aceasta pe ordinea de zi.
Dl. Matula: Reduceţi cele 15 la 5?
Dl. Duka: Da, vă promit, deci ar fi 5 plus proiectul de hotărâre propus, mulţumesc.
Dl. Matula: Mulţumesc.
Dacă cu aceste observaţii sunteţi de acord cu ordinea de zi care v-a fost prezentată, cine este pentru? 32 voturi. Împotrivă? – Abţineri? Nu sunt.
Ordinea de zi se aprobă în unanimitate.
Dl. Matula: Daţi-mi voie să intrăm în ordinea de zi,
Punctul 1.
Proiect de hotărâre privind aprobarea Avizului tehnic nr.34/24.06.2005 aferent Planului urbanistic zonal `Platformă industrială Zimandu Nou` proiect nr.08/2004, întocmit de S.C. INARCH PREMO STRUCTURES S.R.L.
Dl.Matula Iosif : Comisiile au avizat în unanimitate. Observaţii? Dacă
nu supun votului. Cine este pentru? 32 voturi. Împotriva? – Abţineri? –
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.125/2005
privind aprobarea Avizului tehnic nr.34/24.06.2005 aferent Planului urbanistic zonal `Platformă industrială Zimandu Nou` proiect nr.08/2004, întocmit de S.C. INARCH PREMO STRUCTURES S.R.L.
Punctul 2.
Proiect de hotărâre privind aprobarea Avizului tehnic nr.33/24.06.2005 aferent Planului urbanistic zonal `Zona CET.Arad` proiect nr.114/2004 întocmit de S.C.STACONS SRL.
Dl.Matula Iosif: Comisiile au avizat favorabil. Cine este pentru? 32 voturi. Impotrivă? – Abţineri? –
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.126/2005
privind aprobarea Avizului tehnic nr.33/24.06.2005 aferent Planului urbanistic zonal `Zona CET.Arad` proiect nr.114/2004 întocmit de S.C.STACONS SRL.
Punctul 3.
Proiect de hotărâre privind validarea în calitate de membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Arad a unui membru al comunităţii şi a şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.
Dl.Matula Iosif: Avem avizul favorabil al comisiilor de specialitate şi avem o observaţie, dl. Duka preferă o altă persoană, din Arad, în locul dl. Plaveţi.
Dl. Duka: Aş dori să-mi motivez observaţia, după cum ştie toată lumea că aşa s-a întâmplat şi altă dată şi se întâmplă şi acum căci acestea sunt nişte recompense pentru cei care au susţinut Alianţa, eu totuşi consider că în municipiul Arad sunt mai multe probleme decât în judeţ unde sunt Jandarmeria şi Poliţia şi m-am gândit că poate totuşi aveţi vreun membru din Alianţă care este arădean şi nici nu-i consilier că am înţeles că dl. Plaveţi este consilier local la Vladimirescu, dacă nu mă înşel. Nici nu ştiu foarte bine, poate ne spune dl. Zăhoi dacă nu este cumva o incompatibilitate, dat fiind faptul că este reprezentantul societăţii civile şi dânsul reprezintă administraţia unei localităţi, iar eu totuşi cred că din Arad ar fi mai bine, sigur este la latitudinea Dvs., este doar o simplă observaţie. Mulţumesc.
Dl. Matula: Vă mulţumesc, pot să răspund, propunerea este una dintre cele trei pe care le poate face preşedintele, majoritatea membrilor ATOP sunt din municipiul Arad iar ceilalţi doi propuşi de preşedinte sunt arădeni, tocmai de aceea am dorit ca un al treilea să fie din judeţ şi, făcând abstracţie de orice culoare politică, propunerea s-a bazat pe puterea deosebită de muncă pe care o are dl. Plaveţi şi pe rezultatele care suntem siguri că le va avea în această comisie. Mulţumesc.
D-na Fîciu: Şi eu aş dori o intervenţie, n-am fost trecută dar şi eu am avut o observaţie la acest punct, ţinând cont că reprezintă comunitatea aş propune ca să fie o persoană apolitică şi o personalitate a judeţului nostru şi în acest sens l-aş propune pe dl. Petre Balaş care este preşedintele Tribunalului Arad.
Dl. Parpală: Vreau să o întreb pe colega Fîciu dacă a discutat cu dl. Balaş şi am să vă spun şi de ce. Aţi discutat cu dl. Balaş?
D-na Fîciu: Da.
Dl. Parpală: Şi doreşte? Pentru că rândul trecut, a fost una dintre propunerile mele dl. Petre Balaş şi s-a solicitat avizul Ministerului Justiţiei şi nu l-a primit. Deci de aceea vă spun că a fost într-adevăr propunerea mea din mandatul trecut dl. Petre Balaş şi , tot aşa în prima fază a acceptat dar după care solicitând avizul Ministerului Justiţiei i s-a spus că nu este indicat să facă parte din ATOP. Sunt absolut de acord cu prezenţa dânsului dar din păcate cred că nu poate.
Dl Matula: Da. Numărul membrilor ATOP este mult mai mare, pot să intre şi din alte structuri, normal repet este o propunere pe care am făcut-o, una dintre cele trei persoane pe care o poate propune preşedintele consiliului judeţean şi pe care mi-o susţin. Permiteţi-mi atunci, având şi avizul în unanimitate al comisiilor să supun votului proiectul de hotărâre. Cine este pentru? 26 voturi Împotrivă? 4 voturi Sabău, Duka , Căprar, Pereteatcu. Abţineri? 2 voturi Mandek şi Fîciu. Mulţumesc.
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţean Arad, cu majoritate de voturi a adoptat
HOTĂRÂREA NR.127/2005
hotărâre privind validarea în calitate de membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Arad a unui membru al comunităţii şi a şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad
Punctul 4.
Proiect de hotărâre privind avizarea de către Consiliul judeţean Arad a documentaţiilor tehnice pentru reabilitarea drumurilor pietruite cuprinse în programul guvernamental finanţat prin credite externe.
Dl.Matula Iosif: Comisiile au avizat favorabil în unanimitate. Cine este pentru? 32 voturi. Impotrivă? – Abţineri? –
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.128/2005
privind avizarea de către Consiliul judeţean Arad a documentaţiilor tehnice pentru reabilitarea drumurilor pietruite cuprinse în programul guvernamental finanţat prin credite externe
Punctul 5.
Proiect de hotărâre privind modificarea programului sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor de personal din învăţământul preuniversitar de stat pe anul 2005.
Dl.Matula Iosif: Comisiile au avizat favorabil în unanimitate. Cine este pentru? 32 Impotrivă? – Abţineri? –
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţen Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.129/2005
privind modificarea programului sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor de personal din învăţământul preuniversitar de stat pe anul 2005
Punctul 6.
Proiect de hotărâre privind scutirea la plata dobânzilor şi penalităţilor de întârziere aferente restanţelor la 31 decembrie 2004 reprezentând contribuţia comunităţilor locale la finanţarea activităţii de protecţie a copilului aflat în dificultate, a celui cu handicap, precum şi a persoanei majore care beneficiază de protecţie în condiţiile art.19 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.26/1997, republicată.
Dl.Matula Iosif: Comisiile au avizat favorabil în unanimitate. Observaţii? Supun votului. Cine este pentru? 32 voturi. Împotrivă? – Abţineri? – .
In temeiul art.109 din Legea 215/2001- Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţean Arad, cu majoritate de voturi a adoptat
HOTĂRÂREA NR.130/2005
privind scutirea la plata dobânzilor şi penalităţilor de întârziere aferente restanţelor la 31 decembrie 2004 reprezentând contribuţia comunităţilor locale la finanţarea activităţii de protecţie a copilului aflat în dificultate, a celui cu handicap, precum şi a persoanei majore care beneficiază de protecţie în condiţiile art.19 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.26/1997, republicată
Punctul 7.
Proiect de hotărâre privind aprobarea preţurilor la apă potabilă şi tarifele la canalizare-epurare practicate de S.C.Compania de Apă Arad S.A.
Dl. Matula: Avem avizul în unanimitate al comisiilor. Vă supun votului. Cine este pentru? 31 voturi. Împotrivă? 1 vot Duka Atila. Abţineri? -. Mulţumesc.
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţean Arad, cu majoritate de voturi a adoptat
HOTĂRÂREA NR.131/2005
privind aprobarea preţurilor la apă potabilă şi tarifele la canalizare-epurare practicate de S.C.Compania de Apă Arad S.A.
Punctul 8.
Proiect de hotărâre cu privire la suplimentarea programului sumelor defalcate din cota de 22 % pe anul 2005 cu suma de 600.000 lei.
Dl.Matula Iosif: Comisiile au avizat favorabil, in unanimitate. Observaţii?
Supun votului proiectul de hotărâre. Cine este pentru? 32 voturi. Cine este împotrivă? – Abţineri? –
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţean Arad, cu majoritatede voturi a adoptat
HOTĂRÂREA NR.132/2005
cu privire la suplimentarea programului sumelor defalcate din cota de 22 % pe anul 2005 cu suma de 600.000 lei
Punctul 9.
Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al Judeţului Arad, scoaterea din funcţiune şi dezmembrarea unor fonduri fixe cu durata normală de utilizare expirată.
Dl.Matula Iosif: Comisiile au avizat favorabil. Supun votului.Cine este pentru? 32 voturi. Impotrivă? – Abţineri? –
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.133/2005
privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al Judeţului Arad, scoaterea din funcţiune şi dezmembrarea unor fonduri fixe cu durata normală de utilizare expirată
Punctul 10.
Proiect de hotărâre privind programarea, repartizarea şi alocarea sumelor din cota de 22 % la dispoziţia Consiliului judeţean pentru echilibrarea bugetelor locale.
Dl.Matula Iosif: Comisiile au avizat favorabil în unanimitate, d-na Fîciu Gabriela propune completarea art. 7 cu `şi consilierii judeţeni`.
D-na Fîciu: Domnule preşedinte, între timp am discutat cu preşedintele comisiei economice şi îmi retrag observaţia.
Dl. Matula Iosif: Deci v-aţi retras observaţia. Dacă sunt alte observaţii? Cine este pentru? 32 voturi. Cine este împotrivă? – Abţineri –
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţean Arad, cu majoritate de voturi a adoptat
HOTĂRÂREA NR.134/2005
privind programarea, repartizarea şi alocarea sumelor din cota de 22 % la dispoziţia Consiliului judeţean pentru echilibrarea bugetelor locale
Punctul 11.
Proiect de hotărâre cu privire la aprobarea predării unor bunuri spre adiministrare şi a unui număr de 15 posturi ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, Centrului Scolar din Ineu.
Dl.Matula Iosif: Avem avizul favorabil al tuturor comisiilor. Observaţii? Dl. Creţu?
Dl. Creţu: Domnule preşedinte, domnilor vicepreşedinţi, stimaţi colegi, cunosc situaţia de la Ineu şi cred că măsura propusă de d-na directoare Edita Iuhasz este extrem de binevenită. În timp ce şcoala profesională are elevi suficienţi şi nu mai are spaţiu pentru învăţământ şi pentru practică, numărul copiilor instituţionalizaţi a scăzut foarte mult şi predând , acuma cunosc situaţia locală şi centrala termică şi spălătoria şi bucătăria şi nişte autocamioane tractoare, are neapărată nevoie de acest personal, adică de acei 15 oameni pentru a putea deservi. Domnul Nicodin este un bun gospodar şi un bun administrator, de fapt el a avut în administraţie şi până în prezent aceste spaţii şi le-a administrat bine, iar şcoala de arte şi meserii de la Ineu va deveni o şcoală pentru toată partea aceasta a judeţului Arad şi are cereri multe şi nu are spaţii. Deci eu consider măsura binevenită , comisia juridică a avizat favorabil , nu sunt obiecţiuni, nu fac decât să susţin acest punct de vedere. Vă mulţumesc.
Dl.Matula Iosif: Vă mulţumesc şi eu. Alte intervenţii dacă mai sunt , dacă nu, supun votului. Cine este pentru? 32 voturi. Cine este împotrivă? – Abţineri? –
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.135/2005
cu privire la aprobarea predării unor bunuri spre adiministrare şi a unui număr de 15 posturi ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, Centrului Scolar din Ineu
Punctul 12.
Proiect de hotărâre privind aprobarea de către Consiliul Judeţean Arad a Strategiei de Dezvoltare a Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DKMT).
Dl.Matula Iosif: Comisiile au avizat favorabil în unanimitate. Observaţii? Supun votului proiectul de hotărâre. Cine este pentru? 32 voturi Cine este împotrivă? – Abţineri? -.
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţean Arad, cu majoritate de voturi a adoptat
HOTĂRÂREA NR.136/2005
privind aprobarea de către Consiliul Judeţean Arad a Strategiei de Dezvoltare a Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DKMT)
Punctul 13.
Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Consiliului judeţean Arad conform OUG.66/2005.
Dl.Matula Iosif: Comisiile au avizat în unanimitate, comisia de urbanism solicită prezentarea modificărilor propuse. Dl. Socaciu vă rog să răspundeţi solicitării.
La solicitarea dl. preşedinte Matula Iosif dl. Socaciu Petru prezintă structura bugetului rectificat pe obiective de investiţii. Modificările s-au făcut la solicitarea ordonatorilor terţiari de credite pentru a răspunde unor nevoi curente actuale. Dl. Socaciu prezintă în detaliu aceste modificări.
Dl. Matula Iosif: Vă mulţumesc. Aş avea rugămintea ca aceste solicitări să fie rezolvate în comisii. Supun votului. Cine este pentru ? 32 voturi. Împotrivă? – Abţineri? –
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul Judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.137/2005
privind rectificarea bugetului propriu al Consiliului judeţean Arad conform OUG.66/2005
Punctul 14.
Proiect de hotărâre privind modificarea nivelului redevenţei pe anul 2005 pentru bunurile concesionate SC.Aeroportul Arad SA.
Dl.Matula Iosif: Comisiile au avizat favorabil. Cine este pentru ? 32 voturi. Împotrivă? – . Abţineri? -.
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul Judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.138/2005
privind modificarea nivelului redevenţei pe anul 2005 pentru bunurile concesionate SC.Aeroportul Arad SA.
Punctul 15.
Proiect de hotărâre privind trecerea unor imobile aflate în domeniul public al Judeţului Arad, între Direcţia Judeţeană de Protecţia Plantelor şi Alte Servicii Arad şi Administraţia de Drumuri şi Poduri a Judeţului Arad, imobile care se află în administrarea operativă a acestora.
Dl.Matula Iosif : Comisiile au avizat favorabil. Cine este pentru? 32 voturi. Cine este împotrivă? – Abţineri? –
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.139/2005
privind trecerea unor imobile aflate în domeniul public al Judeţului Arad, între Direcţia Judeţeană de Protecţia Plantelor şi Alte Servicii Arad şi Administraţia de Drumuri şi Poduri a Judeţului Arad, imobile care se află în administrarea operativă a acestora
Punctul 16.
Proiect de hotărâre privind modificarea componenţei Comisiei de expertiză medicală a persoanelor cu handicap-adulţi Arad aprobată prin HCJ.nr.9/2005.
Dl.Matula Iosif: Comisiile au avizat favorabil.Comisia IV propune amânarea. Observaţii? Intervenţii?
Dl. Flueraş Ioan: Considerăm că acest lucru trebuie analizat mai atent şi nu cred că este în regulă un psiholog fără cabinet. Consider că această evaluare trebuie făcută de către cineva din afară nu de către un angajat al unităţii.
Dl.Matula Iosif: Mulţumesc, alte observaţii dacă sunt? Având avizul favorabil de la cinci comisii îmi permit să supun votului proiectul de hotărâre. Cine este pentru? 26 voturi. Cine este împotrivă? 5 voturi Fîciu Aniela, Flueraş Ioan, Parpală Caius, Herlo Rodica, Buza Gavril. Abţineri? 1 vot Sabău Gheorghe.
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţean Arad, cu majoritate de voturi a adoptat
HOTĂRÂREA NR.140/2005
privind modificarea componenţei Comisiei de expertiză medicală a persoanelor cu handicap-adulţi Arad aprobată prin HCJ.nr.9/2005
Punctul 17.
Proiect de hotărâre privind modificarea prevederilor art.1 şi art.2 din Hotărârea nr.156/2002 privind constituirea Comisiei Judeţene Antisărăcie şi Promovare a Incluziunii Sociale a Judeţului Arad.
DL.Matula Iosif: Comisiile au avizat favorabil în unanimitate. Dl Sabău Gheorghe nu este de acord cu comisia şi o a doua observaţie comisia II solicită întocmirea unui raport de activitate trimestrial. Observaţii? Legat de ultima observaţie îmi permit să spun că funcţionează pe baza unui Regulament pe care trebuie să-l respecte, sigur că putem şi noi solicita să ne prezinte raport de activitate trimestrial, semestrial, este decizia noastră. Având avizul favorabil al comisiilor îmi permit să supun votului. Cine este pentru? 31 voturi. Cine este împotrivă? 1 vot Sabău Gheorghe. Abţineri? –
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţean Arad, cu majoritate de voturi a adoptat
HOTĂRÂREA NR.141/2005
privind modificarea prevederilor art.1 şi art.2 din Hotărârea nr.156/2002 privind constituirea Comisiei Judeţene Antisărăcie şi Promovare a Incluziunii Sociale a Judeţului Arad
Punctul 18.
Proiect de hotărâre privind mandatarea reprezentanţilor Consiliului judeţean Arad în AGA la SC.Cargo Arad SRL de a vota completarea consiliului de administraţie.
Dl.Matula Iosif: Comisiile au avizat favorabil. Cine este pentru? 32 voturi. Cine este împotrivă? -Abţineri? –
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.142/2005
privind mandatarea reprezentanţilor Consiliului judeţean Arad în AGA la SC.Cargo Arad SRL de a vota completarea consiliului de administraţie
Punctul 19.
Proiect de hotărâre privind înfiinţarea Observatorului Judeţean pentru Drepturile Copilului Arad şi aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare.
Dl.Matula Iosif: Comisiile au avizat favorabil. Cine este pentru? 32 voturi. Impotrivă? – Abţineri? –
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.143/2005
privind înfiinţarea Observatorului Judeţean pentru Drepturile Copilului Arad şi aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare
Punctul 20
Proiect de hotărâre privind preluarea în patrimoniul public al Judeţului Arad a unor imobile situate în Arad, str.Corneliu Coposu, fn.
Dl.Matula Iosif: Comisiile au avizat favorabil. Dl. Duka?
Dl. Duka Atila: O intervenţie aş avea, spuneţi-mi vă rog dacă s-a stabilit şi alocarea de fonduri pentru reabilitarea acelei clădiri sau deocamdată o primim şi suntem bucuroşi că o avem şi se deteriorează în continuare sau care este strategia consiliului judeţean de a o pune la punct cât de curând.
Dl. Matula Iosif: Mulţumesc şi eu. Deocamdată o primim, deci trece la consiliul judeţean, sigur ca strategie intenţia este de a se muta consiliul judeţean în acea clădire. Nu am stabilit fonduri pentru renovare sau pentru amenajare încă. Alte observaţii? Cine este pentru? 32 voturi. Împotrivă? – . Abţineri? – .
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.144/2005
privind preluarea în patrimoniul public al Judeţului Arad a unor imobile situate în Arad, str.Corneliu Coposu, fn
Punctul 21
Proiect de hotărâre privind transformarea Corpului Gardienilor Publici Arad în Direcţia Publică de Pază.
Dl Matula Iosif: Comisiile au avizat favorabil. Cine este pentru? 32 voturi. Împotrivă? – Dacă se abţine cineva? -.
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.145/2005
privind transformarea Corpului Gardienilor Publici Arad în
Direcţia Publică de Pază
Punctul 22
Proiect de hotărâre privind aderarea Consiliului Judeţean Arad la Asociaţia oraşelor şi regiunilor Marii Europe pentru cultură.
Dl. Matula Iosif: Avem avizul favorabil al comisiilor de specialitate. Cine este pentru? 32 voturi. Împotrivă? – Abţineri? – .
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.146/2005
privind aderarea Consiliului Judeţean Arad la Asociaţia oraşelor şi regiunilor Marii Europe pentru cultură
Punctul 23
Proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului de funcţionare al Consiliului judeţean Arad.
Dl Matula Iosif: Comisiile au avizat favorabil. Cine este pentru? 32 voturi. Împotrivă? – Abţineri? – .
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.147/2005
privind modificarea Regulamentului de funcţionare al
Consiliului judeţean Arad
Punctul 24
Proiect de hotărâre privind stabilirea indemnizaţiilor lunare a preşedintelui şi vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Arad, începând cu 01.09.2005.
Dl. Matula Iosif: Observaţii? Cine este pentru? 32 voturi. Împotrivă? – Abţineri? – .
In temeiul art.109 din Legea 215/2001-Legea administraţiei publice locale, Consiliul judeţean Arad, în unanimitate a adoptat
HOTĂRÂREA NR.148/2005
privind stabilirea indemnizaţiilor lunare a preşedintelui şi vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Arad, începând cu 01.09.2005.
Punctul 25
Diverse. Avem înscrisă solicitarea Parlamentului Tinerilor din Arad pentru a se adresa consiliului judeţean şi a-şi expune ideile legate de ajutorarea sinistraţilor. Îmi permit să dau cuvântul reprezentantului acestora cu rugamintea să se prezinte pentru a-l cunoaşte.
Răzvan Gafencu: Bună ziua, mă numesc Răzvan Gafencu şi sunt prima oară în cadrul consiliului tinerilor Arad, sau conform denumirii internaţionale a proiectului, Parlamentul Tinerilor Arad. Aş dori să încep prin a face o scurtă prezentare a consiliului pentru că nu cred că cu toţii cunoaşteţi situaţia noastră. Consiliul este format din 36 de tineri aleşi prin vot în cadrul şcolilor, ca reprezentanţi ai tuturor tinerilor. Noi am iniţiat o serie de acţiuni prin care am dori să ajutăm sinistraţii. Am lucrat ca şi voluntar la centru pentru a aduna haine şi ajutoare pentru sinistraţi, am încercat să asigurăm transportul deasemenea pentru mobilă şi tot ceea ce oamenii au dorit să doneze şi am dori să vă cerem sprijinul pentru a afla cât mai multe detalii despre situaţia sinistraţilor în toate judeţele calamitate. Am mai vrea să aducem în atenţie situaţia abonamentelor în cadrul Companiei de Transport Public Arad la nivelul judeţului, am dori să ştim care este situaţia şi cum se pot compensa pentru că în cadrul municipiului după cum bine ştiţi abonamentele sunt suportate 50% din costul lor de către Inspectoratele şcolare. Am dori să ştim care este situaţia în judeţ şi dacă se poate face o reducere pentru elevi. Dumneavoastră ştiţi mai bine situaţia ca noi. Vă mulţumim pentru atenţia acordată şi sperăm să putem colabora şi în continuare.
Dl. Matula Iosif: Vă mulţumesc şi eu pentru intervenţie. Pentru a vă putea răspunde la toate întrebările vă invit să avem o discuţie directă în cursul zilei de luni sau marţi şi a vă oferi sprijinul de care aveţi nevoie. O invit în continuare pe doamna dr. Prişcă director la Spitalul Judeţean Arad şi îmi permit să completez: din prima zi în care dânsa a fost numită director la Spitalul Judeţean am avut întâlniri, am încercat să demarăm acţiuni, de fapt dânsa m-a informat de ceea ce îşi propune acolo, sigur sprijinim din toate punctele de vedere prin sfera noastră de competenţă ceea ce putem face acolo şi sperăm într-o cât mai grabnică redresare a Spitalului judeţean. Vă rog.
D-na doctor Prişcă: Domnule preşedinte, domnilor vicepreşedinţi, doamnelor şi domnilor consilieri, în primul rând doresc să vă mulţumesc pentru că îmi daţi această ocazie mie şi colegilor mei, doamna director medical doctor Monica Puticiu şi dl. director administrativ Vasile Man care alcătuim o echipă de neînvins, zic eu, la Spitalul judeţean, să prezentăm câteva din problemele noastre şi câteva dintre micile realizări în cele două săptămâni şi jumătate de când funcţionăm în această echipă. Situaţia Spitalului judeţean sunt convinsă o ştiţi şi Dvs. mai mult sau mai puţin din presă. Da, este adevărat, e o situaţie destul de grea, sunt şi datorii pe care le avem regii la medicamente, aşa cum sunt în tot sistemul medical, o parte din aceste datorii am reuşit să le achităm , noi ne bazăm foarte mult pe sprijinul Casei de Asigurări de Sănătate cu care avem o foarte bună colaborare şi sigur la rectificarea de buget o să primim o parte din banii de care avem nevoie, dar ne-am gândit că pentru a putea reabilita Spitalul judeţean care este al nostru al tuturor, al oamenilor din acest judeţ care nu trebuie să uite că toate urgenţele şi toate cazurile dificile ajung în Spitalul judeţean, deci toţi trebuie să punem umărul pentru ca acest spital să fie la nivelul pe care îl merită pentru că are un corp medical de elită. Ei nu îşi pot desfăşura activitatea decât dacă au şi condiţiile necesare. Pentru aceasta ne-am orientat spre fonduri extrabugetare şi am apelat la toţii oamenii de afaceri pe care i-am cunoscut, parlamentari, directori de bănci şi aşa mai departe. În primul rând doresc să vă mulţumesc Dvs. consilierilor judeţeni şi dl. preşedinte Matula care s-a implicat direct în această problemă, prin votul Dvs. de astăzi am primit cei 400 milioane lei pe care îi vom folosi la repararea lifturilor , ceea ce reprezenta o prioritate zero, o problemă de viaţă şi de moarte şi nu exagerez de loc pentru că lifturile sunt într-o stare deplorabilă, se repară în acest moment, este un lucru nemaipomenit dar nu este o problemă rezolvată, n-am să fiu liniştită pânâ n-am să înlocuiesc definitiv cel puţin un lift, dar pentru aceasta am nevoie de câteva miliarde şi această problemă să zicem că este deja rezolvată. Pe lângă aceasta am apelat dacă aţi observat în presă la parlamentarii noştri care prin prestigiul personal prin personalităţile pe care le reprezintă ar putea să ne ajute în a atrage aceste fonduri extrabugetare. Ne-au răspuns deja favorabil, dl. deputat Ghiorghiof, care prin mijlocirea domniei sale ne va da o maşină disponibilizată de la Parlament, deja inginerul nostru se va deplasa la Bucureşti după această maşină, dl. senator Ioţcu care ne va ajuta să procurăm un aparat pentru laborator şi dl. senator Ardelean care pentru noi este şi rectorul Ardelean pentru că noi avem o colaborare foarte bună cu UVVG , chiar astăzi ne-a dat 700 de milioane pe care o să-i folosim pentru a reabilita secţia de terapie intensivă care este o secţie foarte importantă din spital, având în vedere că fiecare secţie trebuie să apeleze la secţia de terapie intensivă unde se tratează cazurile cele mai grele din spital. Deasemena şi pentru a reabilita sala de curs de la etajul 6, sală de curs în care îşi desfăşoară activitatea studenţii şi cadrele didactice de la UVVG. Sigur că 700 de milioane nu vor fi de ajuns pentru a putea pune la punct secţia ATI şi vor fi şi alţi oameni de suflet, primul care s-a arătat dispus să ne ajute este AGRIROM care va asigura instalaţia de aer condiţionat la ATI şi aceste lucruri încep de săptămâna viitoare, sunt certitudini, cei de la PETROM SERVICE s-au prezentat şi tot de săptămâna viitoare încep construcţia unui spaţiu în care vom avea instalaţia de decontaminare a deşeurilor tot ei vor amenaja curtea interioară şi vor ajuta la reabilitarea uneia dintre secţii. Contor Zenner prin persoana dl. Karacsony de asemenea a trimis o echipă la spital şi au analizat cu dl. director Man posibilitatea de a ne ajuta, am avut chiar azi dimineaţă o discuţie cu conducerea Romtelecom pentru a vedea cum putem să punem la spitalul judeţean un telefon la care populaţia să aibă acces mai uşor, să nu fie costisitor pentru ei, un telverde sau un telefon de 3 cifre, dânşii studiază posibilităţile şi avem promisiunea că în cel mai scurt timp acest lucru se va rezolva. Deasemenea o altă firmă care ne sprijină cu materiale de construcţii este firma BODIMAR, firma GIL TRANS cu care noi avem contract şi ne asigură curăţenia şi spălătoria în spital ne va amenaja unele spaţii în spital pentru depozitarea temporară a deşeurilor menajere şi deşeurilor infecţioase şi am apelat la directorii de bănci care şi-au arătat disponibilitatea de a ne sprijini şi nu doar cu vorbe pentru că la BancPost de ex. cu care noi avem o colaborare mai veche pentru că cardurile personalului spitalului judeţean sunt prin BancPost, în momentul în care am stat de vorbă cu dl. director a şi vorbit la Bucureşti şi am aflat că este deja aprobată sponsorizarea, nu pot încă să vă spun suma pentru că nu ni s-a comunicat, deasemena dl. director Bălănescu de la Raiffeisen a vorbit în prezenţa mea la Bucureşti şi este aprobată sponsorizarea , Amro Bank care are şi un program special pentru medici, pentru cadrele medicale, asigurarea unor împrumuturi cu facilităţi pentru cadrele medicale, BCR şi BRD ne-au făcut promisiuni de sponsorizare, sumele nu le ştiu încă dar cred că în cel mai scurt timp vom şti care sunt aceste sume. Ce vom face cu ele ? Vom repara spitalul judeţean vom încerca să-i dăm o faţă aşa cum ar trebui să fie acesta şi în acest moment vă rog şi pe Dvs. domnilor consilieri, prin personalităţile Dvs. prin prestigiul personal orice ajutor pentru spitalul judeţean este binevenit şi noi suntem convinşi că veţi fii alături de noi pentru că şi Dvs. şi întreaga populaţie a acestui judeţ conştientizaţi că spitalul judeţean este al nostru al tuturora, nu se poate închide toţi avem nevoie de el, acolo lucrează un corp profesional de elită de care toţi, din păcate mai devreme sau mai târziu avem nevoie.Vă mulţumesc.
Dl Şipoş Gheorghe: Nu am auzit nici o propunere de la Dvs. despre îmbunătăţirea condiţiilor de alimentaţie a bolnavilor. Nu se poate ca un bolnav dimineaţa să primească un ceai cu doi biscuiţi şi cu 25 g de brânză.
D-na doctor Prişcă: Aveţi perfectă dreptate, cunosc această situaţie, nu am atins acest punct sensibil, într-adevăr alimentaţia este asigurată de o firmă MEDICAL TRUST, cu care spitalul judeţean are un contract ferm de aproape doi ani din 2003, sunt destul de multe probleme acum, suntem în curs de analiză a acestor contracte, vom urmări modul de alcătuire a meniurilor, cantităţile care se utilizează şi calitatea alimentelor, această comisie este condusă de directorul de îngrijiri şi îi vom supraveghea foarte atent pentru că într-adevăr sunt probleme dar este o problemă pe care nu o putem rezolva de pe o zi pe alta vom studia şi vom face totul pentru ca să rezolve pe cale amiabilă.
D-na Rotaru Zoe: Doamna doctor vreau să vă spun că mă bucur din suflet că vă ocupaţi de probleme care ţin de administraţie , dar vreau să aduc la cunoştinţă că sunt sute de bolnavi care, aflaţi în spitalul judeţean îşi cumpără medicamentele şi cred că ar trebui să vă uitaţi şi la aceste probleme interne pe care le aveţi.
D-na doctor Prişcă: Da, sunt aşa de multe probleme la spital încât dacă le spuneam pe toate aş fi monopolizat timpul Dvs. şi nu am dorit acest lucru. Este adevărat există foarte multe probleme în aprovizionarea cu medicamente şi asta în primul rând datorită datoriilor pe care le avem pentru că se ştie că toate spitalele au datorii la medicamente, dar şi unui management defectuos, adică nu s-au cumpărat medicamente care au trebuit. Noi ne preocupăm ca de acum înainte aprovizionarea să fie făcută în mod ritmic, de la cele mai simple până la ultima generaţie, aşa cum cere de fapt şi Ministerul Sănătăţii aşa încât să nu mai avem sincope în aprovizionarea cu medicamente. Sigur că avem multe probleme doamna consilier pentru că avem firme pe care nu le-am plătit de anul trecut şi sigur că avem probleme la aprovizionare, vom face tot posibilul să stabilim alt gen de relaţii, e foarte să cuprindem toate problemele şi vă rog să nu uitaţi că suntem această echipă doar de două săptămâni şi jumătate.
D-na Fîciu Aniela: Problema diabeticilor din judeţ o aveţi în vedere?
D-na doctor Prişcă: Da sigur, în primul rând avem în vedere să asigurăm un alt spaţiu căci acela este mic, am suplimentat cu o persoană pentru că nu mai făceau faţă cele două asistente. Noi avem o problemă extraordinară de personal pentru că nu putem face angajări pentru că nu se fac angajări până la sfârşitul anului, toate secţiile au probleme de personal. Medicamentele sunt asigurate prin program de la Ministerul Sănătăţii deci acolo nu mai putem interveni.
Dl. Chisăliţă Constantin: Modul în care s-a prezentat doamna doctor ne-a lăsat să înţelegem că până acum spitalul judeţean a fost condus de nişte oameni mai puţin pricepuţi şi cu spirit de management, făcând dumneaei afirmaţia că este un corp de elită de doctori. Cum a ajuns spitalul judeţean în starea aceasta jalnică dacă acesta a fost condus de doctori, pentru că felul în care s-a prezentat doamna doctor ne face să înţelegem că sunt slabe speranţe pentru ca acest spital să ajungă la standarde europene, corpul acela de elită de doctori la care şi dumneaei face referire cred că au lucrat şi până acum în acest spital judeţean şi suntem foarte interesaţi să vedem rezultatul acestei echipe. Vorbele sunt mari, sunt frumoase, dar faptele contrazic vorbele.
D-na doctor Prişcă: Nici o clipă nu am făcut vreo referire negativă la colegii care au lucrat înaintea mea, eu sunt convinsă că toate echipele de conducere de până acum au pornit cu bune intenţii şi oricum prezumţia de bună intenţie se acordă fiecărei echipe. Probabil nu au găsit căile nu au găsit mijloacele, eu nu sunt aici să judec activitatea celor dinaintea mea, eu am venit aici ca să construiesc, să mă gândesc la viitor şi am speranţa că împreună cu echipa cu care conduc acest spital şi împreună cu Dvs. cu toţii arădenii vom reuşi să găsim căile şi mijloacele cele mai bune ca să putem face ceva pentru acest spital.
Dl. Chisăliţă Constantin: Sunt nevoit să vă aduc aminte ce a spus premierul Tăriceanu: Podul de piatră s-a dărâmat, a venit apa şi l-a luat, veţi face altul pe râu în jos, altul mai trainic şi mai frumos.Vă dorim succes.
D-na doctor Prişcă: Vă mulţumesc.
Dl. Matula Iosif: Vă mulţumesc şi eu.
Dl. Sabău Gheorghe: Aş vrea să ne informaţi cât datoraţi firmei care se ocupă cu hrana spitalului şi dacă această firmă mai oferă şi alte servicii spitalului.
D-na doctor Prişcă: Avem o datorie la firma respectivă şi este adevărat dacă avem această datorie nici pretenţiile noastre nu pot să fie chiar atât de ferme. Aproximativ 2 miliarde de lei.
Dl. Negrea Daniel: Doamna doctor, noi nu putem să gândim în felul acesta pentru că firma care oferă aceste servicii prin contract trebuie să presteze servicii de cea mai bună calitate, că mai devreme sau mai târziu li se vor da banii.
D-na doctor Prişcă: Tocmai pornind de la acest element pe care îl subliniaţi Dvs. am organizat această echipă, această comisie care să-i supravegheze permanent pentru că ei trebuie să ne asigure hrană de calitate. Vă spun că este o problemă mult mai serioasă între noi şi această firmă, acum o evaluăm vom vedea care este rezultatul şi vom vedea ce vom face până la urmă.Nu este o problemă deloc simplă, îmi pare rău că nu pot să vă spun că este albă sau neagră.
Vă mulţumesc.
Dl. Matula Iosif: Vă mulţumesc şi eu.
Pe această cale urmăm mult succes conducerii Spitalului judeţean.
În continuare diverse. Dl Duka?
Dl. Duka Atila: Cum ziceam am renunţat la vreo zece puncte pe care am vrut să le discut dar am să rămân la vreo cinci plus un proiect de hotărâre. Prima este legată de punctul 20 de aceea v-am întrebat dacă sunt fonduri sau nu şi am să vă întreb situaţia angajaţilor din beci, ne-aţi promis acum câteva luni că veţi lua o atitudine, un spor salarial sau o altă facilitate pentru condiţiile improprii de muncă pe care le au dânşii acolo. Eu nu pot să fiu de acord ca acei angajaţi ai consiliului judeţean să-şi continue activitatea în continuare în beci. Al doilea punct , nu am primit lista contractelor de închiriere a celor 2000 mp, respectiv cuantificarea lor pe contracte şi durata lor, contractele care le-a încheiat consiliul judeţean cu spaţiile pe care le are în proprietate. Nu am primit răspuns vis-a-vis de analiza promisă cu câteva luni în urmă pentru a folosi suportul electronic, respectiv laptop-urile pentru proiectele de hotărâri şi corespondenţa prin internet cu consilierii judeţeni, sunt mulţi şi din judeţ şi poate dialogul prin internet ar fi mai eficient. V-am rugat să facă cineva o analiză să vedem ce e mai scump, cu atâta hârtie ce se consumă şi foarte multe consumabile aferente acestor proiecte pentru a le multiplica şi de cât de promptă ar fi şi cât de benefică folosirea laptop-ului. Punctul 4, aţi promis rezolvarea parcării pentru angajaţii consiliului judeţean şi pentru consilieri. Atâta timp cât Primăria şi Prefectura au câte o latură a clădirii consider că şi consiliul judeţean ar putea să aibă o latură în faţa Palatului administrativ. A cincea sesizare ar fi acea autorizaţie de construire ilegal emisă şi nesoluţionată şi lipsa răspunsului de vreo câteva luni de zile spre petenţii asociaţiei de proprietari respective şi să ştiţi că aveţi obligaţia în termen de 30 de zile să răspundeţi. Sigur am văzut gestul Dvs. că îi atrageţi atenţia domnului Zăhoi, dar mi-am permis să mă informez şi am aflat că dânşii nu au primit acea autorizaţie pentru că serviciul de autorizare îl ascunde sau nu ştiu ce face cu el. La un moment dat au invocat că au zugrăvit sau nu există, nu se doreşte să se găsească nu ştiu care este problema cu acea autorizaţie. Şi atunci aş reveni cu o propunere vis-a-vis de modificarea, adăugarea sau o altă hotărâre, la Hotărârea nr.113 cu stabilirea comisiei pentru aprobarea strategiei în turism. Am asistat la o întrunire cu foarte mulţi domni şi doamne interesaţi de turismul din Arad şi am constatat din nou că am reuşit să ne facem de râs. Şi în legislaţia trecută noi am încercat să îi ajutăm şi am şi reuşit într-o oarecare măsură să ajutăm agenţii care activează în turism, dar aceştia invocă că au rămas cu foarte multe promisiuni şi consideră că întâlnirile noastre sunt inutile la ora actuală. Cu asta aş dori să subliniez că în data de 27 mai când s-a emis această hotărâre am intervenim ca s-a amânăm şi să o facem în aşa fel încât ea să fie operabilă. Iată că ne-am lovit exact de problemele pe care le-am ridicat atunci şi anume lipsa fondurilor. Aş veni cu o propunere îmbrăţişată de altfel şi de participanţii la întrunire şi anume înfiinţarea unei asociaţii a operatorilor în turism şi în coparticipare cu consiliul judeţean. Nu cred că noi avem menirea de a interveni în această industrie a turismului care in unele ţări este extraordinar de profitabilă, respectiv se trăieşte din aceasta. Deci este inutilă comisia pe care am înfiinţat-o. Cea mai mare problemă de care ne lovim sunt fondurile. Cu plăcere am citit în proiectul de ordine de zi pe care l-aţi amânat la pct. 16 `proiect de hotărâre cu privire la stabilirea destinaţiei sumelor colectate din taxa de ecologizare`. Iată că, în sfârşit , după intervenţiile care s-au făcut s-a emis o Ordonaţă de Urgenţă a Guvernului nr. 95/2005 şi dacă îmi daţi voie o să citesc art. 4. `fondurile încasate din taxele ecologice şi de salubrizare se administrează de consiliile judeţene ale administraţiei publice în a căror rază de competenţă se află punctul de trecere a frontierei de stat a României. Acestea se folosesc pentru întreţineri la punctele de salubrizare ale frontierei de stat şi zonei limitrofe acestora şi pentru modernizarea drumurilor judeţene şi comunale. `La ora actuală după informaţiile mele avem vreo 145 miliarde lei colectate, corectaţi-mă dacă greşesc domnule preşedinte.
Dl Matula Iosif: 139,5 miliarde.
Dl. Duka Atila: Eu aş dori ca această comisie dacă tot s-a infiinţat să aibă un cuvânt foarte mare de spus, să vedem care sunt aceste drumuri comunale şi judeţene care duc la anumite locaţii care se pretează a fi vizitate, ba mai mult aş merge mai departe şi vă rog să încercaţi la rectificarea de buget următoare alocarea fondurilor pentru turism să fie separat pentru comisia III. Lucrul acesta l-am mai solicitat şi la începutul acestui mandat legislativ prin care am solicitat ca comisia de cultură să se ocupe cu problemele de cultură, sănătate şi alte probleme şi comisia III care are în obiectul de activitate turismul să se ocupe de asta dar şi de alocare de fonduri pentru acţiunile care se desfăşoară în judeţ. Impresia oamenilor pe care noi dorim să-i ajutăm este negativă faţă de noi şi noi nu dorim să ne facem din nou de râs că nu suntem operativi şi nu suntem practici, doar vorbim şi ne adunăm ca să pară că lucrăm. În principal acestea sunt ideile, nu ştiu cum o să îmi răspundeţi acuma prin scris , mai mi-aţi promis că îmi răspundeţi şi au trecut luni de zile. Mulţumesc.
Dl Duka Atila: Mulţumesc şi eu. La prima interpelare o să vă răspund direct ca să nu mai fie nevoie în scris, îmi cer scuze pentru exprimare dar eu nu o să folosesc `angajaţii din beci` ci angajaţii din subsol, cu care personal am avut nu o singură discuţie ci mai multe, care direct nu au venit la preşedintele consiliului judeţean să se plângă iar eu consider că primul pas este acesta, dar eu am venit în întâmpinare şi am ajuns până acolo încât i-am întrebat pe aceşti angajaţi care lucrează la subsol dacă doresc o altă locaţie într-un alt loc din municipiu. Mi-au răspuns că nu. Ţinem cont de faptul că există intenţia de a muta activitatea consiliului judeţean de aici, chiar dacă mai durează un an sau un an jumătate, nu doresc o altă locaţie, ba mai mult unii dintre dânşii nu doresc nici să urce la etaj la un alt birou. În primul rând dânşii trebuie să o ceară expres, îmi pare rău poate au cerut-o în alte discuţii dar nu la mine. Monntăm un sistem suplimentar acolo de introducere de aer din exterior pentru că tehnic s-a constatat că acea instalaţie doar scoate aer şi atunci este nevoie de o completare de aer din exterior, o vom monta în toate încăperile în care se desfăşoară activităţi în subsolul clădirii. Legat de parcarea pentru consiliul judeţean sigur că este o zonă aglomerată, iarăşi consider că mutarea activităţii într-o altă locaţie va rezolva şi această problemă. Asta este parcarea consiliului judeţean , primăriei, prefecturii şi alte instituţii din zonă, ăsta este spaţiul de care dispunem.
Dl Duka Atila: Revin la problema cu parcarea. Eu v-am întrebat special dacă s-au alocat fonduri pentru acea clădire, cum se va proceda, iar problema parcărilor din faţa consiliului judeţean este una veche.
Dl. Matula Iosif: Dl. Duka vă rog să propuneţi, ce aţi dori?
Dl. Duka Atila: Propunerea concretă este ca o latură respectiv cea din faţă care nu este ocupată, cum are latura dreaptă şi stângă respectiv prefectura şi primăria să fie a consiliului judeţean, a angajaţilor care vin zilnic aici şi a consilierilor care vin la şedinţe sau cu alte probleme la consiliul judeţean.
Dl. Matula Iosif: Deci latura din faţă să fie blocată?
Dl. Duka Atila: Eu nu-mi permit să cer să se blocheze încă nişte locuri de parcare, dar gândiţi-vă şi la alţii. Mulţumesc.
Dl. Matula Iosif: Am înţeles. Legat de contractele de închiriere se vor prezenta. Corespondenţa prin internet, mi-aş permite să întreb dacă există dorinţa de a utiliza laptop-uri, pentru că este o propunere dar nu s-a luat în discuţie iar pentru a o aplica trebuie să existe cel puţin o mare majoritate dintre consilierii judeţeni care să dorească acest lucru. Vă rog să duceţi analiza mai departe.
Dl. Duka Atila: Bănuiesc că toată lumea ar dori pentru că am fi mai eficienţi.
Dl. Matula Iosif: Nu-mi permit să vorbesc în numele Dvs. Eu atât am solicitat dacă există această solicitare din partea Dvs. a majorităţii pentru a începe să o luăm în analiză.
Dl. Duka Atila: Domnule preşedinte supuneţi la vot problema laptop-urilor. Un vot consultativ.
Dl Matula Iosif: Vă rog, aveţi libertatea de a veni cu un proiect de hotărâre pe care să îl supunem votului.
Dl. Duka: Doar un vot consultativ.
Dl. Popescu: Trebuie făcută o analiză economică.
Dl. Matula Iosif: Voi supune la vot. Până atunci legat de autorizaţia de construcţie, dl. Zăhoi vă va răspunde.
Dl. Zăhoi Adrian: Domnule consilier ştiţi bine şi într-adevăr ne asumăm noi vina asta nu am răspuns în timp util la solicitarea Dvs. La Serviciul de urbanism s-a zugrăvit. Toate dosarele cu autorizaţii, pentru a nu fi deteriorate, au fost puse în cutii, protejate nu am avut posibilitatea de a le desface atunci pe loc, vă asigur că acel dosar nu s-a pierdut, ştiţi că am avut o discuţie pe tema aceasta, arhitectul şef şi-a exprimat punctul de vedere în scris, vom face şi un punct de vedere al nostru în scris şi le vom comunica celor care au solicitat acest lucru. Încă odată vă asigur că documentele nu s-au pierdut.
Dl. Duka Atila: Eu vă mulţumesc şi departe de mine gândul să vă acuz pe Dvs. de la Serviciul juridic, dar am înţeles că aţi întâmpinat o mare greutate de a obţine acest document. Repet nu vă consider vinovat defel. Consider de vină Serviciul de urbanism.
Dl. Zăhoi Adrian: Să spunem că sunt motive tehnice.
Dl. Duka Atila: Înţeleg că doriţi să luaţi asupra Dvs. această vină dar nu este vina Dvs.
Dl Matula Iosif: Mulţumesc. Îmi permit doar un vot consultativ. Dacă există dorinţa de a trece complet pe sistem electronic, deci pentru toţii consilierii proiecte de hotărâri şi toate celelalte. Deci cine ar fi de acord cu această intenţie, pentru a putea demara o analiză din punct de vedere economic. Doar atât supun votului Dvs. deocamdată. Deci cine ar fi de acord cu trecere pe sistem electronic? 27 voturi. Împotrivă? 2 voturi Creţu Ioan şi Moş Ioan.
Dl. Duka Atila: Domnule preşedinte, faptul că Dvs. şi cei doi vicepreşedinţi nu v-aţi exprimat opinia să înţeleg că Dvs. le folosiţi deja . Deci ne puteţi spune despre utilitatea lor.
Dl Matula Iosif: Vom lua în calcul o analiză economică. Mulţumesc. Alte intervenţii? Domnul vicepreşedinte.
Dl. Popescu Gavril: Stimaţi colegi aş vrea să profit de răbdarea Dvs. şi să vă comunic două probleme pentru că ele vor apărea în şedinţa următoare. Una dintre ele este legată de decizia preşedintelui consiliului judetean şi a vicepreşedinţilor de a ne implica şi noi alături de Ministerul Culturii în a da fonduri pentru repararea Bisericii din Socodor, pentru că tornada care a avut loc acum o săptămână de zile a adus grave prejudicii Bisericii din Socodor. La următoarea şedinţă va apărea un proiect de hotărâre al executivului. A doua problemă care doresc să o ridic este legată de echipa de Basket Club Arad, finanţator ICIM – ul, este echipa care îşi propune în acest an să câştige campionatul , este singura echipă de performanţă din Arad la ora actuală, la comisia economică au fost depuse acum câteva zile nişte documente. Am solicitat şi vă solicit şi Dvs. în calitatea pe care o am de preşedinte de onoare al acestui club, să ajutăm echipa. Nu este vorba de sume mari, 50 – 60 de milioane de lei pe lună pe o perioadă de 6 luni pentru ca echipa să îşi poată desfăşura activitatea în bune condiţii. Acestea sunt cele două probleme pe care am dorit să vi le aduc la cunoştinţă. Vă mulţumesc.
Dl. Matula Iosif: Vă mulţumesc şi eu. Dacă nu mai sunt alte intervenţii îmi permit să răspund la ultima problemă ridicată, utilizarea acelui fond colectat în punctele vamale, conform OUG utilizarea lui va fi supusă Hotărârii CJA şi pe de altă parte vă notific că dacă nu se întâmplă nimic important atunci din 08 august încerc să-mi iau câteva zile de concediu.
Dl Duka Atila: Vis-a-vis de aceste fonduri ne-am dori să ajungă la noi analiza şi propunerile care drumuri le facem ca să avem timp să le studiem.
Dl. Popescu Gavril: Domnule Duka vă invit să veniţi la mine pentru aceste informaţii.
Dl Matula Iosif: Vă mulţumesc şi declar închise lucrările şedinţei noastre de astăzi. Vă doresc o zi bună.
PREŞEDINTE, ŞEF BIROU JURIDIC
Iosif Matula Adrian Zăhoi